Leukste bezienswaardigheden in Puglia

Castel del Monte
Castel del Monte

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Puglia is een regio voor zowel een ontspannende strandvakantie als een bestemming voor liefhebbers van cultuur. Het meeste van de regio zie je als je een rondreis maakt langs de verschillende steden, dorpen en bezienswaardigheden. Benieuwd welke bezienswaardigheden in Puglia je niet mag missen tijdens je reis? Wij hebben er zeven voor je op een rijtje gezet.

Chantal 'Ik help de klanten van onze reisbureau bij het samenstellen van een rondreis in Puglia. Ik heb de verschillende rondreizen op onze website gemaakt en kan je goed helpen bij het samenstellen van een onvergetelijke reis!', Chantal - reisexpert Puglia gratis reisvoorstel >>

Cava di Bauxite

Net buiten Otranto ligt een indrukwekkende voormalige bauxietmijn, de Cava di Bauxite. Deze is bekend vanwege zijn kleurenpracht. Deze rode kleur heeft de mijn te danken aan het aluminium dat in de aarde zit. Het water van het meer krijgt hierdoor juist een groen-blauwe kleur. Wanneer je een rondje om het meer loopt, voelt het echt alsof je op een andere planeet bent.

Cava di Bauxite
Cava di Bauxite

Castel del Monte

Castel del Monte is een bezienswaardigheid vlakbij Andria die je zeker niet mag over overslaan. Het is een van de meest mysterieuze plekken in Italië. Dit kasteel is gebouwd in de dertiende eeuw en is vooral beroemd vanwege zijn ongewone bouw. Het kasteel is namelijk achthoekig van vorm met op elke hoek een achthoekige en is gebouwd rondom een achthoekige binnenplaats waar acht kamers op uit komen. Er zijn veel legendes over het kasteel en volgens de overleveringen zou het verbonden zijn aan de orde van de Tempeliers. Leuk om te weten: Castel del Monte staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en staat op de achterkant van de Italiaanse een eurocent-munt. 

Castel del Monte
Castel del Monte
Vraag gratis een offerte aan

Grotten van Castellana

Puglia heeft veel bezienswaardigheden ondergronds en daar zijn de grotten van Castellana er een van. De grotten zijn pas in 1938 ontdekt en zijn te bereiken via toegangskloof La Grave. Via aangelegde trappen daal je af naar de eerste grot. Vanuit deze toegangsgrot kun je onder begeleiding twee routes lopen door het ondergrondse stelsel. De langste route voert langs kloven en verschillende ruimtes naar de Grotta Bianca. Daar snap je waarom de grotten van Castellana tot de mooiste ter wereld gerekend worden: deze grot is een prachtig schouwspel van stalactieten en stalagmieten.

Grotten van Castellana
Grotten van Castellana

Trulli in Alberobello

In de vallei tussen Bari en Brindisi vind je het plaatsje Alberobello, waar je opvallende huisjes met opmerkelijke puntdaken vindt. Deze staan met name in het oude stadsdeel Rione Monti. De huisjes zelf zijn klein en rond, het dak bestaat uit gestapelde grijze stenen en zijn versierd met symbolen. Deze worden ook wel trulli genoemd en zijn zo bijzonder dat het dorp op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het plaatsje telt 1.500 trulli in totaal, wat zorgt voor een uniek beeld. Ook bijzonder is de Trullo Sovrano, de enige trullo met twee verdiepingen. Deze is ingericht met de originele meubels van de eerste eigenaren. Accommodatietip: Grand La Chiusa Di Chietri. Maar natuurlijk hebben we ook vele trulli's in ons aanbod waar je kunt overnachten!

Trulli in Alberobello
Trulli in Alberobello

Castello Svevo Angioino

Net buiten het middeleeuws centrum van Lucera staat het Castello Svevo Angioino. Dit kasteel behoort tot de grootste kastelen van Italië: de omtrek is bijna een kilometer en de kasteelmuur is veertien meter hoog. De ruïnes van het kasteel gaan terug tot de dertiende eeuw en er zijn slechts enkele delen van het kasteel en zijn muren over. Het complex is bijna volledig verwoest in de achttiende eeuw en is vanaf de negentiende eeuw gerestaureerd.

Castello Svevo Angioino
Castello Svevo Angioino

Grotta della Poesia

Ten noorden van de kustplaats Otranto vind je de Grotta della Poesia (grot van de poezië). Een door de zee gevormde inham in de rotsen creëert hier een natuurlijk zwembad met turquoise water. Vanaf de rotsen kun je in het water springen op misschien wel een van de mooiste plekken in Italië. Volgens de legende was Grotta della Poesia de favoriete badplaats van een mooie prinses, die hier kwam baden in het gezonde water van de zeegrot. Die prinses heeft vele dichters geïnspireerd en zo is de grot aan haar naam gekomen.

Grotta della Poesia
Grotta della Poesia

Tremitische eilanden

De Tremitische eilanden San Nicola, Capraia en San Domino liggen ten noorden van Gargano en horen bij Nationaal Park Gargano. De eilanden zijn per boot bereikbaar vanaf meerdere plaatsen langs de Adriatische kust. San Nicola, Capraia en San Domino zijn zeker een bezoek waard vanwege hun prachtige ligging en mooie stranden. Op San Nicola is de abdijkerk Santa Maria al Mare interessant om te bezoeken. Rondom het grootste eiland San Domino liggen verschillende mooie grotten.

Tremitische eilanden
Tremitische eilanden


Gratis reisgids Puglia!
Boek je een reis naar Puglia bij ons? Dan krijg je deze door ons zelf geschreven reisgids cadeau met de leukste tips in de omgeving! 
De Reisgraag Reisgids Puglia
De Reisgraag Reisgids Puglia

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen