Schrijf een ervaring over Bolsjoj Reizen en maak kans op mooie prijzen!

Bolsjoj Reizen

Url: https://www.bolsjoj.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: landenspecialist

Logo van Bolsjoj Reizen

Bolsjoj Reizen is begonnen als specialist op het gebied van reizen naar de toenmalige Sovjet-Unie. Al ruim 30 jaar worden reizen aangeboden en door de jaren heen is het aantal bestemmingen uitgebreid tot 9. Bovendien is er de mogelijkheid om een of meerdere landen met elkaar te combineren. Het is mogelijk om een individuele stedenreis te boeken, maar je kunt ook meegaan met een groepsreis. Individuele reizen en groepsreizen kunnen gecombineerd worden. Zo ga je bijvoorbeeld individueel naar een stad in Rusland en na een aantal dagen reis je met een groep mee naar een andere stad.

Bolsjoj Reizen biedt mooie reizen aan naar Rusland, Mongolië, China, de Baltische Landen, Oekraïne, Georgië, Armenië, Polen en Finland. Deze landen kun je alleen of met een groep bezoeken door middel van aangeboden basispakketten. Je kunt er ook voor kiezen om een reis op maat te laten maken. Zo beslis je zelf wat je gaat bezoeken en wanneer je dit doet. De ervaren medewerkers van Bolsjoj Reizen helpen je hier graag bij.

Reisorganisatie Bolsjoj Reizen is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Je kunt met een gerust gevoel een reis boeken bij deze reisorganisatie.

Het hoofdkantoor van Bolsjoj Reizen is te vinden in Amsterdam. Het bezoekadres ligt in Diemen. Hier kun je na een telefonische afspraak langskomen als je vragen hebt over de aangeboden reizen of over de organisatie.

op 22 oktober 2019 bestemming: Rusland / Moskou, reisperiode: oktober 2019

Moskou en Sint-Petersburg 8 daagse reis. De reis startte fout. De vlucht werd door KLM gecancelled. Bolsjoi gaf aan dat je maar moest wachten op KLM. Zelf vlucht geregeld. Dit hoort niet. Moskou slecht hotel (gaarkeuken en zeer gehorig)en slechte gids (niet empathisch, slecht Nederlands waardoor je heel moe werd, bezoek Rode Plein en Kremlin werden op 1 dag gegoood, niet volgens programma, mega vermoeiend). Sint Petersburg veel beter hotel en gids ( bijna vloeiend Nederlands, zeer informatief, empathisch). Overall: overladen programma en hierdoor zeer vermoeiend. Schitterende cultuur. Teveel hinderlijke Chinezen in beide steden. Bizar druk. ... Lees meer

  • Algemeen 6
op 17 oktober 2018 bestemming: Rusland / Moskou-Leningrad, reisperiode: oktober 2018

Paleizen en kathedralen, de rijkdommen van de tsaren, de relicten van het bolsjewisme, de levendige steden, allemaal zeer de moeite waard.
Enkele minpuntjes. De busjes die voor de excursies worden gebruikt zijn structureel te laat. Dat beperkt de tijd die je na de excursies zelf kunt invullen. Deze busjes zijn ongeschikt voor sightseeing; onvoldoende uitzicht en wie in het midden zit heeft helemaal pech. Tussen Moskou en Sergej-Possad zijn voorlopig werkzaamheden en daar is dus structureel file. Neem dan liever de trein dan zo'n busje. De gids in Moskou, een lieve oma, liet ons om de Christus Verlosserkathedraal rijden zonder zelfs maar uit te stappen omdat het volgens haar te druk was vanwege een religieus evenement. Dat had ze kunnen weten en ze had het programma dat toch al gewijzigd was kunnen aanpassen. Deze gids had te weinig controle over de busjes en het programma. Veel bestemmingen zowel in Moskou als Sint Petersburg kunnen trouwens ook goed met metro of bus worden bereikt.
Boek geen rondvaartboot die wel over de Neva maar niet door de kanalen kan varen. Onze gids in Petersburg, Galina, was een kordate dame die ons snel langs toegangscontroles loodste en veel wist te vertellen over de cultuurschatten. Wie interesse toont kan haar ook persoonlijke verhalen ontlokken over de sovjettijd en de gevolgen van de perestrojka. Een groot compliment voor deze gids. Zadel haar niet op met de opdracht om enkele groepsleden na afloop een enquete te laten invullen. Ieder spreekt voor zichzelf dus allemaal of niemand. Onze groep heeft geweigerd. Als Bolsjoj lering wil trekken uit ervaringen is het handiger om achteraf de mogelijkheid te bieden om online enkele open vragen te beantwoorden. ... Lees meer

  • Algemeen 6
op 1 augustus 2018 bestemming: Rusland / Moskou, reisperiode: juli 2018

Individuele rondreis naar Sint Petersburg en Moskou gemaakt. Visum, hotels, transfers, vluchten en informatievoorziening allemaal goed en vlot geregeld.

Geen ervaring met groepsreizen/groepsexcursies via Bolsjoj. Wij hebben alles op eigen houtje gedaan. ... Lees meer

  • Algemeen 8

Meer ervaringen