Schrijf een ervaring over Explore Tanzania en maak kans op mooie prijzen!

Ervaringen Explore Tanzania

9,5
op basis van 39 reviews
Lees meer
9,2
op basis van 60 reviews

1 consumenten award

Típica Reizen won in 2013 de Reisgraag award
Lees meer
9,2
op basis van 167 reviews
Lees meer

Pagina 1 van 3 met 24 resultaten

op 24 augustus 2018 bestemming: Tanzania, reisperiode: augustus 2018

Wij hebben een onvergetelijke leuke vakantie gehad waarbij alles top georganiseerd was. Na een eerste oriëntatie hebben Marloes en Marjolein ons uitstekend geholpen met de definitieve invulling van onze reis. Zelf rijden of met chauffeur/gids? Welke route? En natuurlijk veel meer keuzes. Door de uitstekende kennis van de lokale situatie perfect geholpen onze reis in detail vorm te geven.
Echt de complimenten voor Explore Tanzania en partner-team in Tanzania. Onze gids James Mmari heeft ons zeer deskundig maar ook met een goede dosis humor mee op safari meegenomen waarbij zeker de green camps een meer dan memorabele ervaring is met teams die er alles aan doen om het ons naar de zin te maken. Klasse!

  • Algemeen 10
op 27 maart 2018 bestemming: Tanzania / Arusha, reisperiode: maart 2018

Wij zijn met zijn achten (ouders en drie volwassen kinderen met partners) begin maart 9 hele dagen in Noord Tanzania geweest, via Explore Tanzania.
Het was werkelijk onvergetelijk!
De pure schoonheid van dieren in hun eigen omgeving, de vriendelijkheid en zorgzaamheid van de mensen die de reis in Tanzania mogelijk maakten, de fijne accommodaties op prachtige locaties, waaronder tentenkampen in de vrije natuur .
Dit alles dankzij de persoonlijke aanpak, kennis en contacten van Marjolijn en Marloes. Heel veel dank namens ons allemaal!

  • Algemeen 10
op 13 maart 2018 bestemming: Tanzania / diverse, reisperiode: februari 2018

Dank zij Explore Tanzania is onze droomreis uitgekomen. We hebben een geweldige safari trip gemaakt in Noord Tanzania. In de diverse parken waaronder de Serengeti hebben we de wilde dieren kunnen spotten, maar vooral door de deskundige gids Emanuel ook veel geleerd. De overnachtingen in de greencamps zorgde voor een ware natuurbeleving. De medewerkers in de camps bleken uitstekende gastheren. Even uitblazen op Zanzibar (met snorkelen, zwemmen met de dolfijnen en zonnen) zorgde voor een perfecte afsluiter van deze vakantie.
Dank aan Marjolijn en Marloes die ons precies goed aangevoeld hebben en daardoor ons een perfecte vakantie bezorgd hebben. Zowel de voorbereidingen, het reizen en de vakantie zelf was uitstekend geregeld

  • Algemeen 10
op 1 maart 2018 bestemming: Tanzania / Arusha, reisperiode: februari 2018

Vanaf de eerste voorbereidingen, tot helemaal aan het eind heb ik de kracht ondervonden van een geolied team. Want mijn doel, de top halen van de Kilimanjaro, is enkel mogelijk als alle elementen er rond goed gepland en georganiseerd zijn. Zo heb ik als 'voorbereiding' ook de Mount Meru beklommen. De aanpassing aan de hoogte en klimervaring in het gebied, hebben mij het volste vertrouwen gegeven dat de klim naar de summit van de Kilimanjaro zonder probleem haalbaar was.
De beklimming Mount Meru was mijzelf en de guide (+kok en porters), hierdoor was er een heel intens contact met de guide waardoor ik heel veel informatie kreeg over de klim zelf, gewicht rugzak, voeding, kledij,..
Zo kon de klim heel ontspannend gebeuren en bereikten we net voor zonsopgang de summit, met zicht op , jawel de Kilimanjaro...
Het weer was frisjes maar geweldig uitzicht over de krater en omgeving.
Terug beneden heb ik nog 1 dag safari in Arusha gebied en de volgende dag stadsbezoek aan Arusha zelf. Met de kleurrijke marktjes en de Masai markt, waterval, kunstmuseum ,.. Terug in de lodge was het tijd voor de breefing met de groep voor het 'echte' klimwerk. Ook hier een goede uitleg wat er ons allemaal staat te wachten. De groep was heel divers, amerikanen, russen, australiers, en 4 europeanen. De Lemoshe route, 8 dagen, heeft ons zo voldoende tijd om omgeving, hoogte en groep te leren kennen. De organisatie, African Walking Company, heeft heel wat expertise in huis om iedereen goed op te volgen. Er was meer dan voldoende eten, lekker vers gekookt, veel vers fruit, genoeg drinken, properen tenten, toilet, eettent, .. voldoende porters en guides en een toffe sfeer. Zodoende vloog de tijd veel te vlug voorbij.
Het weer zat ook wel mee, 1 dag regen, 1 nacht wat sneeuw maar de rest was heerlijk weer om te stappen, enkel de nachten waren koud. Maar met degelijk materiaal en 's morgens warm water om ons gezicht te wassen, was dit snel vergeten. De klim naar de summit was best zwaar en lang maar ook hier, mooi op tijd vertrokken zodat we aan Stella Point waren bij zonsopgang. De guides helpen je graag om tempo te bepalen zodat je zonder problemen boven komt. En nemen foto's en brengen warme thee mee... Kortom, ik heb een fantastisch gevoel overgehouden. Alle details waren perfect zodat wij maximaal konden genieten.
Aan diegenen die de uitdaging willen aangaan, twijfel niet, Explore Tanzania, AWC, zij hebben alles piekfijn georganiseerd.
Heel erg bedankt, want zonder hun ervaring, lukt het niet.

  • Algemeen 10




9,5
op basis van 39 reviews
Lees meer
9,2
op basis van 60 reviews

1 consumenten award

Típica Reizen won in 2013 de Reisgraag award
Lees meer
9,2
op basis van 167 reviews
Lees meer
op 1 januari 2018 bestemming: Tanzania, reisperiode: november 2017

Reisbureau heeft vele alternatieven voor ons uitgezocht ivm kosten en maatwerk wensen. Uiteindelijk een grandioze ervaring geweest met uitstekende gids, prachtige lodges en tented camps, mooie safaris in 4 parken. Aanrader!

  • Algemeen 10
op 28 december 2017 bestemming: Tanzania / Selous, reisperiode: december 2017

Super mooie reis gehad naar Selous park. Een mooi park met niet al te veel toerisme. De mudhut waarin wij verbleven was leuk en prima. Het eten op het kamp was prima. Wakker worden door de hippo's was bijzonder. Explore Tanzania hadden alles prima geregeld voor ons ook de omboekingen door omstandigheden was geen probleem. Kortom een geweldige ervaring dankzij Explore Tanzania

  • Algemeen 10
op 30 november 2017 bestemming: Tanzania / Arusha, Lake Manyara, ngorongoro krater, Jambiani, Ebo Town, reisperiode: november 2017

Alles was tot in de perfectie geregeld!
We hebben een heerlijke, relaxte vakantie gehad.

  • Algemeen 10
op 19 oktober 2017 bestemming: Tanzania / Selous-Ruaha & Zanzibar-, reisperiode: oktober 2017

