Doets Reizen

Url: https://www.doetsreizen.nl
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: landenspecialist

Logo van Doets Reizen

Doets Reizen is de specialist in het organiseren van verrassende reizen naar de Verenigde Staten, Canada en IJsland. Doets Reizen laat je deze drie prachtige landen beleven en laat je alle hoogtepunten zien op de bestemming. De organisatie werd in 1981 opgericht door Jan Doets en is sindsdien altijd in handen gebleven van de familie. Het is de missie van deze reisorganisatie om jou werk en voorbereiding uit handen te nemen en je optimaal te laten genieten van bijzondere belevenissen en onverwachte hoogtepunten. De kernwoorden hierbij zijn beleving en gemak. Omdat de reisorganisatie alles voor je regelt scheelt je dit zelf veel tijd. Bovendien krijg je persoonlijk advies en hebben de reisadviseurs veel ervaring met de verschillende landen waar reizen naartoe worden aangeboden.

Bij Doets Reizen boek je een camperreis door bijvoorbeeld het zuidwesten van Amerika of een 15-daagse autorondreis door het westen van Canada. Daarnaast is het mogelijk er een auto te huren of een stedentrip te maken naar een van de wereldsteden als New York en San Francisco. Heb je liever een op maat samengestelde reis? Dat is zeker mogelijk. De specialisten bij Doets Reizen hebben namelijk alles al voor je bekeken in deze landen, waardoor ze weten waarover ze praten.

De accommodaties bij Doets Reizen hebben altijd een ideale ligging, namelijk in de nationale parken en in het centrum van de stad. Daarnaast is er voor ieder budget wel een geschikte accommodatie te vinden. Als je reis eenmaal geboekt en samengesteld is krijg en je een pakket meer zeer gedetailleerde informatie thuis. Zo kun je je nog meer verdiepen in de mooie bestemming waar je naartoe gaat.

Doets Reizen is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds en is gevestigd in Heerhugowaard. Het is mogelijk een afspraak te maken waarbij al jouw reiswensen en vragen kunnen worden behandeld. Daarnaast is het mogelijk contact op te nemen via het contactformulier en per telefoon.

op 24 augustus 2021 bestemming: IJsland, reisperiode: juli 2021

Zeer slechte reisbeschrijving, weinig informatie, alsof de reis in elkaar geflanst was. Bezienswaardigheden die niet klopte( meer was leeg) reden langs hotel wat volgens Doets gesloten zou zijn, zat vol met gasten. Gelukkig hebben wij zelf veel uitgezocht en veel gezien. De reis staat nu veel beter uitgeschreven op hun site. Nu kan je zelfs kiezen voor een andere vliegmaatschappijen. ... Lees meer

  • Algemeen 7
op 25 maart 2021 bestemming: Verenigde Staten / New York, reisperiode: maart 2020

Ook ik wil het even hebben over mijn positieve ervaring met Doets Reizen. Wij zouden eind maart 2020 op vakantie gaan naar New York... tot Donald Trump besloot de grenzen te sluiten wegens Corona. Kort daarna werden wij zelf door Doets opgebeld. Ze stelden een coronavoucher voor en daar gingen wij meteen mee akkoord. We dachten de reis in het najaar of toch zeker in het voorjaar 2021 te kunnen maken. Corona dacht daar helaas anders over. Een aantal weken voor het vervallen van onze voucher namen we telefonisch contact op met Doets. Een vriendelijke dame verzocht ons om onze vraag op mail te bevestigen. Kort daarop kregen we de bevestiging dat het bedrag van de voucher rond de vervaldatum zou worden terug betaald. En ondertussen staat het bedrag weer op onze rekening. Geen klachten hier. We werden vriendelijk en zonder moeite verder geholpen. Onze reis naar New York gaan we zeker nog doen wanneer corona voorbij is. En we zullen opnieuw bij Doets Reizen boeken. ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 20 maart 2021 bestemming: Verenigde Staten / Florida, reisperiode: mei 2020

Ik lees al maanden hier de negatieve reviews over Doets reizen en hoe zij omgaan met Corona.
Gelukkig heb ik een wat andere ervaring. Dit komt waarschijnlijk ook doordat op het moment dat de corona toesloeg ik mijn gehele reis al volledig geboekt en betaald had. Ik hoefde dus niet mijn volledige/ of gedeeltelijke reis nog te betalen terwijl iedereen wel wist dat deze reis niet gemaakt ging worden.
Zoals gezegd ik zat dus wat dat betreft in een iets andere positie.
Ik heb altijd heel veel begrip op kunnen brengen voor het voucher systeem. Wat er nu gebeurt is had geen reisorganisatie kunnen voorspellen, en het is dan wel heel makkelijk roepen dat volgens de wet alles direct terugbetaald moet worden. Maar al deze organisaties hebben al meer als een jaar geen inkomen en vechten om te overleven.
Verder heb ik zelf een horeca zaak en begrijp de gedachte gang heel goed. Na de eerste persconferentie vorig jaar, dacht ik ook drie maanden lock down en we kunnen weer als van ouds doen wat we doen, helaas de realiteit is anders en duurt alles veel langer.
Maar goed waarom deze review? Ik ben schijnbaar één van de weinige die wel vind dat ze correct en netjes geholpen zijn door Doets reizen, en ik wil graag een beetje tegen geluid laten horen.
Onze (droomreis) is dus in maart vorig jaar geannuleerd, het bedrag (substantiële) bedrag werd omgezet in een corona voucher, waarmee ik tot december van dit jaar een reis kon boeken. Helaas door mijn werk heb ik alleen maar de mogelijkheid om in de Mei vakantie een dergelijke reis te maken. In januari van dit jaar realiseerde ik dat Mei dit, dit jaar niet ging lukken, ook omdat ik geen zin heb om op vakantie te gaan met allerlei restricties.
Maar goed ik dus gebeld met Doets, met de vraag of mijn voucher niet verlengd kon worden naar 2022, zodat ik dan in de Mei vakantie wel onze reis kan maken. Helaas dit kon niet omdat het voucher uitgegeven is door (ik meen) de SGR. Ik kon wel eventueel al boeken voor de mei vakantie van 2022, maar toen ik vroeg of er al vluchttijden, prijzen voor accommodaties, vluchten en de te maken cruise al bekend waren, gaf ze zelf aan dat dit voorstel niet helemaal handig was en dat er eigenlijk niks anders op zit dan om mijn geld retour te vragen. Ze gaf direct aan dat Doets reizen met terugbetaling kon wachten tot de geldigheid van het voucher min één dag.
Wij hebben gisteren netjes de terugbetaling ontvangen van de volledige reissom. En ik moet zeggen dat mijn ervaringen heel positief waren. zowel tijdens het boeken (voor corona) als tijdens het annuleren, en tijdens verder overleg wat te doen. Altijd netjes en correct. Wel heb ik altijd tijdens het bellen empathie gehad voor wat hun als bedrijf op dit moment allemaal overkomt.
Zodra het weer mag boek ik zeker weer met Doets reizen! ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 6 februari 2021 bestemming: Verenigde Staten, reisperiode: juni 2019

De manier waarop Doets omgaat met klanten vind ik echt grenzen aan misdadig. Geen persoonlijk contact geen respect. ze hebben maar een doel je geld niet terug betalen.

mijn ervaring is erg naar. dit Terwel ik boekte met erg veel vertrouwen. ze voegen mij zelfs het geld nog over te maken terwijl iedereen wist dat de reis niet door zou gaan en dreigden met extra kosten ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 3 februari 2021 bestemming: Canada / Rondreis, reisperiode: augustus 2020

Doets en SGR zijn gewoon oplichters. Huilen tranen met tuiten over hun belangen, terwijl ze hun klant(en) gewoon oplichten. Ze hebben gewoon een vals gezicht. Terwijl Doets weet dat de reis niet zal gaan, dwingen ze ons toch Euro 30.000 (dertig duizend euro) te betalen. Doets en SGR hebben totaal geen oog voor hun klanten, maar alleen voor hun zakelijke belangen. Bah .... Doets nooit meer!!!!! ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 10 januari 2021 bestemming: Verenigde Staten, reisperiode: april 2020

Mooie slogan op de site van Doets:
"Omdat persoonlijke aandacht en contact het verschil maakt."

In de praktijk komt hier echter niets van terecht. April 2020 reis naar de USA niet door kunnen gaan door corona maar van Doets hoor je niets meer. Contacten waren er totdat er betaald moest worden en daarna kan je proberen contact met ze te leggen. Dit lukt echter niet of nauwelijks en de antwoorden die je krijgt zijn standaard. Nul aandacht dus voor klanten zodra er betaald is. Infoverschaffing is nul. Voor ons nooit meer Doets reizen. ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 31 december 2020 bestemming: Verenigde Staten, reisperiode: juni 2020

Coronabeleid is beneden peil. Klant staat niet op nummer 1. ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 24 november 2020 bestemming: Verenigde Staten / West kust, reisperiode: oktober 2020

Reis geboekt voor oktober dit jaar. Toen Amerika nog steeds op oranje stond vanwege corona toch de rest moeten aanbetalen anders zouden de kosten nog verder oplopen. Netjes alles betaald en toen wij ons held terug wouden kon dit allemaal niet want de hotels die ze voor ons hadden geboekt gaven hun ook alleen maar vouchers terug en geen geld. Ik al onze hotels gemaild met de vraag of er betaald was of dat hun vouchers of geld terug gaven. Blijkt dus dat geen één hotel geld had ontvangen omdat er op tijd geannuleerd was. Dus met deze info terug gegaan en toen kon er ineens wel terug betaald worden binnen een week. Ze voelden waarschijnlijk al narigheid als ik hiermee naar een advocaat zou gaan. Oplichterij is het ons geld gebruiken wat voor onze reis bestemd was. En mevrouw Doets is uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar 2017 die titel kunnen ze wel weer intrekken als je zo om gaat met geld van anderen. Voor 2020 vernoem ik haar oplichters van het jaar. Mensen mail je hotels met dezelfde vraag als wat ik heb gedaan 100% dat U ook het antwoord krijgt dat er niet betaald is. ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 30 september 2020 bestemming: Canada / Groningen, reisperiode: mei 2020

De reis kon niet doorgaan vanwege Corona. Doets wilde wel de volledige reissom ontvangen. Na een half jaar kon je de voucher verzilveren voor Contanten. 24 September j.l. was die termijn verstreken, maar nu beroepen ze zich weer op een uitspraak van de ANVR op 28 september dat er niet eerder betaalt hoeft te worden dan na 1 jaar minus 1 dag. JAN DOETS HEEFT TOTAAL GEEN BOODSCHAP AAN DE KLANTEN, NOOIT BOEKEN DUS BIJ DEZE ORGANISATIE. HELAAS ZIJN WIJ NU GENOODZAAKT EEN ADVOCAAT IN TE SCHAKELEN OM ONS EIGEN ZUURVERDIENDE GELD TERUG TE KRIJGEN.
DUS BEZINT EER GE BEGINT AAN JAN DOETS ... Lees meer

  • Algemeen 1
op 25 september 2020 bestemming: Canada / Vancouver, reisperiode: juli 2020

Helaas door Corona moeten annuleren, maar Doets heeft toch de aanbetaling van meer dan 2 mille in zijn zak gestoken. Dat ze kosten hebben gemaakt begrijp ik. Die hadden ze ook mogen verrekenen. Waardeloze afhandeling. ... Lees meer

  • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen