Recept: Hongaarse goulash

Hongaarse Goulash
Hongaarse Goulash

Een stoofpotje met runderlappen, heerlijke verse groenten en precies voldoende kruiden; we hebben het natuurlijk over de Hongaarse goulash. Goulash is een heerlijk ingedikte vleesstoofpot met groenten. In het Hongaars noemen ze dit gerecht Pörkölt. Naast dat goulash het nationale gerecht is in Hongarije, is het ook in andere Europese landen razend populair. Doordat het gerecht zo bekend is, zijn er talloze varianten, zoals een met schapenvlees, varkensvlees of vis. Betty van Bettyskitchen deelt met ons haar recept van de Hongaarse goulash. Zij vertelt dat het vooral in de strenge winters en regenachtige dagen gegeten wordt samen met de familie. 

Aanbieders van vakanties naar Hongarije
Bolderman Excursiereizen (excursiereizen) Klik
Sunny Cars (autohuur) Klik
Wtc.nl (allround) Klik
Van der Biesen Travel (excursiereizen) Klik
Aktiva Tours (actieve vakantie) Klik
Oad (excursiereizen) Klik
Golfreizen.nu (actieve vakantie) Klik
Interhome (vakantiehuizen) Klik

Ingrediënten voor 3-4 personen:

- 750 gram magere runderlappen,
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- 1 bospeen (of stukje winterwortel van 6 cm)
- 500 ml runderbouillon
- 1 theelepel (pikant) paprikapoeder
- 1 eetlepel bloem (behalve als je glutenvrij eet)
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- boter of olijfolie
- zout en peper
- 1 laurierblad,
- verse peterselie

Bereidingstijd: 15 minuten + 3 uur stooftijd.

Bereidingswijze:

1. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in blokjes. Snipper de ui, was de paprika en snijd deze in blokjes. Schrap de bospeen en snijd ook deze in kleine blokjes.

2. Verhit de boter of olijfolie in een grote braadpan. Bak het vlees op hoog vuur snel bruin. Voeg de ui, paprika en bospeen en paprikapoeder toe en bak deze 2-3 minuten mee.

3. Meng de bloem en tomatenpuree erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg de bouillon en het laurierblad toe en breng dit geheel aan de kook. Draai nu het vuur laag en laat het 2 á 3 uur stoven met de deksel op de pan.

4. Verwijder na 2 á 3 uur het laurierblaadje uit de goulash en garneer de verse peterselie erover. Serveer de goulash in een diep bord, bijvoorbeeld met aardappelpuree en een salade.

Tip: Deze goulash is de dag na de bereiding nog lekkerder. De smaken zijn hierdoor namelijk beter in het vlees getrokken. De dag erna hoef je het alleen maar op te warmen in de braadpan.

Eet smakelijk!
Groetjes, Betty

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Hongarije.

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen