Dimsum Reizen

Url: https://www.dim-sum.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: landenspecialist

Logo van Dimsum Reizen

Dimsum Reizen organiseert al sinds 2000 unieke individuele maatwerkreizen naar alle uithoeken van Azië. Een vakantie bij Dimsum Reizen betekent 100% maatwerk en persoonlijke aandacht. De regiospecialisten hebben ontzettend veel reiservaring en verzetten bergen om van jouw reis een beleving te maken. Ze gaan veel zelf op pad in Azië om up-to-date te blijven en hun landenkennis te verdiepen. Ze hebben een uitgebreid netwerk aan lokale, betrouwbare, gespecialiseerde agentschappen opgebouwd, waar ze persoonlijk mee samenwerken. De reisspecialisten verwerken hun eigen suggesties en ‘reisgeheimen’ graag in jouw droomreis.

Dimsum Reizen biedt unieke reizen aan met plekjes buiten het massatoerisme, zijn graag actief met hier en daar een dag wandelen of fietsen, zijn ware cultuursnuivers, genieten van goede kleinschalige accommodatie en zijn nieuwsgierig naar een keertje slapen in een homestay. Als foodies maken ze zelf de streetfoodtours en kiezen ze de juiste kookclub. Dimsum Reizen werkt met uitstekende lokale gidsen – soms zelfs Nederlanders die al jaar en dag in Azië wonen – en bedenken dan samen originele citytours. Met de meet-a-local activiteiten gaan ze op bezoek bij bewoners van megasteden die graag samen theedrinken of koken in hun appartement. Gewoon, om contact te leggen, te lachen en te leren van elkaar.

Dimsum Reizen vindt verantwoord toerisme belangrijk. De reisorganisatie doet dit door aandacht te schenken aan de impact die de reizen hebben op de ecologie van de aardbol en op de sociale structuur van lokale bewoners. Je boekt bijvoorbeeld eenvoudig een Greenseat bij en maakt kennis met de lokale bewoners. Dimsum is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Het hoofdkantoor is gevestigd in het centrum van Utrecht. Je kunt een belafspraak inplannen of een afspraak maken om langs te gaan op kantoor.

Rodina Travel
9,5
op basis van 63 reviews
Lees meer
Costa Rica Vakantie
9,3
op basis van 45 reviews
Lees meer
OutSight Travel
9,3
op basis van 290 reviews

1 consumenten award

OutSight Travel won in 2021 de Reisgraag award
Lees meer

Ervaringen met Dimsum Reizen

Dimsum Reizen krijgt gemiddeld een 8,8
op basis van 29 ervaringen:

8,8 + Ervaring delen
op 14 november 2022 bestemming: IndonesiŽ, reisperiode: augustus 2022

Reis was mooi, prijs was erg hoog in vergelijking met lokale prijzen. Ik zou een volgende keer direct boeken bij hun lokale reisagent Happy Trails. De toegevoegde waarde van Dimsum is zeer beperkt.

 • Algemeen 7
op 17 maart 2019 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: februari 2019

De rondreis van drie weken door Sri Lanka, op maat voor ons samengesteld, was perfect door Dimsum Reizen georganiseerd; alles liep werkelijk uitstekend. Mede hierdoor is het voor ons een onvergetelijke reis geworden! Dimsum Reizen: hartelijk dank!!

 • Algemeen 10
op 26 augustus 2018 bestemming: Sri Lanka, reisperiode: juli 2018

Wat een geweldige reis hebben wij gemaakt deze zomer. In drie weken hebben we alles gezien en gedaan! De reis was perfect neergezet met prachtige hotels. Ook hebben we een keer op een boerderij gelogeerd: meet de locals. De kinderen deden mee met cricket met de kinderen uit het dorp. Onze gids was fantastisch en wilde het ons echt naar de zin maken. Stoppen bij een extra tempel voor mij of bij een shopping center voor de kinderen. We hebben zelfs aan het eind van de reis bij hem thuis gegeten met zn hele familie. Vooraf werd onze reis gepland door Lucy die een echte specialist is en alles exact kent. Sri lanka begint al behoorlijk toeristisch te worden maar het lukt Dimsum om het net even anders te maken. Super dus!

 • Algemeen 10
op 13 januari 2018 bestemming: Japan, reisperiode: november 2016

Een zeer afwisselende en interessante reis. We hebben een goede indruk gekregen van het land Japan en haar bewoners. Een aanrader voor iedereen die geinteresseerd is in andere culturen

 • Algemeen 9
op 30 september 2017 bestemming: Nepal / Kathmandu, reisperiode: september 2017

Nepal is een prachtig land en onze reisorganisatie Dimsum Reizen heeft ons geholpen om alle parels van dit land te ontdekken.

 • Algemeen 10
op 24 september 2017 bestemming: China / rondreis, reisperiode: september 2017

Dim-sum denkt met je mee bij het uitstippelen van je reis. Zij hebben samen met ons een 100% individuele reis naar China samengesteld. Ter plaatse was alles perfect georganiseerd. Dim-sum komt gemaakte beloftes 100% na.