Enige tijd geleden hebben we kennis gemaakt met Marloes & Marjolijn op een vakantie event te Antwerpen . Toen waren we reeds overtuigd dat de dames na een uitvoerig gesprek aardig wat ervaring hadden met Tanzania safari's . Midden vorig jaar zijn we dan gestart om een privé pakket te laten uitwerken , hierna is er via verschillende e-mail correspondenties , hun advies en overleg dan een basis opgezet voor onze zesde safari trip . Ook de reisvoorbereiding met de Thalys trein van en naar Schiphol alsook de beide KLM vluchten heen en terug Dar Es Salaam werden succesvol uitgewerkt door Marloes en zijn vlekkeloos verlopen . Ook de 5 interne domestic flights met Coastal Aviation zijn probleemloos verlopen tussen het vaste land en Zanzibar airport .
Als eerste safari stop zijn we te Lake Manze camp verbleven voor vier nachten . Een zeer professioneel management team daar ervaren onder leiding van Shaen en lady Milly . Dagelijkse game drives of boot trip op het meer waren echt top en alles zonder enige storing verlopen . De tent en het bijhorende " douche - toilet " geheel waren dagelijks kraak net onderhouden . zowel het ontbijt alsook lunch en diner zijn zeer verzorgd en hygiënisch in orde. Het staff personeel is zeer vriendelijk en altijd bereid om het beste te bereiken voor de aanwezigen . Open jeeps voor safari game drives zijn de max en gids alsook driver zijn complementair . Keuze genoeg om uw dag in te delen , game drive met ontbijt in de brousse alsook de full day game drive zijn echte toppers , idem de boottocht is een fantastische ervaring met veel kleurrijke vogels , andere dieren zijn hippo's , krokodillen , giraffen , leeuwen , wilde honden , impala's , hyena's enz.
Ons tweede safari verblijf was Mdonya old river camp in het Ruaha N.P. ook vier nachten geboekt . Het was er aanzienlijk warmer maar geen te vochtige lucht . De tenten en dag game drive formule is gelijkaardig aan het vorige camp want beide ressorteren onder de groep van Essential Destinations . We hebben vrij veel leeuwen families gespot ,olifanten , giraffen ,buffels, impala's , gnoes , wilde varkens ,gnoes ,zebra's ,apen, koedoes, dik dik , vogels , arenden enz. Het droog seizoen lijkt inderdaad prima om veel wild te zien want na het regenseizoen zijn er meer bladeren aan dicht struikgewas en en bomen . Onze insecten spray hielp niet tegen de vliegen en andere venijnige steken van insecten ...aardig wat prikken gehad door de kleding zelfs .
Beheer en management van Mdonya old river camp was in onze waardering minder gunstig dan Lake Manze camp. Wel aangenaam was het open kampvuur voor en na de diner , wel altijd opletten want ook hier loopt het wild door het camp maar de Massei boys begeleiden je probleemloos van en naar je tent.
Afsluiting op het eiland Zanzibar , locatie Nungwi in het Royal Zanzibar Beach Resort & Spa . Het was nu onze 4de keer als verblijf op het eiland maar deze resort is echt top op alle gebied .
Als afsluiter toch nog een dikke proficiat en felicitaties aan de zusjes van Explore Tanzania voor het professionele aangeboden reispakket met uitgebreide details en foto's als ondersteuning en fine tuning in overleg . We hopen om in de toekomst nog op jullie diensten beroep te kunnen doen .
groeten Gerard & Gaby - Essen België

  • Algemeen 9
op 19 augustus 2017 bestemming: Tanzania / Arusha, reisperiode: augustus 2017

Dit was onze eerste reis naar Afrika met ons gezin met twee meiden van 12 en 15 jaar. We hebben een geweldige reis gehad!!
Alles was werkelijk onvergetelijk! Alles is tot in de puntjes geregeld van transfers tot het eten. Eenmaal daar hoef je nergens meer over na te denken en alleen maar het land en alle ervaringen te omarmen.

Onze gids Leonard was en is onze held. Het klikte ongelooflijk
goed. We hebben samen zoveel beleefd en gezien. En mooie gesprekken gevoerd,
enorm gelachen en bij afscheid ook een traantje gelaten.
Heel bijzonder.
Ik wil jullie (Tanzania Explore) bedanken voor dit alles. Green camp was onvergetelijk, Wayo:
wat een onzettend vriendelijke mensen, ongelooflijk.
Zanzibar bij Hodi hodi en bij Julia ook in 1 woord geweldig.
Paradijsje op aarde en allemaal nog zo kleinschalig. Super.

Tja woorden ontbreken om onze ervaring te omschrijven. Tanzania heeft onze
hart gestolen, wij houden van de geur, de vriendelijke mensen en ..
eigenlijk alles. We komen terug .. oooit.
Lieve groetjes
Maurice, Simone sanne en bente

  • Algemeen 10
op 16 augustus 2017 bestemming: Tanzania / Arusha, reisperiode: juli 2017

Wat een fantastische vakantie! Wij, gezin met twee kinderen (14 en 10 jaar), zijn voor het eerst naar Afrika geweest. De reis was geweldig georganiseerd door Expore Tanzania, we zijn volledig ontzorgd. De keuze voor de gids was erg goed. Mede door hem heeft deze vakantie onze verwachtingen overtroffen. Een tip: in de periode juli/augustus is een vest of jasje in de ochtend en avond wel prettig, het is dan toch wat frisser dan wij hadden verwacht. Ook lange broeken zijn prettig aan tijdens de safari. Verder was het eten uitstekend verzorgd en had niemand van ons lichamelijke klachten. Kortom, een geweldige ervaring en een echte aanrader!

  • Algemeen 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende