De highlights van Napels

Luchtfoto van Napels met de Vesuvius
Luchtfoto van Napels met de Vesuvius

Altijd al wel eens willen weten hoe het échte Italiaanse stadsleven eruit ziet? Dan moet je zeker in Napels zijn geweest! Je ziet hier oude vrouwtjes de was ophangen en tegelijkertijd elkaar de laatste roddels vertellen. Scooters komen je aan alle kanten voorbij en je kunt er de lekkerste pizza´s ter wereld eten! Napels heeft weinig mooie gebouwen, maar de energieke mensen maken de stad nog leuker dan die is. De criminaliteit is aangepakt, waardoor het weer veilig is op straat. Maak hieronder kennis met de vele highlights van Napels!

Spaccanapoli

In deze oudste en levendige wijk komen alle clichés tot leven. Je ziet het wasgoed tussen de huizen hangen, ambachtslieden in kleine steegjes, voorbijrazende scooters, souvenirwinkels, historische pleintjes, terrassen en kerken. Je gaat als het ware een stuk terug in de tijd. De meeste toeristen brengen een groot deel van de tijd door in deze wijk, omdat er zoveel te zien valt. Je zult niet alleen maar toeristen zien, maar je kunt ook kennis maken met de Napolitanen.

Wanneer je door de stad wandelt kom je langs de vele kerken die Spaccanapoli heeft. In totaal zijn dit er bijna 200. Start je wandeling bij het plein Piazza del Gesù Nuovo en je loopt recht tegen 2 schitterende kerken aan genaamd Gesù Nuovo en Santa Chiara. Bekijk de kerken niet alleen van buiten, maar ga ook naar binnen als dit legaal is! Je zult verstelt staan van de mooie beelden en tekeningen die in de kerken aanwezig zijn. Aan de andere kant van de wijk staat de indrukwekkende Dom van Napels, de San Gennaro. Even bijkomen van deze wandeling? Pak een terrasje op het gezelligste plein van Spaccanapoli, het Piazza Bellini. Geniet van een heerlijke espresso en een pizza Margaritha, want deze 2 producten zijn nergens zo lekker als in Italië!

Spaanse wijk

Wanneer je in Spaccanapoli bent geweest, moet je ook zeker een bezoek brengen aan het Quartiere Spagnolo. Een totaal andere wijk die je weer een heel ander beeld laat zien. De Quartiere Spagnolo wordt ook wel de Spaanse wijk genoemd. Italië staat bekend om zijn smalle steegjes, maar in de Spaanse wijk zul je die niet zo snel tegenkomen. Hier is alles net een tikkeltje anders. Wel heb je hier ook kleine ambachtszaakjes, zoals een horlogemaker in een winkeltje van maar 2 m2! Heel indrukwekkend om dit winkeltje binnen te lopen. Wat opvalt zijn de vele gevels met kleine Mariabeeldjes of beelden van andere heiligen. Dit komt omdat de stad zeer gelovig is. Vraag gratis een offerte aan

Teatro San Carlo

Ben jij een echte opera fan? Breng dan zeker een bezoek aan het Teatro San Carlo. Het is echt verbazingwekkend hoe mooi een operagebouw kan zijn. Fresco's, veel goud en een 200 jaar oude klok maken het plaatje compleet. Er worden vele voorstellingen gegeven, maar daarnaast is het mogelijk om een rondleiding door het operagebouw te volgen. Vanaf de hoogste verdieping kun je zo op het podium kijken. In de theaterzaal is plek voor 3000 mensen, die verdeeld zitten over 6 prachtige etages en 184 loges. Een van deze loges is de koninklijke loge die erg spectaculair is. Mocht je een kaartje kunnen bemachtigen, dan heb je de avond van je leven! De opera wordt geheel in stijl gepresenteerd, dus zorg er ook voor dat je gepaste kleding bij hebt. Geniet van deze spectaculaire voorstelling!

Vomero

Mocht je de drukte even zat zijn, dan kun je nog altijd naar de wijk Vomero gaan. Via een kabeltrammetje kun je bij deze mooie wijk terecht komen. Sinds 1800 komen vele rijke en chique Napolitanen naar dit plaatsje toe. Het is dan ook niet gek dat de heuvel al redelijk volgebouwd is, maar op de top is nog genoeg rust te vinden. Naast deze rust vind je er een kasteel, een klooster en het romantische park Villa Floridiana. Een heerlijke plek waar je even kunt bijkomen van alle drukte om je heen. Daarnaast kun je er genieten van een adembenemend uitzicht over de stad, de baai, de eilanden en de Vesuvius. Vomero is een waar paradijs te noemen. Op een stadskaart kun je precies zien waar en hoe laat de trammetjes naar boven gaan. Het is ook mogelijk om naar beneden te gaan via de mooie kronkelweg Via Pedamentina.

Castel dell'Ovo

Kastelen zijn altijd erg mooi om te bekijken en Napels heeft er ook een! Het oudste kasteel van de stad ligt op een klein eilandje voor de kust die met een weg verbonden is met het vasteland. Zelfs voor toeristen is deze plek goed te bereiken. Het kasteel is een vaste waarde geworden voor de stad en wordt nu gebruikt als congrescentrum. Castel dell'Ovo wordt ook wel "Het kasteel van het ei" genoemd. Het kasteel dankt zijn naam aan de vele verhalen die er rond gaan. Zo beweren bijgelovige Napolitanen dat er een ei in de muren van het kasteel gemetseld is. Wanneer dit ei kapot zou knappen, zal het gedaan zijn met de stad.

Loterij

De Napolitanen zijn erg gelovig en dat blijkt maar weer uit het feit hoe serieus zij meespelen met de loterij. In Nederland koop je een lot en bepaal je zelf het eindnummer, maar in Napels gaat dit totaal anders. Je moet hier namelijk je droom vertellen! De lottoverkoper luistert naar je verhaal en vertelt op welk getal jij zou moeten inzetten. Elke zaterdagavond om 20.00 worden er op verschillende plaatsen in het centrum de getallen getrokken door volwassenen of kinderen die daarvoor geblinddoekt zijn. Unieke belevenis om van een afstandje naar te kijken.

Pompei en de Vesuvius 

Op korte afstand van Napels kun je naar de vulkaan Vesuvius met de stad Pompei. Hier zie je hoe de restanten van prachtige villa's, badhuizen en oude theaters en tempels ondergestroomd zijn na een uitbarsting van de vulkaan. Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen