Schrijf een ervaring over Buro Scanbrit en maak kans op mooie prijzen!

Buro Scanbrit

Url: https://www.buroscanbrit.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds / SKTB
Type reizen: landenspecialist

Logo van Buro Scanbrit

In 1967 werd Buro Scandinavia opgericht. Het had toen nog de naam Bureau Zweden en was gespecialiseerd in reizen naar Scandinavië. Buro Scandinavia werd zo'n 12 jaar later overgenomen door Stena Line BV. In datzelfde jaar werd Buro Britain opgericht. Ze groeiden uit tot een toonaangevende touroperator met reizen naar Noordwest-Europa. De krachten werden in 2012 gebundeld en de naam Buro Scanbrit werd een feit.

Buro Scanbrit biedt reizen aan naar Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Engeland, IJsland, Ierland, de Kanaaleilanden, Wales, Lapland en Schotland. Naar deze landen kun je verschillende soorten rondreizen maken, namelijk een autorondreis, een groepsrondreis of een busrondreis. Je kunt er ook terecht voor het boeken van een vakantiewoning, hotelovernachting, een cruise, een stedentrip, wintersportvakantie of gewoon een fly-drive.

Bij het boeken van een reis bij Buro Scanbrit kun je rekenen op kwaliteit, beleving, kennis en specialisme, een goede prijs-kwaliteit verhouding, gemak, zekerheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De reisorganisatie heeft verschillende jaren prijzen gewonnen voor 'beste reisspecialist' en ze zijn aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds. Je kunt dus met een gerust hart een vakantie boeken bij Buro Scanbrit.

Het bezoekadres van Buro Scanbrit is te vinden in Amsterdam. Hier kun je op afspraak langskomen om vragen te stellen over een vakantie. De medewerkers kunnen dan eventueel ook helpen met het boeken van een reis.

op 12 juli 2019 bestemming: Noorwegen / Rondreis, reisperiode: juni 2019

Graag wilden wij een rondreis door Noorwegen maken en omdat afstanden in Noorwegen erg lastig in te schatten zijn en lastig op kaart te zien zijn (ivm veerboten, bruggen, afgesloten wegen enz) besloten we een specialist in de arm te nemen. Scanbrit had een rondreis die ons wel aansprak, we hebben zelf wat aanpassingen aangegeven, die bleken mogelijk. Ook wilden we nog wat excursies doen, dus die hebben we ook meteen geboekt. Wij overnachtten in hotels en hebben enkele daarvan hp geboekt, mn op de dagen dat we de excursies hadden. De excursies bleken erg onhandig, zo niet onmogelijk gepland te zijn. Op weg van Geiranger naar Loen kwamen we langs het vertrekpunt van de gletsjertocht, die we de volgende dag zouden doen. De volgende ochtend moesten we daar om half 10 zijn, we zijn tot 17 uur op de gletsjer geweest en moesten daarna nog 3,5 uur rijden naar ons volgende hotel (kwamen na 1 uur rijden eerst weer langs hotel in Loen waar we die ochtend vertrokken waren, voor de 3e keer dus). We hebben aan een stuk door gereden, geen tijd om te stoppen want anders waren we te laat voor het eten. Aangekomen in Balestrand waren wen net op tijd voor het eten. De ober vroeg meteen, hoe laat we de volgende dag zouden dineren want vandaag, aankomstdag, was niet zo een probleem , maar normaal kun je maar tot 21 uur terecht. Wij zeiden dat we dan een excursie Flåmbaan hadden tot 19.30 en geen idee hoe lang we dan nog moesten rijden. Ober keek een beetje vreemd en zei dat hij daar zelf ooit 1 keer was geweest, hij keek vervolgens op google maps en zei dat het 2,5 uur rijden was. Maw de volgende dag zouden we ook weer niet op tijd kunnen zijn voor het eten. In de ochtend (zondag) hadden we een cruise op Sognefjord om 9 uur (ook 2,5 uur rijden). Met receptie van hotel besproken hoe we daar op tijd konden komen, enige mogelijkheid was om 6 uur in de ochtend vertrekken (zonder ontbijt werd er bij gezegd) en dan hopen dat alles mee zit. Dit zagen wij niet zitten, we hadden net een hele vermoeiende, lange maar leuke dag achter de rug en het risico dat we niet op tijd zouden zijn was te groot. Dit zou ook het geval geweest zijn want later bleek, we moesten nog een veerboot nemen onderweg en die ging op zondag alleen om 6 uur en dan pas weer om 7.30 uur. Volgende dag alarmcentrale gebeld en probleem uitgelegd. De reactie was erg teleurstellend en onbegrijpelijk voor ons, omdat ze wist van de afstand waren deze excursies bewust op dezelfde dag geboekt met een ruime lunchpauze, ontbijt hadden we gemakkelijk wat vroeger kunnen krijgen volgens haar en diner om 11 uur is volgens haar ook geen probleem. Kortom er werd niks voor ons gedaan, eigen schuld, dikke bult. Vervolgens hebben wij zelf onze excursie van de Flåmsbaan nog kunnen verzetten op onze reisdag naar Bergen. We hebben een mooie reis gehad maar hadden deze beter zelf kunnen regelen!
Dus dankjewel voor niks Scanbrit ... Lees meer

