Ryanair wilt prijzen halveren

Geschreven op 5 oktober 2015 door Mans

Een opstijgend vliegtuig van Ryanair
Een opstijgend vliegtuig van Ryanair
Budgetmaatschappij Ryanair wilt haar status van prijsvechter nog meer bevestigen door de prijzen te halveren. De Ierse luchtvaartmaatschappij overweegt de prijzen voor vliegtickets bijna te halveren. Gemiddeld kosten deze nu €45,- maar Ryanair ziet een mogelijkheid hier twintig euro af te halen.

Deze prijsverlaging vindt zijn oorsprong in de nieuwe vliegtuigen van Ryanair. Deze verbruiken minder brandstof waardoor de prijs per stoel naar beneden kan gaan. Ook de lage olieprijs van dit moment wordt doorberekend naar de klant. “De klanten moeten hier immers ook van profiteren” aldus Michael O'Leary, topman van Ryanair. Deze prijsverlagingen kunnen de prijsvechter helpen met haar doel het marktaandeel in Duitsland te verviervoudigen. Deze bedraagt momenteel vijf procent, Ryanair streeft echter naar twintig.

Er waren ook plannen om de budgetmaatschappij op Schiphol te stationeren. Deze plannen gaan echter niet door wegens gebrek aan bruikbare start- en landingstijden. Wel wordt er vanaf de grootste luchthaven van ons land sinds deze maand vier keer per dag naar Dublin gevlogen.

Nieuws