Zuid-Holland

Schepen en skyline Rotterdam, Zuid-Holland
Schepen en skyline Rotterdam, Zuid-Holland

Zuid-Holland is een provincie in het westen van Nederland. Deze provincie is het meest geïndustrialiseerd van allemaal. In Zuid-Holland wonen ook de meeste mensen, namelijk meer dan 3,5 miljoen. De provincie wordt omgeven door de Noordzee en verder door Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland. De hoofdstad van deze provincie is Den Haag.

Heb je weinig kennis van Nederland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Zuid-Holland
Plaatsen in de buurt van Zuid-Holland:
 • Den Haag (13 km)
 • Rotterdam (8 km)
 • Scheveningen (17 km)
 • Utrecht (48 km)
 • Ervaringen

  Claes/Thiels op 5 augustus 2018 plaats: Zuid-Holland, reisperiode: juli 2018

  Supper gezellig en gastvrij !

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 8
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 9
  • Ligging 10
  Meine Mulder op 30 oktober 2017 plaats: Zuid-Holland, reisperiode: maart 2017

  Leiden is een leuke , gezellige stad met veel leuke restaurantjes

  • Algemeen 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Zuid-Holland

  CORPUS (Zuid-Holland)

  CORPUS
  CORPUS

  Altijd al eens willen weten hoe het menselijk lichaam er van binnen uitziet en hoe het nou precies werkt? Breng dan een bezoekje aan het interactieve museum CORPUS. Je maakt hier letterlijk een reis door het menselijk lichaam en krijgt uitleg door middel van een audiotour die beschikbaar is in 8 verschillende talen. Het is wel handig om van te voren kaarten te reserveren omdat het er vaak erg druk is. CORPUS is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

  De Keukenhof (Zuid-Holland)

  De Keukenhof
  De Keukenhof

  De Keukenhof is het bekendste bloemenpark van Nederland en trekt elk jaar zo ongeveer een miljoen bezoekers uit de hele wereld. Het ligt ten noordwesten van Lisse in de provincie Zuid-Holland en is 32 ha groot. Jaarlijks worden hier in het voorjaar bloemtentoonstellingen gegeven, vaak van maart tot mei. De Keukenhof is gevestigd op het landgoed van Kasteel Keukenhof.

  Duinrell (Zuid-Holland)

  Duinrell ligt in Wassenaar en het bestaat uit een attractiepark en een zwembad, het Tikibad. Het park is zeer geschikt voor kinderen. Je kunt ervoor kiezen om alleen het Tikibad te gebruiken of alleen maar naar het attractiepark te gaan, maar een combinatie van deze twee is ook mogelijk. Daarnaast kun je overnachten in het vakantiepark bij Duinrell, in bijvoorbeeld een comfortabele Duingalow, op de levendige familiecamping of in de gezellige groepsaccommodatie het Duinhostel.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Nederland bekijken.

  Vervoer

  In Zuid-Holland is het openbaar vervoer zeer goed. In iedere stad rijden veel bussen en zijn er ook erg veel taxi's. Om deze provincie te verkennen kun je het beste met de auto gaan. In de steden kun je beter de bus of de fiets pakken want met de auto zijn de meeste steden niet te doen. Zuid-Holland beschikt ook over meerdere grote treinstations.

  Geschiedenis

  Na het vertrek van de Romeinen heeft Zuid-Holland bij het Friese koninkrijk gehoord, maar in 636 werd het veroverd door de Frankische koning. In 690 kreeg monnik Willibrord toestemming om missiewerk te doen. In 1248 werd door graaf Willem II opdracht gegeven om de Ridderzaal in Den Haag te bouwen. In de 14e eeuw was er een probleem over de opvolging van Willem VI. Het ging in deze strijd tussen zijn dochter Jacoba van Beieren en haar oom Jan van Beieren. Jan van Beieren won de strijd en Jacoba trok zich terug in een slot bij Sassenheim. Na de moord op Willem van Oranje op 10 juli 1584, werd de eerste universiteit gebouwd in Leiden. Nederland ging de Gouden Eeuw in en ook Zuid-Holland profiteerde daarvan mee. Na de Tweede Wereldoorlog werd ook Zuid-Holland getroffen door de watersnoodramp van 1953 en veel mensen kwamen om. Toen werden de Deltawerken gebouwd en de maeslantkering werd in gebruik genomen in 1997.

  Heb je interesse in een reis naar Zuid-Holland? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Zuid-Holland, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Nederland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Zuid-Holland