  • Algemeen 7
op 10 juli 2019 bestemming: Schotland / Rondreis lodges, reisperiode: juni 2019

Uitstekend geholpen bij het boeken. Goede informatie via e-mail en op de persoonlijke omgeving van de website met informatie over de overtocht en rondreis. Leuk de vele informatie over bezienswaardigheden en activiteiten onderweg en ter plaatse. Alles is prima bevallen. De drie lodges lagen op goede afstanden van de boot en van elkaar. Lodges bij Oban en Plockton op leuke kleinschalige parken. Huisjes over het algemeen goed verzorgd en ingericht. Loch Taye was wat groter en commerciëler en huisje wat gedateerder (vooral de douche) maar daar maakte het fantastische uitzicht veel goed. Kortom, een fijne vakantie gehad in prachtig Schotland dankzij buro Scanbrit. ... Lees meer

  • Algemeen 8
op 7 maart 2019 bestemming: Engeland / Rye, reisperiode: mei 2019

Ik ben zeer teleurgesteld in het persoonlijke reisvoorstel dat Buro Scanbrit mij heeft gestuurd naar aanleiding van mijn uitgebreide mail met ideeën voor onze vakantie en een telefoongesprek met een reisspecialist daarna.
Het hele reisvoorstel bestond slechts uit een lijstje van 5 hotels.
Het heeft mij veel tijd gekost om alle hotels op te zoeken en beoordelen, te zien hoever alles uit elkaar ligt, welke steden en dorpen er in de buurt liggen, wat er daar allemaal te doen is etc.
Eigenlijk precies wat ik verwacht had dat Buro Scanbrit zouden doen.

Ik werd na het voorstel door een reisspecialist gebeld om te horen wat ik van het voorstel vond en deze gaf aan dat dit alles is wat we doen. Als ik meer verwacht dan kan ik beter een reisbureau bellen, zei ze.
Ik weet niet zo goed wat dan de meerwaarde is van deze organisatie, ik dacht dat ze reizen regelden.
Op de site staat dat ze een persoonlijk reisvoorstel van A tot Z kunnen maken waarbij ze overnachtingen regelen, voorstellen doen voor leuke uitstapjes en handige routes aangeven.
Maar van de reisspecialist begreep ik dat ze dat dus juist niet doen.

Ik blijf wat teleurgesteld achter en zal inderdaad dan maar een andere reisorganisatie bellen om een mooie vakantie te regelen.
Aanvullend nadeel van Buro Scanbrit is dat ze telefonisch slecht bereikbaar zijn. Ik heb meerdere dagen achter elkaar geprobeerd om terug te bellen op het aangegeven telefoonnummer maar stond steeds ellenlang in de wacht om vervolgens op een bandje te horen dat ik later terug moest bellen vanwege grote drukte. ... Lees meer

  • Algemeen 1

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen