Schrijf een ervaring over Típica Reizen en maak kans op mooie prijzen!

Típica Reizen

Url: https://www.tipica-reizen.nl/

Type reizen: landenspecialist

Logo van Típica Reizen
Típica Reizen won in 2013 de Reisgraag award

Reisorganisatie Típica Reizen specialiseert zich sinds 2006 in reizen naar Argentinië, Chili en Peru. Ze bieden naast groepsreizen (uitsluitend Nederlands/Belgisch reisgezelschap) ook individuele reizen en reizen op maat aan. Door middel van bouwstenen kun je precies aangeven welke plaatsen je aan wil doen, of welke excursies je graag zou willen ondernemen tijdens je reis. Omdat Típica Reizen alles direct met de betrokken partijen regelt zonder tussenpersonen of agenten, zijn ze uitstekend in staat in te spelen op wensen van individuele reizigers.

Típica Reizen zoekt altijd de reis met de beste/kwaliteit verhouding. De offertes die zij uitsturen zijn altijd compleet. Eventuele excursies, autohuur en transfers zijn altijd in de prijs opgenomen waardoor je niet achteraf voor verrassingen komt te staan over de prijs. Típica Reizen werkt vanuit Zuid-Amerika waardoor zij alles goed in de gaten kunnen houden en direct in actie kunnen komen mocht het nodig zijn. Ze kennen de landen als hun eigen broekzak. Persoonlijke service is voor hen het grootste belang. Mocht je tijdens de rondreis in de buurt van Bariloche zijn dan ben je altijd uitgenodigd voor een lekker diner. Mocht je graag persoonlijk advies willen dan kun je op afspraak terecht op de Nederlandse locatie in Den Haag.

op 20 december 2018 bestemming: Chili / Chili totaal, reisperiode: november 2018

Wij maakten van 7 t/m. 27 november 2018 een bijzonder mooie rondreis door Chili: begonnen in Santiago met excursie in die stad en excursie naar Valparaiso en Vina del Mar, vervolgens naar Torres del Paine, het Merengebied en via Atacama woestijn weer terug naar Santiago. Afwissend, intensief en heel mooi.
Deze reis is vanaf begin 2018 voorbereid na uitstekend contact met Jack Bol van Tipica-reizen. Zijn informatie, advies e,d, was glashelder en wekte vertrouwen en..reislust!
De organisatie ter plekke in Chili was top: transfers, gidsen, hotels en binnenlandse vluchten. Alles van goede tot zeer goede klasse.
De communicatie met Jack in Chili verliep heel goed: snelle antwoorden op vragen via WhatsApp. Heel plezierig was de persoonlijke ontmoeting met Jack in Puerto Varas, de eerste plaats van het Merengebied. De schoonheid van Torres del Paine in het zuiden en Atacama woestijn in het noorden is onovertroffen
Kortom, wij hebben genoten van deze reis, onze eerste en heel plezierige kennismaking met Zuid-Amerika en Tipica-reizen. Zo'n reisorganisatie met persoonlijke benadering, duidelijkheid en stiptheid hebben wij niet eerder meegemaakt. Voorbereiding prima, uitvoering top.
Grote waardering voor en heel veel vertrouwen in Tipica-reizen en Jack Bol als reisorganisator.

Anneke en Aad Nieuwstraten ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 16 december 2018 bestemming: Argentinië, reisperiode: november 2018

Medio 2017 ontstond bij ons de wens om een soort van ‘tussenpensioen’ op te nemen en een langere periode op vakantie naar Argentinië te gaan. Niet uitstellen, maar nu terwijl we nog gezond zijn.
Terwijl we bezig waren met het zelf invullen van de wensenlijst kwamen we via vrienden in contact met Jack Bol. We legden hem onze plannen voor en toen bleek dat niet alles wat wij wilden ook in die volgorde uit te voeren was. Daarnaast had hij nog leuke tips voor ons. Na het maken van een vrijblijvende offerte zijn we met hem in zee gegaan. Hij reageerde snel op mails en zijn manier van communiceren met de nodige humor sprak ons erg aan en gaf ons veel vertrouwen. Met name het persoonlijke contact vonden wij prettig.
Wij hebben 6 weken gereisd van 25 oktober 2018 tot 7 december 2018. Gestart in Buenos Aires, vervolgens El Calafate, El Chaltén, Puerto Madrin, via Tren Patagonico naar Bariloche, Mendoza, Salta, Cachi, Cafayate, Tilcara, San Pedro de Atacama in Chili en Iguazú.
Erg leuk om Jack persoonlijk ontmoet te hebben tijdens een heerlijk diner in Buenos Aires, over persoonlijke aandacht gesproken!
Alles wat Jack geregeld had klopte en was op tijd en goed geregeld. We ontvingen vooraf een heel handig (klein) mapje met vouchers, erg makkelijk in gebruik.
De accommodaties waren gevarieerd en stuk voor stuk erg leuk.
Tijdens de reis hadden we af en toe whatsapp contact. Jack informeerde regelmatig hoe het ging en had nog aanvullende tips. Je merkt daardoor hoe betrokken hij is.
Ook bij vragen over een auto of over onze gezondheid hadden we steeds heel snel een reactie. Omdat het voor ons de eerste keer was in een Zuid-Amerikaans land voelde het heel prettig om iemand als Jack achter de hand te hebben 😉.
We hebben Argentinië goed leren kennen en denken er over om nog een keer terug te gaan. Ook een nadere kennismaking met Chili staat op ons verlanglijstje, evenals Peru en Colombia.
En een ding is zeker, dat gaan we dan via Jack Bol van Típica Reizen doen! ... Lees meer

  • Algemeen 10
op 13 december 2018 bestemming: , reisperiode: november 2018

Helaas zijn wij inmiddels bijna een week weer terug in Nederland, maar wát hebben wij een geweldige reis gemaakt! Wij hebben 23 dagen door Argentinië en Chili gereisd (Buenos Aires, El Calafate, Torres del Paine, Puerto Varas, San Pedro de Atacama, Santiago, Valparaiso, Vina del Mar).
Zelf heb ik ruim een half jaar geleden uitgebreid een reisroute uitgestippeld, maar omdat ik twijfelde of het wel ging passen en of het haalbaar is binnen de 23 dagen die wij hebben, heb ik op aanraden van een collega Jack vrijblijvend om advies gevraagd. Binnen een half uur had ik een uitgebreide terugkoppeling in mijn mail zitten vol met tips, do's en don'ts. Dit voelde zo goed dat wij gelijk hebben gevraagd een vrijblijvende offerte te maken met de kanttekening dat wij wel een bepaald budget beschikbaar hadden. Daar gingen wij iets over heen, maar dat was het dubbel en dwars waard.
Alles was tot in de puntjes geregeld! De geboekte hotels waren prima tot in sommige gevallen geweldig, alle transfers waren op tijd, de excursies verliepen prima. Daarnaast nam Jack ook nog eens de moeite om ons persoonlijk te ontmoeten voor een lunch in Buenos Aires en tijdens de reis konden wij ieder moment van de dag contact opnemen middels bijvoorbeeld Whats app, waar hij opnieuw direct op reageert.
Wat ons betreft een absolute aanrader om voor je Zuid-Amerika reis Tipica in te schakelen! ... Lees meer

  • Algemeen 10

Meer ervaringen

Nieuws