Eerste Center Parcs-parken openen op 20 mei

Geschreven op 13 mei 2020 door Anique

Center Parcs opent langzaam haar deuren weer
Center Parcs opent langzaam haar deuren weer
De eerste twee Center Parcs-parken openen op 20 mei hun deuren weer. Na negen weken dicht te zijn geweest openen de parken Het Meerdal in Limburg en Sandur in Drenthe hun deuren weer. De rest van de Nederlandse parken volgen op 29 mei. In alle parken wordt volledig gewerkt op basis van de overheids- en RIVM richtlijnen. Ook laat Center Parcs haar parken als eerste keten in Nederland toetsen door de onafhankelijke certificatie-instelling Kiwa. 

Veiligheidsmaatregelen in verband met corona

Op de parken wordt op verschillende plekken onder de aandacht gebracht dat men 1,5 meter afstand moet houden. Daarnaast is het personeel getraind er op toe te zien dat dit wordt uitgevoerd en zo nodig aanwijzingen te geven. Daarnaast is er een digitale incheck mogelijk en zijn op verschillende plaatsen desinfectiemogelijkheden. Tot slot zijn er speciale looproutes gemaakt. “In de afgelopen maanden was het vanwege de ingrijpende maatregelen niet mogelijk om onze parken te exploiteren. We zijn erg blij dat we de deuren van onze parken kunnen openen en onze gasten weer kunnen verwelkomen voor een welverdiende vakantie. Zij kunnen in onze ruime parken genieten van een onbezorgde tijd met elkaar: midden in de natuur en met de beleving die zij van Center Parcs gewend zijn”, aldus Mark Giethoorn (directeur van Center Parcs Nederland). 

Nieuwe activiteiten

Aan het programma zijn nieuwe activiteiten toegevoegd in de parken. Deze activiteiten richten zich op beleving buiten en in de cottage. Center Parcs TV wordt gelanceerd, waarop bijvoorbeeld speciale workshops te volgen zijn voor de hele familie. Denk hierbij aan sport- en kookworkshops. Ook kunnen kinderen iedere dag kijken naar Orry & Friends op Center Parcs TV. Hiervan worden dagelijks 5 afleveringen uitgezonden. Het entertainmentteam is nog wel aanwezig op de parken, maar komt vanaf nu naar de gasten toe. Zo kunnen ze genieten van optredens bij de cottages, op een veilige afstand. 

Anders dan normaal

Gasten zullen tijdens hun verblijf natuurlijk wel enkele veranderingen zien in vergelijking tot hoe ze het gewend zijn. Zo is Aqua Mundo wel open, maar wordt er gewerkt met tijdsloten. Zo kunnen alle gasten genieten van het subtropisch zwemparadijs. Bij het restaurant kan alleen eten worden afgehaald op het moment, maar vanaf juni gaan deze weer open binnen de RIVM-richtlijnen. 

Nieuws