Noord-Brabant

Terras centrum Den Bosch, Noord-Brabant
Terras centrum Den Bosch, Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant is gelegen in het zuiden van Nederland, en de hoofdstad is 's-Hertogenbosch. Er wonen ongeveer 2,4 miljoen mensen. De meest mensen wonen in het stedelijke gebied. De grootste stad van Noord-Brabant is niet 's-Hertogenbosch maar Eindhoven. Er is in deze provincie veel mooie natuur te vinden, er zijn dan ook 3 Nationale Parken.

Aanbieders van vakanties naar Noord-Brabant
Booking.com (hotel) Klik
Kras (allround) Klik
Ardoer.com (kamperen) Klik
TUI (allround) Klik
Belvilla (vakantiehuizen) Klik
Suncamp holidays (kamperen) Klik
VacanceSelect (autovakantie) Klik
Topparken (vakantiehuizen) Klik

Landkaart Noord-Brabant
Plaatsen in de buurt van Noord-Brabant:

Ervaringen

Herre op 26 oktober 2016 plaats: Noord-Brabant, reisperiode: september 2016

Brabanders zijn erg gastvrij, en dat laten ze je ook weten, echter als je veel in Etten Leur overnacht, i.v.m. werkzaamheden aldaar, dan ga je de omgeving en stad beter leren kennen. etten Leur is in mijn optiek niet de meest bruisende stad van Brabant. een ''doodse'' nieuwe binnen stad, er zit (vindt ik) geen ''leven'' in dit gedeeltelijk nieuwe stads gezicht. Op maandagen dinsdag zijn bijna alle restaurants gesloten, helaas. Goede restaurants zijn er, echter je moet wel zoeken, er is er zelfs 1 met een Michelin ster, in een mooi oud gebouw midden in het centrum, echter met 1 ster in het centrum kom je er niet, de rest noemt zich brasserie, echter als je de menu kaart ziet en bestelling hebt ontvangen, dan is e.a. wel voor verbetering vatbaar. De omgeving is zeer geschikt om te fietsen, en er zijn diverse gastvrije golf banen, waar het goed toeven is op het terras, u bent hier ook welkom, laat u eens verrassen. Veel is er in door de week in Etten Leur niet te zien, echter de omgeving laat wel heel veel zien. Het cultuur huis met inpandig hotel staat niet in het centrum en biedt een goede prijs kwaliteit verhouding in vergelijk met de andere hotels in etten Leur.

 • Algemeen 7
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 6
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 6
 • Inwoners 7
 • Ligging 7
Isabelle op 4 april 2014 plaats: Noord-Brabant, reisperiode: april 2014

De Biesbosch is een heel mooi natuurgebied

 • Algemeen 9
Vanessa op 30 december 2011 plaats: Noord-Brabant, reisperiode: december 2011

Vriendelijke bevolking, altijd gastvrij en houden van lekker eten. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een vakantie in Noord-Brabant, je kunt een stedentrip maken, fiets/wandelvakantie of in een vakantiehuisje verblijven. Ik woon er al jaren en blijf het een verrassend gebied vinden. Er zijn veel goede restaurants en mooie steden om te winkelen (Den Bosch, Breda). Alleen jammer dat er echt strand is, natuurlijk wel bij de plassen en meertjes maar niet aan zee.

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 8
 • Cultuur 9
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 9
 • Ligging 9

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Noord-Brabant

Efteling (Noord-Brabant)

Efteling
Efteling

De Efteling is een park dat erg mooi is. Alle bekende en ook minder bekende sprookjes kom je tegen. Op 1 april gaat het park open en dan barst het plezier los. Maak bijvoorbeeld een ritje in De Python. Dit park is zeer geschikt om met de hele familie te bezoeken. Ook in de winter is het park op een aantal dagen geopend zodat je kunt genieten van het prachtige winterlandschap.

Safaripark Beekse Bergen (Noord-Brabant)

Safaripark Beekse Bergen
Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen beleef je Afrika in een dag. Je kunt ervoor kiezen om per bus, boot, eigen auto of te voet het park te verkennen. Het park heeft een grote collectie aan verschillende dieren. Je kunt ook op een speciale safari. Zo kun je het rangerkamp afhuren of elkaar het ja woord geven tussen de wilde dieren. Dit park is erg leuk om met kinderen naar toe te gaan en ze wat te leren van de natuur om ons heen.

Wandeltocht 'Spaanse Ruiter' (Noord-Brabant)

Wandeltocht 'Spaanse Ruiter'
Wandeltocht 'Spaanse Ruiter'

Vanuit Oirschot kun je de wandeltocht 'Spaanse Ruiter' maken. Je loopt 10 km door natuurgebied de Mortelen. In het voorjaar kun je er vele, soms zeldzame, wilde bloemen bewonderen. Een daarvan is de Spaanse Ruiter. Je kunt de wandeling verlengen door over landgoed Velderen te lopen. De wandeling gaat voornamelijk door weilanden en bossen, houdt hier rekening mee als het nat weer is.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nederland bekijken.

Vervoer

Om deze provincie te verkennen is een auto wel nodig, de provincie is namelijk behoorlijk groot. Verder heeft iedere grote stad wel een treinstation of anders een goed openbaar vervoersysteem. Eindhoven heeft ook een vliegveld. Veel gebieden in Noord-Brabant kun je het best verkennen op de fiets.

Geschiedenis

Noord-Brabant was sinds het ondertekenen van de Unie van Utrecht in 1579 onderwerp van gevecht. Dit gevecht ging tussen Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en Spanje. De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden was Protestant, en pogingen om het volk in Noord-Brabant Protestants te maken liepen op niks uit. Omdat het grootste gedeelde van de provincie katholiek was werd het niet als volwaardige provincie beschouwd. In de 17e eeuw was het een tijdje lid van het Hertogdom Brabant. Na de val van Napoleon in 1815 werd Noord-Brabant opgedeeld in drie provincies: Noord-Brabant, Antwerpen en Zuid-Brabant. In de 19e eeuw kwam er steeds meer industrie naar Noord-Brabant en zo werd de provincie bekend.

Heb je interesse in een reis naar Noord-Brabant? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Noord-Brabant, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Nederland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Noord-Brabant