 • Algemeen 9
op 23 juni 2017 bestemming: China, reisperiode: mei 2017

De reis was perfect geregeld door Dimsum. Alles liep vlekkeloos (transfers, hotels, vervoer). Een prachtige reis door een prachtig landschap en met fascinerende mensen!

 • Algemeen 8
op 7 juni 2017 bestemming: Taiwan, reisperiode: mei 2017

Goede, uitgebreide reis. Bijna alles was goed geregeld. Veel tips gehad en de reis was goed aangepast aan onze voorkeuren. De hotels en de auto waren uitstekend.

 • Algemeen 8
op 19 april 2017 bestemming: Japan / Rondreis, reisperiode: april 2017

De reis was absoluut zeer goed georganiseerd, ook de plaatselijke organisator was goed. Me maakten een rondreis en hebben verschillende aspecten van het land kunnen ontdekken. Soms was de reistijd nogal lang, maar ik had het programma zelf gekozen,dus geen verwijt naar de organisatie. De verblijven waren meer dan OK, maar soms wat ver afgelegen van een centrum(Hakone,Naoshima). In dergelijke gevallen was echter het avondmaal inbegrepen.. slim. Al bij al een fantastische reis...

 • Algemeen 9
op 3 december 2016 bestemming: Thailand / Chang Mai-Sukhothai-Ayathuya, reisperiode: november 2016

Op een korte tijd een toffe reis georganiseerd. Stipte en duidelijke afspraken. Een schitterende gids en fietstocht in Sukhothai. Goede hotels en een bijzondere ervaring met een stuk treinreis. Voor een goede prijs.

 • Algemeen 9
op 22 november 2016 bestemming: Japan, reisperiode: november 2016

We reisden met z'n twee en DimSum had alles geregeld: overnachtingen, het reisschema e.d. Ook de excursies waren prima geregeld

 • Algemeen 9
op 8 november 2016 bestemming: Taiwan, reisperiode: november 2016

Slechts een week de tijd voor een reis naar AziŽ en toch heel veel verschillende dingen gedaan. Via de website van Dim Sum Reizen zag een gave reis van een week in Taiwan. Een combinatie van steden, cultuur en natuur. Die Sum regelde het ticket, de hotels en de bus- en treintickets. Opgewacht op het vliegveld en alles lag klaar in mijn eerste hotel. Geweldig!
Van te voren prettig contact en overlegmogelijkheden om de reis op mijn manier en tempo in te vullen. De invulling ter plekke heb ik zelf gedaan zoals ik dat zelf wilde en de faciliteiten eromheen heeft Dim Sum perfect geregeld.

 • Algemeen 9
op 7 november 2016 bestemming: China / beijing, reisperiode: november 2016

Een zeer goede ervaring! wij gaan zeker terug ! nederlandse gids zeer goed ,interessant !

 • Algemeen 8
op 6 november 2016 bestemming: Japan / Hongsu, reisperiode: oktober 2016

Reis naar wens georganiseerd!

 • Algemeen 9
op 30 oktober 2016 bestemming: Oezbekistan, reisperiode: oktober 2016

Uitstekend georganiseerd, goede en snelle communicatie met Dimsum mogelijk.
Mooie bestemming, goede accommodaties geregeld. Vervoer was stipt op tijd.
In een woord: super!

 • Algemeen 9
op 26 oktober 2016 bestemming: China / UTRECHT, reisperiode: september 2016

Hele mooie reis door KirgiziŽ en China. Aantal puntjes die op offerte stonden zaten uiteindelijk niet in de voucher. Fout advies over kleding: nadrukkelijk gezegd dat thermo kleding niet nodig zou zijn, eerste wat gids in KirgiziŽ zegt is dat we dat absoluut nodig hebben. Was ook zeker zo, ook in china (paar graden boven 0 en regen). Verder was persoonlijk mailtje tijdens of na de reis wel leuk geweest, zeker nadat we op een dag naar Nederland moesten bellen omdat het echt niet lukte om ook maar iets te bezichtigen. Maar zoals eerder gezegd was de reis echt fantastisch, alleen service had dus wat beter gekund.

 • Algemeen 7
op 24 oktober 2016 bestemming: IndonesiŽ, reisperiode: september 2016

Mooie reis; in overleg met ons samengesteld. Ze zijn hetgeen beloofd was, nagekomen. Communicatie en voorbereiding (bijv geleverde documenten) vond ik soms wat minder professioneel. Service verder goed en snelle reactie.

 • Algemeen 8
op 19 oktober 2016 bestemming: Thailand, reisperiode: september 2016

Bijna alles ok

 • Algemeen 8
op 9 oktober 2016 bestemming: Japan / Rondreis, reisperiode: mei 2016

Alles was goed geregeld. Transfers, railpass, programma. Misschien achteraf iets te veel bestemmingen ingepland maar dat stelden we pas na de reis vast ingegeven door het feit dat we op sommige plaatsen wel wat langer hadden willen blijven. Super vriendelijk en behulpzaam volk ondanks de toch merkbare taalbarriere. Wij gaan zeker nog een keer terug en Dim, sum reizen zal dan zeker onze voorkeur hebben.

