Schrijf een ervaring over Explore Tanzania en maak kans op mooie prijzen!

Explore Tanzania

Url: http://www.exploretanzania.nl/
Aangesloten bij: SGR
Type reizen: landenspecialist

Logo van Explore Tanzania

Explore Tanzania is opgericht door twee zussen die de eerste 13 jaar van hun leven in Arusha, Tanzania, hebben gewoond. Na een studie gevolgd te hebben en werkervaring te hebben opgedaan in de hotelindustrie en culturele sector hebben zij in 2002 de basis gevormd voor Explore Tanzania. Hun doel is om jou mee te nemen naar het pure, authentieke Tanzania en je verliefd te laten worden op het land. Doordat zij hier hun wortels en een groot persoonlijk netwerk hebben, kunnen zij jou van het beste advies voorzien.

Je boekt bij Explore Tanzania de ideale individuele maatreis. Je kunt er o.a. individuele safari's met de beste gidsen boeken, verblijf in exclusieve Green Camps, self-drives, strandvakanties op de tropische eilanden en het beklimmen van de Kilimanjaro. Alles wordt geheel afgestemd op jouw budget en wensen. Naast reizen op maat vind je op de website ook enkele voorbeeldreizen met vaste prijzen. Meer inspiratie opdoen? Er zijn interessante reisverhalen te lezen van reizigers die met Explore Tanzania een reis hebben gemaakt. Verder vind je er veel informatie over elk gebied van Tanzania en de mooiste bezienswaardigheden. Explore Tanzania zet zich in voor het goede doel en helpt mee aan een malariavrije wereld. Ook wordt er veel aandacht besteed aan duurzaam toerisme. Ze zorgen ervoor dat de reizen geen schade aanrichten aan het milieu en de bevolking van Tanzania.

Je kunt contact opnemen met de reisorganisatie per telefoon, e-mail of een offerte aanvragen via de website. Explore Tanzania is aangesloten bij SGR.

op 19 augustus 2017 bestemming: Tanzania / Arusha, reisperiode: augustus 2017

Dit was onze eerste reis naar Afrika met ons gezin met twee meiden van 12 en 15 jaar. We hebben een geweldige reis gehad!!
Alles was werkelijk onvergetelijk! Alles is tot in de puntjes geregeld van transfers tot het eten. Eenmaal daar hoef je nergens meer over na te denken en alleen maar het land en alle ervaringen te omarmen.

Onze gids Leonard was en is onze held. Het klikte ongelooflijk
goed. We hebben samen zoveel beleefd en gezien. En mooie gesprekken gevoerd,
enorm gelachen en bij afscheid ook een traantje gelaten.
Heel bijzonder.
Ik wil jullie (Tanzania Explore) bedanken voor dit alles. Green camp was onvergetelijk, Wayo:
wat een onzettend vriendelijke mensen, ongelooflijk.
Zanzibar bij Hodi hodi en bij Julia ook in 1 woord geweldig.
Paradijsje op aarde en allemaal nog zo kleinschalig. Super.

Tja woorden ontbreken om onze ervaring te omschrijven. Tanzania heeft onze
hart gestolen, wij houden van de geur, de vriendelijke mensen en ..
eigenlijk alles. We komen terug .. oooit.
Lieve groetjes
Maurice, Simone sanne en bente ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 16 augustus 2017 bestemming: Tanzania / Arusha, reisperiode: juli 2017

Wat een fantastische vakantie! Wij, gezin met twee kinderen (14 en 10 jaar), zijn voor het eerst naar Afrika geweest. De reis was geweldig georganiseerd door Expore Tanzania, we zijn volledig ontzorgd. De keuze voor de gids was erg goed. Mede door hem heeft deze vakantie onze verwachtingen overtroffen. Een tip: in de periode juli/augustus is een vest of jasje in de ochtend en avond wel prettig, het is dan toch wat frisser dan wij hadden verwacht. Ook lange broeken zijn prettig aan tijdens de safari. Verder was het eten uitstekend verzorgd en had niemand van ons lichamelijke klachten. Kortom, een geweldige ervaring en een echte aanrader! ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 8 augustus 2017 bestemming: Tanzania / Serengeti en Ruaha, reisperiode: juli 2017

Reiservaring Tanzania juli 2017 met Explore Tanzania.

Als je een grote, speciale, (en dus dure) reis wil maken, moet je die zéér zorgvuldig en uitvoerig voorbereiden.
Je gaat ook niet meteen met het eerste het beste reisbureau in zee.
Normaal gezien zijn wij 'doe-het-zelvers' wat onze reizen betreft. Maar een reis naar Afrika is toch net iets moeilijker zelf in elkaar te steken.
Ik heb eerst uren en uren het internet afgezocht...
Wij wilden iets speciaals, heel rustig, anders dan wat de meeste mensen doen.
Als je dan naar Tanzania kijkt, kom je al gauw op het gegeven 'wandelsafari'.
En dan kwam ik ook snel op Wayo Africa.
En laat dat nou net de zustermaatschappij van Explore Tanzania zijn.
Enkele 'surfdagen' later kwam ik dan in Ruaha bij Kichaka Expeditions terecht.
En eens ik die reviews gelezen had, lag onze reis al vast in mijn hoofd.
Omdat het toch over een grote som geld ging, (Tanzania is echt niet goedkoop), ben ik zelf vanuit Antwerpen naar Apeldoorn gereden om kennis te maken met Marloes en Marjolijn Pronk.
Hun offerte beviel mij en na wat kleine aanpassingen was de reis meteen vastgelegd vorig jaar in oktober.
De zussen Pronk kennen Tanzania echt heel goed, wat ik zeer belangrijk vind.
Zij kunnen aan de hand van ieders desiderata een zeer persoonlijke en individuele reis samenstellen, die natuurlijk een aanzienlijk prijskaartje heeft.

Onze reis dan:
Vlucht KLM naar Kilimanjaro Airport. Een vlucht van 8 uur. Een aanrader. Ok, er bestaan goedkopere reisroutes, maar dan ben je dubbel zo lang onderweg.
Overnachting in Arusha in Rivertrees. Daar hebben we alleen maar geslapen, vermits we er maar om 22u aangekomen zijn. De volgende ochtend werden we al om 6:30 opgehaald om naar Arusha Airport te rijden. De ontbijtbox van Rivertrees was miserabel.
Vlucht van Arusha naar Kogatende Airstrip in Noord-Serengeti. Zalige ervaring.
Ter plaatse stond Prim, onze Wayo/Explore Tanzania gids en chauffeur ons op te wachten.
Hij heeft ons 4 dagen begeleid, 2 dagen in Wayo Green Camp en 2 dagen in Wayo Walking Camp.
Hij is een zeer rustige en zeer ervaren gids.
Maar vergis u niet, Wayo kampen zijn echt wel 'campings'. Je moet uiteraard niet zelf voor eten zorgen, maar je slaapt wel echt in tenten.
Het walking camp is nog primitiever dan Green Camp, vooral omdat de 'badkamer-tent' 20 meter verwijderd is van je slaaptent. 's Nachts alleen naar het toilet gaan met alleen je zaklamp als afschrikking voor de 'wilde dieren' is een echt avontuur!
Denk daar serieus over na en praat erover met Marloes en Marjolijn alvorens te boeken.
We hebben een Nederlands gezin ontmoet waarvan moeder en 1 dochter al 'flipten' in Green Camp, waar de badkamertent vast hangt aan de slaaptent...
Spijtig genoeg hebben 2 mensen van ons gezin een kleine maagdarminfectie opgelopen en hebben we 2 dagen 'plat gelegen'.
Wayo is dus zeker een aanrader voor mensen die avontuurlijk genoeg zijn en die toch een redelijk budget-vriendelijk verblijf in Noord-Tanzania zoeken.
Het lokale personeel is heel vriendelijk, attent en grappig.

Vanuit Serengeti hadden we een rechtstreekse vlucht naar Ruaha.
Daar hadden M&M voor ons een 5 daagse walking-safari geboekt bij Kichaka Expeditions.
Hiervoor bestaan niet genoeg superlatieven.
Als momenteel de naam Kichaka valt bij ons thuis, komt er op ieders gezicht een gelukzalige glimlach.
Moli, Andrew Molinaro, eigenaar/wandelgids is een geweldige kerel. Brits-Keniaans met Italiaanse roots, zoöloog van opleiding. Hij is een fantastisch verteller en ook heel grappig. Iedereen hangt aan zijn lippen.
We vertrokken 's ochtends voor 7 uur op wandelsafari tot ongeveer 11:30, tot het te warm wordt. Dan pikt de jeep je op en al onderweg kan je je bush-shower bestellen. Lekkere lunch in het basiskamp, middagrust tot 16:00 en dan nog een game-drive met sundowner tot het donker is.
Sinds vorig jaar werkt ook Jacques Hoffman bij Kichaka, een aanwinst.
Moli en Jacques eten afwisselend met de gasten, wat zeker een pluspunt is.
Op die manier leer je aan tafel ook nog veel bij over politieke en andere Afrikaanse aangelegenheden.
Wij vonden dit het absolute einde! Ik kan hier nog dagen over schrijven.
Als je van wandelen houdt en als je niet ganser dagen in een hobbelige jeep wil zitten en als je niet bang bent om TE VOET héél dicht bij een nijlpaard of een olifant of zelfs een leeuw te komen, dan is Kichaka iets voor jou/jullie.

Onze 2-daagse afsluiter op Zanzibar was na Kichaka een afknapper.
Wij zijn geen strandmensen en het bezoek aan Stone Town was ook niet iets dat in ons geheugen gegrift gaat blijven, we hebben er enkele leuke souvenirs gekocht...
Zanzibar hadden we dus niet moeten doen, ik wist het eigenlijk al op voorhand, maar onze dochter wou het graag en we waren zo dichtbij en we zouden het anders nooit meer zien.....

Wij hebben een GEWELDIGE reis gehad, mede/vooral door de meer dan perfecte planning en organisatie van Marloes en Marjolijn! Er is werkelijk niets misgelopen, iedereen die ons moest ophalen, was er ook op tijd en iedereen die we ter plaatse gesproken hebben, sprak lovend over M&M! Ze spreken nog altijd Swahili.
Vertrouw op hen om je reis in elkaar te steken, maar vergeet wel niet te zeggen hoe 'avontuurlijk' het mag zijn. ... Lees meer

  • Algemeen 10

Meer ervaringen

Nieuws