De Italiaanse BloemenriviŤra

Cinque Terre, Italiaanse Bloemenriviera, Italie
Cinque Terre, Italiaanse Bloemenriviera, Italie

La Riviera dei Fiori, ofwel de

Italiaanse Bloemenrivièra, is een kleurrijke en romantische kust in Italië. Het kan gekenmerkt worden door zowel oude vissersdorpen als glitter en glamour. Van stille stranden tot rijkgevulde casino's, op deze kusten is voor ieder wat wils. Juist het contrast maakt het een waar vakantieparadijs.

Flipper en Willy spotten

Toeristen zijn niet de enigen die verfrissing zoeken in de Ligurische Zee, ook dolfijnen en walvissen dwalen rond in het zilte zeewater. Vanaf Imperia en San Remo is het mogelijk om deel te nemen aan georganiseerde boottochten op zee. Het doel van deze tochten is om Flipper en Willy te spotten. Een erg mooie gelegenheid om foto's te schieten terwijl je geniet van de prachtige natuur.

De romantische havenstad Genua

Genua is een romantische havenstad dat eeuwenlang door kapitaalkrachtige kooplieden, prinsen en bankiers werd voorzien van imponerende paleizen, kleurrijke stadsparken en prestigieuze kerken. Genua was de geboortestad van Christoffel Columbus en werd in die tijd gebouwd op een klein stukje land tussen bergen en zee. Omdat de stad niet uitgebreid kon worden over land, vond de uitbreiding plaats in de lucht. De stad is uitgegroeid tot een parel aan zee en oogt meer als een opgestapelde bruidstaart, dan een wereldstad. Dit alles maakt de havenstad zeker niet minder gemoedelijk, het historische stadshart wordt namelijk gevormd door kronkelige, smalle straten waarin authentieke winkeltjes en welgestelde eetgelegenheden te vinden zijn. Vraag gratis een offerte aan

Niet te missen

Bestel een aperitief in een kleinschalig havencafé, ga shoppen in de nostalgische straatjes en bezoek de verdorven stadspaleizen gevuld met kunstschatten, maar vergeet ook zeker niet het uitzicht te bewonderen. De liftjes in de buurt van Piazza Portello gaan omhoog richting Castelletto en laten je genieten van een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Ga ook zeker eens met een bootje varen, want vanaf het water is de stad nog mooier om te zien. Elk half uur vertrekken er kleine boten vanaf het Aquarium in het oude deel van de haven. Ook niet te missen is om een goede fles prosecco te ontkurken in de branding van badplaats Bagni Santa Chiara. Officieel niet toegestaan, maar wel erg aanlokkelijk!

Steil en smal

Van plan om Genua met de auto te ontdekken? Alleen een Vespa zal erin slagen om zich met pijn en moeite door de steegjes van de oude stad te persen. Lopen is dan toch de beste optie. Hier en daar kun je de bus pakken of de kabelbaan (funicular) nemen. Bij krantenkiosken en tabaccheria's zijn kaartjes te koop die je het recht geven om negentig minuten lang gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Pesto alla genovese

Havenstad Genua is 'the place to be' voor de Italiaanse klassieker pesto alla genovese. Dit gerecht is een magische mix van knoflook, basilicum, pijnboompitten, extra vergine olijfolie, Parmezaanse kaas of pecorino dat vaak over de gnocchi en spaghetti geserveerd wordt. De klassieker is ook prima te combineren met trofie, dit is een korte, gekrulde pastasoort. Hoewel we in Nederland al snel trots zijn op zelfgemaakte pesto vanuit de blender, zweren de echte Italiaanse voedselkenners bij een gedateerde vijzel. Zij noemen dit 'cucinare con amore', ofwel koken met liefde.

Sterren kijken

In de zeer fotogenieke haven van de Méditerranée bevinden zich mooie, glimmende jachten. De oranjekleurige villa's in Portofino liggen prachtig tegen de heuvels. Dit vissersdorp is zeer geliefd onder bekende sterren waaronder Madonna, Roberto Cavalli en J. Lo. Goed je ogen open houden dus tijdens een bezoekje aan dit pittoreske dorpje!

Het lieflijke en overdonderende Le Cinque Terre

De indruk die dit gebied achterlaat is zowel lieflijk als overdonderend. Le Cinque Terre is gelegen aan de Ligurische kust en bestaat uit de 5 hooggelegen heuveldorpjes Corniglia, Manarola, Monterosso, Rio-maggiore en Vernazza. De dorpjes zijn met elkaar verbonden door wandelpaden die je langs hoge kliffen, kalme strandjes en bloeiende olijfgaarden brengen. Voor de ongeoefende lopers is er het liefdespad Via dell'Amore. Dit is de makkelijkste route waar je van Riomaggiore naar Manarola loopt. Er is tevens een veerdienst om van het ene naar het andere dorpje te komen.

Voor ons uitgebreide Italie aanbod klik je HIER. 

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen