Floortje naar Thailand

Geschreven op 24 maart 2017 door Anique

Floortje in Thailand © Joost Hoozemans
Floortje in Thailand © Joost Hoozemans

De laatste aflevering van dit seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld is alweer aangebroken. Floortje bezoekt hierbij het verre noorden van Thailand, waar de Amerikaanse Cara woont. Ze woont hier in een klein hutje in de jungle.

Een hutje in de jungle

De 32-jarige Cara Boccieri droomde er als kind al van om ooit in de jungle te wonen. Deze droom is werkelijkheid geworden en ze woont tegenwoordig in het noorden van Thailand, aan de grens met buurland Birma. Haar doel was een zo eenvoudig mogelijk leven te hebben, maar nog wel met enige betekenis. Dit doet ze midden in de natuur en zonder de materiële zaken van tegenwoordig. Ze woont in een hutje dat gemaakt is van bamboe en zet zich in voor vluchtelingen uit Birma die in dit gebied wonen. Floortje bezoekt haar om te kijken hoe het leven in de jungle is.

Floortje en Cara bij het huisje © Joost Hoozemans
Floortje en Cara bij het huisje © Joost Hoozemans

Modemerk Ways of Change

Cara heeft het ethische modemerk Ways of Change opgericht, waarbij ze gebasseerd op traditionele technieken accessoires en sieraden maakt. Deze verkoopt ze weer wereldwijd. Dit doet ze in samenwerking met de vluchtelingen. De beste manier om vluchtelingen te helpen is door ze de ruimte te geven met beperkte middelen toch iets te bereiken. Zo geeft ze ze kennis en ervaring mee. Daarnaast stimuleert het bedrijfje de lokale mensen om ook hun eigen onderneming te beginnen.

Je ziet de laatste aflevering aanstaande zondag om 21.25 uur op NPO1. In de onderstaande video krijg je een idee van het landschap in Noord-Thailand.





Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen