Schrijf een ervaring over Explore Tanzania en maak kans op mooie prijzen!

Explore Tanzania

Url: http://www.exploretanzania.nl/
Aangesloten bij: SGR
Type reizen: landenspecialist

Logo van Explore Tanzania

Explore Tanzania is opgericht door twee zussen die de eerste 13 jaar van hun leven in Arusha, Tanzania, hebben gewoond. Na een studie gevolgd te hebben en werkervaring te hebben opgedaan in de hotelindustrie en culturele sector hebben zij in 2002 de basis gevormd voor Explore Tanzania. Hun doel is om jou mee te nemen naar het pure, authentieke Tanzania en je verliefd te laten worden op het land. Doordat zij hier hun wortels en een groot persoonlijk netwerk hebben, kunnen zij jou van het beste advies voorzien.

Je boekt bij Explore Tanzania de ideale individuele maatreis. Je kunt er o.a. individuele safari's met de beste gidsen boeken, verblijf in exclusieve Green Camps, self-drives, strandvakanties op de tropische eilanden en het beklimmen van de Kilimanjaro. Alles wordt geheel afgestemd op jouw budget en wensen. Naast reizen op maat vind je op de website ook enkele voorbeeldreizen met vaste prijzen. Meer inspiratie opdoen? Er zijn interessante reisverhalen te lezen van reizigers die met Explore Tanzania een reis hebben gemaakt. Verder vind je er veel informatie over elk gebied van Tanzania en de mooiste bezienswaardigheden. Explore Tanzania zet zich in voor het goede doel en helpt mee aan een malariavrije wereld. Ook wordt er veel aandacht besteed aan duurzaam toerisme. Ze zorgen ervoor dat de reizen geen schade aanrichten aan het milieu en de bevolking van Tanzania.

Je kunt contact opnemen met de reisorganisatie per telefoon, e-mail of een offerte aanvragen via de website. Explore Tanzania is aangesloten bij SGR.

op 27 maart 2018 bestemming: Tanzania / Arusha, reisperiode: maart 2018

Wij zijn met zijn achten (ouders en drie volwassen kinderen met partners) begin maart 9 hele dagen in Noord Tanzania geweest, via Explore Tanzania.
Het was werkelijk onvergetelijk!
De pure schoonheid van dieren in hun eigen omgeving, de vriendelijkheid en zorgzaamheid van de mensen die de reis in Tanzania mogelijk maakten, de fijne accommodaties op prachtige locaties, waaronder tentenkampen in de vrije natuur .
Dit alles dankzij de persoonlijke aanpak, kennis en contacten van Marjolijn en Marloes. Heel veel dank namens ons allemaal! ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 13 maart 2018 bestemming: Tanzania / diverse, reisperiode: februari 2018

Dank zij Explore Tanzania is onze droomreis uitgekomen. We hebben een geweldige safari trip gemaakt in Noord Tanzania. In de diverse parken waaronder de Serengeti hebben we de wilde dieren kunnen spotten, maar vooral door de deskundige gids Emanuel ook veel geleerd. De overnachtingen in de greencamps zorgde voor een ware natuurbeleving. De medewerkers in de camps bleken uitstekende gastheren. Even uitblazen op Zanzibar (met snorkelen, zwemmen met de dolfijnen en zonnen) zorgde voor een perfecte afsluiter van deze vakantie.
Dank aan Marjolijn en Marloes die ons precies goed aangevoeld hebben en daardoor ons een perfecte vakantie bezorgd hebben. Zowel de voorbereidingen, het reizen en de vakantie zelf was uitstekend geregeld ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 1 maart 2018 bestemming: Tanzania / Arusha, reisperiode: februari 2018

Vanaf de eerste voorbereidingen, tot helemaal aan het eind heb ik de kracht ondervonden van een geolied team. Want mijn doel, de top halen van de Kilimanjaro, is enkel mogelijk als alle elementen er rond goed gepland en georganiseerd zijn. Zo heb ik als 'voorbereiding' ook de Mount Meru beklommen. De aanpassing aan de hoogte en klimervaring in het gebied, hebben mij het volste vertrouwen gegeven dat de klim naar de summit van de Kilimanjaro zonder probleem haalbaar was.
De beklimming Mount Meru was mijzelf en de guide (+kok en porters), hierdoor was er een heel intens contact met de guide waardoor ik heel veel informatie kreeg over de klim zelf, gewicht rugzak, voeding, kledij,..
Zo kon de klim heel ontspannend gebeuren en bereikten we net voor zonsopgang de summit, met zicht op , jawel de Kilimanjaro...
Het weer was frisjes maar geweldig uitzicht over de krater en omgeving.
Terug beneden heb ik nog 1 dag safari in Arusha gebied en de volgende dag stadsbezoek aan Arusha zelf. Met de kleurrijke marktjes en de Masai markt, waterval, kunstmuseum ,.. Terug in de lodge was het tijd voor de breefing met de groep voor het 'echte' klimwerk. Ook hier een goede uitleg wat er ons allemaal staat te wachten. De groep was heel divers, amerikanen, russen, australiers, en 4 europeanen. De Lemoshe route, 8 dagen, heeft ons zo voldoende tijd om omgeving, hoogte en groep te leren kennen. De organisatie, African Walking Company, heeft heel wat expertise in huis om iedereen goed op te volgen. Er was meer dan voldoende eten, lekker vers gekookt, veel vers fruit, genoeg drinken, properen tenten, toilet, eettent, .. voldoende porters en guides en een toffe sfeer. Zodoende vloog de tijd veel te vlug voorbij.
Het weer zat ook wel mee, 1 dag regen, 1 nacht wat sneeuw maar de rest was heerlijk weer om te stappen, enkel de nachten waren koud. Maar met degelijk materiaal en 's morgens warm water om ons gezicht te wassen, was dit snel vergeten. De klim naar de summit was best zwaar en lang maar ook hier, mooi op tijd vertrokken zodat we aan Stella Point waren bij zonsopgang. De guides helpen je graag om tempo te bepalen zodat je zonder problemen boven komt. En nemen foto's en brengen warme thee mee... Kortom, ik heb een fantastisch gevoel overgehouden. Alle details waren perfect zodat wij maximaal konden genieten.
Aan diegenen die de uitdaging willen aangaan, twijfel niet, Explore Tanzania, AWC, zij hebben alles piekfijn georganiseerd.
Heel erg bedankt, want zonder hun ervaring, lukt het niet. ... Lees meer

  • Algemeen 10

Meer ervaringen

Nieuws