Schrijf een ervaring over Belvilla en maak kans op mooie prijzen!

Huur een huisdier bij Belvilla

Geschreven op 30 maart 2016 door Felice

Huur vanaf 1 mei een vakantiehuisdier bij Belvilla
Huur vanaf 1 mei een vakantiehuisdier bij Belvilla
Veel mensen willen op vakantie graag een huisdier verzorgen. Belvilla speelt hier op in, vanaf 1 mei heeft zij namelijk een nieuwe service waarbij je een huisdier kunt huren tijdens jouw vakantie. De eerste vakantiehuizen waar je een vakantiehuisdier kunt huren zijn de vakantiehuizen in Nederland en België.

Behoefte aan een vakantiehuisdier

Onderzoek van Belvilla heeft aangetoond dat 37% van de gasten van Belvilla dat geen huisdier heeft, toch behoefte heeft aan een huisdier als ze op vakantie zijn. Voornamelijk gezinnen met twee of meer kinderen hebben hier behoefte aan. Op het moment zijn er al ruim tienduizend vakantiehuizen bij Belvilla waar het is toegestaan om huisdieren mee te nemen.

Dierenasiels

De huisdieren worden uit verschillende dierenasiels gehaald, in de regio’s waar de vakantiehuizen van Belvilla staan. Vanaf 1 mei kan je op de Belvilla website zien bij welke huizen je een huisdier kunt huren. In het begin zal dit alleen mogelijk zijn in België en Nederland. De tijdelijke verzorging van het huisdier tijdens de vakantie zal naast plezier voor de vakantieganger, ook een bijdrage geven aan het welzijn van het huisdier. Op het moment zijn er namelijk zo veel dieren in het asiel, waardoor de dieren niet altijd de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Door een vakantiehuisdier te huren krijgen de dieren wel de aandacht die ze verdienen. Is het het einde van de vakantie in zicht? Dan is er de keuze om het vakantiehuisdier te adopteren of terug te brengen naar het asiel.

1 april!

Belvilla biedt geen service aan waar een vakantiehuisdier bij gehuurd kan worden. Natuurlijk blijft het wel mogelijk om je eigen huisdier(en) mee te nemen in een van de 10.000 vakantiehuizen die daarvoor geschikt zijn van Belvilla. Belvilla heeft daarnaast een donatie van €1.600 gegeven aan het dierenopvangcentrum 'De Doornakker' in Eindhoven. Dit heeft zij gedaan, zodat veel dieren daar aan een nieuw thuis geholpen kunnen worden. Gekozen is voor dit dierenopvangcentrum, omdat Belvilla voorheen haar kantoor op die locatie in Eindhoven had en dierenopvangcentrum De Doornakker haar overbuur was.

De donatie van Belvilla aan het dierenopvangcentrum
De donatie van Belvilla aan het dierenopvangcentrum