 • Algemeen 8
op 25 augustus 2016 bestemming: IndonesiŽ / Java+Bali, reisperiode: juli 2016

Java is een geweldig eiland. Heel veel te zien en te doen. Hartelijke mensen en lekker eten. Bali is veel toeristischer en de badplaats Sanur viel tegen.

 • Algemeen 8
op 23 augustus 2016 bestemming: India / Ladakh, reisperiode: augustus 2012

Ik heb veel gereisd met heel wat organisaties, maar deze reis was werkelijk een ongelooflijke topper! DimSum voerde ons van Delhi, via Amritsar (the golden "sikh"temple, zeer bijzonder) naar Daramsala (waar de Dalai Lama woont) en Manali aan de voet van de Himalaya via de Rothangpas (most dangerous roads) naar de prachtige lahaul en Spiti valei. Dan verder de Manali-Leh highway richting Leh en van daaruit naar oa. Lamayeru, Alchi... Wat een prachtige oude boeddistische kloosters hebben we bezocht, festivals in oa. Kaza, Hemis en Tso Moreri en als kers op de taart nog even his holiness de Dalai Lama gezien in Leh. Een reis om nooit te vergeten in de ongelooflijk mooie Himalaya. Tibetaans boeddhisme, nog veel oorspronkelijker dan het boeddhisme in Tibet dat nu onder China valt en door de Chinezen niet bepaald vriendschappelijk wordt bejegend. Een onvergetelijke reis, DimSum slaagt er weer in om de prachtige, niet toeristische plekken te vinden.

 • Algemeen 10
op 22 augustus 2016 bestemming: China / verschillende, reisperiode: augustus 2016

Prima reis, aansluiting met onze interesse was uitstekend.

 • Algemeen 9
op 27 mei 2016 bestemming: GeorgiŽ, reisperiode: april 2016

Een bijzonder goed verzorgde individuele reis door drie interessante landen

 • Algemeen 9
op 26 mei 2016 bestemming: GeorgiŽ / Baku/Tiblisi/Jerevan, reisperiode: mei 2016

Hotels en treinreizen waren goed geboekt. Alle hotels waren van hetzelfde niveau. Niet duidelijk was of een transfer van hotel naar trein wel was geboekt.

 • Algemeen 8
op 14 mei 2016 bestemming: GeorgiŽ, reisperiode: mei 2016

Een voor ons perfecte combinatie van cultuur, natuur, lekker eten, en toch voldoende vrije tijd en niet te veel in de auto zitten in de korte tijd die we hadden (7 dagen). De chauffeur bleek zeer betrouwbaar en als voormalig docent geschiedenis ook een heel goede gids (voor wie Russisch spreekt).

 • Algemeen 9
op 9 mei 2016 bestemming: Oezbekistan / Individuele rondreis, reisperiode: april 2016

Een zeer goed voorbereide reis door DimSum Reizen. Via hen de vlucht, auto's met chauffeur en de overnachtingen geregeld. Geen zorgen, overal en altijd op tijd, zeer goed geregeld, meer dan uitstekend te noemen. Veel mensen reisden in reisgezelschappen middels een plaatselijke busreis. Wij reisden individueel door dit mooie en zeer veilige land en kwamen slechts ťťn ander stel tegen dat ook op deze wijze individueel door dit Kafka land reisden. En ja, ook die bleken via DimSum te hebben geboekt. Wilt u een prachtige reiservaring en de mensen en het land echt leren kennen, dan raden wij u deze reis ten zeerste aan!

 • Algemeen 9
op 15 september 2015 bestemming: Japan / o.a. Tokyo, Kyoto, Osaka, reisperiode: maart 2015

Nadat ik een route op hun site had gevonden waar ik grotendeels tevreden over was, heb ik met Dim Sum gemaild en samen met hen een route vastgelegd die helemaal overeenkwam met mijn wensen. Ze waren te allen tijde erg behulpzaam en de begeleiding en reisdocumentatie die ik bij aankomst ontving, zorgden ervoor dat het een onbezorgde en onvergetelijke reis werd!

 • Algemeen 9
op 27 mei 2014 bestemming: India / Rajasthan, Upper Pradesh, reisperiode: februari 2014

Positief: alles klopte, buitengewoon geÔnteresseerde gidsen en reisvertegenwoordigers
negatief: niets

 • Algemeen 9
 • Accommodatie 8
 • Vervoer 8
 • Reisbegeleiding 8
 • Excursies 9
 • Prijs / kwaliteit 8
op 12 mei 2012 bestemming: China / Plaats, reisperiode: juli 2011

Prachtige route veelal buiten platgetreden paden met een reisbegeleider van dimsum die deze keer zeker een meerwaarde betekende tijdens deze reis!!!

 • Algemeen 10
 • Accommodatie 8
 • Vervoer 7
 • Reisbegeleiding 10
 • Excursies 9
 • Prijs / kwaliteit 9

Nieuws