Utrecht
Utrecht is de kleinste provincie van Nederland. De provincie Utrecht is ook maar 1385 km² groot. Er wonen ongeveer 1,2 miljoen mensen in de provincie Utrecht. De hoofdstad is Utrecht. Utrecht is een zeer gezellige provincie, waar genoeg te beleven is.
Plaatsen in de buurt van Utrecht (Nederland) :
Accommodaties in de buurt
Ervaringen
Bezienswaardigheden
Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Utrecht
Domtoren (Utrecht)
De Domtoren is het symbool van de stad Utrecht. De hoge kerktoren heeft wel 465 traptreden en is ruim 112 meter hoog. Je hebt vanaf de toren een geweldig uitzicht over de hele stad en regio. De Domtoren wordt veel gebruikt als trouwlocatie en vergaderplek. Als je in de stad Utrecht bent, is het beklimmen van de Domtoren iets wat je gedaan moet hebben. Je kunt je ticket op internet kopen of in het VVV Utrecht Informatie Centrum.
Ouwehands Dierenpark Rhenen (Utrecht)
Ouwehands Dierenpark is een dierentuin in Rhenen. Het dierenpark is zeer geschikt voor kinderen. Er is bijvoorbeeld de grote overdekte speeljungle RavotAapia waar ze zelf lekker kunnen klimmen en klauteren. In het park worden ook honden toegelaten. Ouwehands Dierenpark heeft veel bekendheid gekregen door het televisieserie ZOOP en door de geboorte van twee witte leeuwen.
Paleis Soestdijk (Utrecht)
Paleis Soestdijk is een prachtig paleis in Baarn. Het paleis komt uit de 17e eeuw en werd vanaf 1937 de residentie van koningin Juliana en prins Bernhard. Zij woonden hier nog tot 2004. Het paleis is nu heel toegankelijk voor bezoekers en dan ook elk weekend geopend. Er is een park bij het paleis en een restaurant, de Oranjerie. Er worden ook verschillende evenementen bij het paleis georganiseerd, zoals Royal Park in de paleistuin.
Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nederland bekijken.
Vervoer
De provincie Utrecht beschikt over 6 grote treinstations. Verder is er in de hele provincie een goed openbaar vervoersysteem. Ook kun je de verschillende dorpjes goed op de fiets verkennen. In de hoofdstad kun je het beste op de fiets of met het openbaar vervoer gaan.
Geschiedenis
Utrecht heeft een zeer bewogen geschiedenis. Waar Utrecht nu ligt was vroeger een aartsbisdom. De eerste aartsbisschop was Willibrord en met zijn inwijding is ook het aartsbisdom ontstaan. In de loop der tijden kwamen er verschillende machthebbers. In de 16e eeuw zorgde Karel V ervoor dat de wereldlijke macht gescheiden werd van de bisschop. De wereldlijke macht werd toen op hem overgedragen want hij was immers keizer. De provincie Utrecht beschikt als sinds 1636 over een eigen universiteit.