ArkeFly kiest voor nieuw vliegveld in Dubai

Geschreven op 26 augustus 2014 door Christel

Luchthaven DBX, die ArkeFly eerst gebruikte.
Luchthaven DBX, die ArkeFly eerst gebruikte.
ArkeFly heeft besloten om komende winter gebruik te gaan maken van een nieuw vliegveld in Dubai en geen gebruik meer te maken van Dubai International Airport (DXB). Vanaf komende winter zullen alle vliegtuigen van ArkeFly landen op de nieuwe luchthaven Dubai World Central (DWC), ook wel Al Maktoum International Airport genoemd.

Het nieuwe vliegveld, dat vanaf 2010 als vrachtluchthaven werd gebruikt, wordt sinds het najaar van 2013 ook gebruikt voor passagiersvluchten. Het vliegveld maakt deel uit van het centrale project van Dubai World Central, een door de overheid gepland project waarbij meerdere nieuwe grote bezienswaardigheden in de stad gebouwd zullen worden. Al Maktoum International Airport zal volgens de huidige plannen uitgroeien tot de trots van Dubai en het grootste vliegveld ter wereld.

Steeds meer vliegtuigmaatschappijen maken gebruik van het vliegveld. ArkeFly zal twee keer per week een vlucht van Amsterdam naar Al Maktoum International Airport verzorgen. Vanaf 10 oktober vliegt er twee keer een Boeing 737-800 naar Dubai.

Nieuws