Schrijf een ervaring over Explore Tanzania en maak kans op mooie prijzen!

Explore Tanzania

Url: http://www.exploretanzania.nl/
Aangesloten bij: SGR
Type reizen: landenspecialist

Logo van Explore Tanzania

Explore Tanzania is opgericht door twee zussen die de eerste 13 jaar van hun leven in Arusha, Tanzania, hebben gewoond. Na een studie gevolgd te hebben en werkervaring te hebben opgedaan in de hotelindustrie en culturele sector hebben zij in 2002 de basis gevormd voor Explore Tanzania. Hun doel is om jou mee te nemen naar het pure, authentieke Tanzania en je verliefd te laten worden op het land. Doordat zij hier hun wortels en een groot persoonlijk netwerk hebben, kunnen zij jou van het beste advies voorzien.

Je boekt bij Explore Tanzania de ideale individuele maatreis. Je kunt er o.a. individuele safari's met de beste gidsen boeken, verblijf in exclusieve Green Camps, self-drives, strandvakanties op de tropische eilanden en het beklimmen van de Kilimanjaro. Alles wordt geheel afgestemd op jouw budget en wensen. Naast reizen op maat vind je op de website ook enkele voorbeeldreizen met vaste prijzen. Meer inspiratie opdoen? Er zijn interessante reisverhalen te lezen van reizigers die met Explore Tanzania een reis hebben gemaakt. Verder vind je er veel informatie over elk gebied van Tanzania en de mooiste bezienswaardigheden. Explore Tanzania zet zich in voor het goede doel en helpt mee aan een malariavrije wereld. Ook wordt er veel aandacht besteed aan duurzaam toerisme. Ze zorgen ervoor dat de reizen geen schade aanrichten aan het milieu en de bevolking van Tanzania.

Je kunt contact opnemen met de reisorganisatie per telefoon, e-mail of een offerte aanvragen via de website. Explore Tanzania is aangesloten bij SGR.

op 19 oktober 2017 bestemming: Tanzania / Selous-Ruaha & Zanzibar-, reisperiode: oktober 2017

Enige tijd geleden hebben we kennis gemaakt met Marloes & Marjolijn op een vakantie event te Antwerpen . Toen waren we reeds overtuigd dat de dames na een uitvoerig gesprek aardig wat ervaring hadden met Tanzania safari's . Midden vorig jaar zijn we dan gestart om een privé pakket te laten uitwerken , hierna is er via verschillende e-mail correspondenties , hun advies en overleg dan een basis opgezet voor onze zesde safari trip . Ook de reisvoorbereiding met de Thalys trein van en naar Schiphol alsook de beide KLM vluchten heen en terug Dar Es Salaam werden succesvol uitgewerkt door Marloes en zijn vlekkeloos verlopen . Ook de 5 interne domestic flights met Coastal Aviation zijn probleemloos verlopen tussen het vaste land en Zanzibar airport .
Als eerste safari stop zijn we te Lake Manze camp verbleven voor vier nachten . Een zeer professioneel management team daar ervaren onder leiding van Shaen en lady Milly . Dagelijkse game drives of boot trip op het meer waren echt top en alles zonder enige storing verlopen . De tent en het bijhorende " douche - toilet " geheel waren dagelijks kraak net onderhouden . zowel het ontbijt alsook lunch en diner zijn zeer verzorgd en hygiënisch in orde. Het staff personeel is zeer vriendelijk en altijd bereid om het beste te bereiken voor de aanwezigen . Open jeeps voor safari game drives zijn de max en gids alsook driver zijn complementair . Keuze genoeg om uw dag in te delen , game drive met ontbijt in de brousse alsook de full day game drive zijn echte toppers , idem de boottocht is een fantastische ervaring met veel kleurrijke vogels , andere dieren zijn hippo's , krokodillen , giraffen , leeuwen , wilde honden , impala's , hyena's enz.
Ons tweede safari verblijf was Mdonya old river camp in het Ruaha N.P. ook vier nachten geboekt . Het was er aanzienlijk warmer maar geen te vochtige lucht . De tenten en dag game drive formule is gelijkaardig aan het vorige camp want beide ressorteren onder de groep van Essential Destinations . We hebben vrij veel leeuwen families gespot ,olifanten , giraffen ,buffels, impala's , gnoes , wilde varkens ,gnoes ,zebra's ,apen, koedoes, dik dik , vogels , arenden enz. Het droog seizoen lijkt inderdaad prima om veel wild te zien want na het regenseizoen zijn er meer bladeren aan dicht struikgewas en en bomen . Onze insecten spray hielp niet tegen de vliegen en andere venijnige steken van insecten ...aardig wat prikken gehad door de kleding zelfs .
Beheer en management van Mdonya old river camp was in onze waardering minder gunstig dan Lake Manze camp. Wel aangenaam was het open kampvuur voor en na de diner , wel altijd opletten want ook hier loopt het wild door het camp maar de Massei boys begeleiden je probleemloos van en naar je tent.
Afsluiting op het eiland Zanzibar , locatie Nungwi in het Royal Zanzibar Beach Resort & Spa . Het was nu onze 4de keer als verblijf op het eiland maar deze resort is echt top op alle gebied .
Als afsluiter toch nog een dikke proficiat en felicitaties aan de zusjes van Explore Tanzania voor het professionele aangeboden reispakket met uitgebreide details en foto's als ondersteuning en fine tuning in overleg . We hopen om in de toekomst nog op jullie diensten beroep te kunnen doen .
groeten Gerard & Gaby - Essen België ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 19 augustus 2017 bestemming: Tanzania / Arusha, reisperiode: augustus 2017

Dit was onze eerste reis naar Afrika met ons gezin met twee meiden van 12 en 15 jaar. We hebben een geweldige reis gehad!!
Alles was werkelijk onvergetelijk! Alles is tot in de puntjes geregeld van transfers tot het eten. Eenmaal daar hoef je nergens meer over na te denken en alleen maar het land en alle ervaringen te omarmen.

Onze gids Leonard was en is onze held. Het klikte ongelooflijk
goed. We hebben samen zoveel beleefd en gezien. En mooie gesprekken gevoerd,
enorm gelachen en bij afscheid ook een traantje gelaten.
Heel bijzonder.
Ik wil jullie (Tanzania Explore) bedanken voor dit alles. Green camp was onvergetelijk, Wayo:
wat een onzettend vriendelijke mensen, ongelooflijk.
Zanzibar bij Hodi hodi en bij Julia ook in 1 woord geweldig.
Paradijsje op aarde en allemaal nog zo kleinschalig. Super.

Tja woorden ontbreken om onze ervaring te omschrijven. Tanzania heeft onze
hart gestolen, wij houden van de geur, de vriendelijke mensen en ..
eigenlijk alles. We komen terug .. oooit.
Lieve groetjes
Maurice, Simone sanne en bente ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 16 augustus 2017 bestemming: Tanzania / Arusha, reisperiode: juli 2017

Wat een fantastische vakantie! Wij, gezin met twee kinderen (14 en 10 jaar), zijn voor het eerst naar Afrika geweest. De reis was geweldig georganiseerd door Expore Tanzania, we zijn volledig ontzorgd. De keuze voor de gids was erg goed. Mede door hem heeft deze vakantie onze verwachtingen overtroffen. Een tip: in de periode juli/augustus is een vest of jasje in de ochtend en avond wel prettig, het is dan toch wat frisser dan wij hadden verwacht. Ook lange broeken zijn prettig aan tijdens de safari. Verder was het eten uitstekend verzorgd en had niemand van ons lichamelijke klachten. Kortom, een geweldige ervaring en een echte aanrader! ... Lees meer

  • Algemeen 9

Meer ervaringen

Nieuws