La Casita Vakantiehuizen bottelt eigen olijfolie

Geschreven op 9 december 2014 door Christel

Olijfolie gemaakt van de olijven van La Casita
Olijfolie gemaakt van de olijven van La Casita
Bij La Casita houden ze van Zuid-Spanje en houden ze lokale gebruiken vaak in ere. Om deze reden bottelt de specialist in vakantiehuizen sinds dit jaar in Zuid-Spanje haar eigen olijfolie. Afgelopen maand heeft La Casita haar eigen olijven geoogst en de olijfolie gebotteld.

De olijvenoogst en La Casita

In het Spaanse Andalusië zijn veel olijfbomen dankzij het geschikte klimaat. De olijvenoogst vindt hier plaats in het late najaar. Rondom diverse vakantiehuizen van La Casita in het Zuid-Spaanse Andalusië liggen boomgaarden met rillig gevormde olijfbomen, die soms wel honderden jaren oud zijn. Hier wordt door La Casita zelf olijven geplukt en wordt de olijfolie gebotteld. De oogstperiode bij La Casita Vakantiehuizen in Andalusië begint eind oktober en duurt tot circa eind november. Omdat er gestreefd wordt naar een zo laag mogelijke zuurgraad van de olijven (belangrijk voor karaktervolle smaak en lange houdbaarheid), begint men met de oogst als een groot deel van de olijven nog groen is. Dit jaar heeft La Casita de volgende olijven: La Granja de Antonio en Villa los Olivos. Bij La Casita worden de olijven op dag dat zij geplukt zijn nog samengeperst en wordt de olijfolie gebotteld.

Je eigen olijfolie maken

Er is niets heerlijker dan je Mediterrane maaltijd bereiden in je eigen gemaakte vloeibare goud. Het plukken van olijven is zwaar werk. Wil jij La Casita een handje meehelpen en je eigen olijfolie maken tijdens je vakantie? In november 2015 kun je meehelpen met de olijvenoogst van 7-14 november. Je gaat niet alleen olijven plukken, maar ziet ook hoe het persen in zijn werk gaat, er is een olijfolie proeverij en vele lekkere lunches en diners in Spaanse sfeer. Voor meer informatie kun je contact opnemen met La Casita.

Nieuws