Caruaru

Banda de PŪfano in Caruaru
Banda de PŪfano in Caruaru

Caruaru is een stad in de Braziliaanse staat Pernambuco. De stad ligt 130 kilometer van Recife, en heeft een inwoneraantal van rond de 350.000. Caruaru staat vooral bekend om de markt die er gehouden wordt. Deze markt trekt vele handelaars en kopers uit de streek aan, maar ook zeker toeristen. De markt maakt deel uit van het cultureel erfgoed van Brazilië. In de maand juni vindt er het het grootste São João festival van Brazilië plaats. Elk jaar zijn er zo'n 150.000 bezoekers op dit festival in Caruaru. Bovendien is Caruaru het grootste centrum voor de beeldende kunsten van Latijns-Amerika.

Aanbieders van vakanties naar Caruaru
Riksja Travel (landenspecialist) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Avila Reizen (verre reizen) Klik

Landkaart Caruaru

Ervaringen

Vanessa op 30 januari 2014 plaats: Caruaru, reisperiode: maart 2006

Leuke stad met enorme markt waar ik veel souvenirs heb gekocht. In het restaurant was er live-muziek van een plaatselijke forro-band, erg leuk! Jammer genoeg is er geen strand anders had ik een 10 gegeven voor deze plaats.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 9
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 8

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Caruaru

Alto do Moura
Alto do Moura

Aangezien Caruaru het grootste centrum voor de beeldende kunsten in Latijns-Amerika is moet je ook zeker een bezoek brengen aan Alto do Moura. Hier bevinden zich zo'n 200 kunstenaars die zich met aardewerk bezig houden. De huizen zijn omgebouwd tot heuse studio's waar je als toerist een kijkje kunt nemen en geholpen wordt door de kunstenaar zelf. Ook is hier het Mestre Vitalino Museum. Vitalino Pereira dos Santos wordt gezien als de beroemdste aardewerk kunstenaar van noordoost-Brazilië die ooit geleefd heeft. Delen van zijn werk worden in dit museum tentoongesteld.

Openluchtmarkt
Openluchtmarkt

De Caruaru markt is iets wat je zeker moet bezoeken als je hier bent. De markt is 40.000 vierkante meter groot en bestaat uit 3 delen. Je kunt hier genieten van heerlijke gerechten en van het prachtige beeldhouwwerk waar Caruaru om bekend staat. Ook wordt er veel vers fruit verkocht waaronder kokosnoten en pinha.

S„o Jo„o festival
S„o Jo„o festival

Als je in juni in de buurt bent moet je zeker naar het São João festival in Caruaru. Zoals gezegd is dit festival hier in Caruaru de grootste van Brazilië. Het festival duurt 30 dagen en staat bol van de activiteiten. De stad veranderd in een gigantisch tentenkamp versierd met kleurige vlaggetjes.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van BraziliŽ bekijken.

Vervoer

Caruaru beschikt over een eigen vliegveld. Echter, het internationale vliegveld ligt in Recife. Het is dus gemakkelijker om naar Recife te vliegen omdat hier wel internationale vluchten naartoe gaan. Vanaf Recife kun je gemakkelijk de bus pakken naar Caruaru. Dit duurt ongeveer anderhalf uur. Natuurlijk is het ook mogelijk om een auto te huren en naar Caruaru te rijden. In en rondom Caruaru kun je natuurlijk ook de bus pakken of een taxi nemen.

Geschiedenis

Het land waarop nu de stad Caruaru ligt was vroeger een ranch met vee. De familie Nunes dos Bezerros was eigenaar van deze ranch. De familie had 2 geadopteerde zonen en een van hen, José Rodrigues de Jesus, erfde de ranch. Hij verkocht stukken van het land rond 1800 waardoor er langzaam een dorpje werd gevormd. Door de komst van een spoor in 1895 kreeg de economie van het kleine dorpje een boost. Het werd gemakkelijker om producten van de nabijgelegen grote stad Recife naar Caruaru te brengen. Sindsdien is Caruaru steeds belangrijker geworden als commercieel centrum.

Heb je interesse in een reis naar Caruaru? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Caruaru, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing