Pretparken rondom het Gardameer

Gardaland Italie, Gardameer pretpark
Gardaland Italie, Gardameer pretpark

Bij vakantie denkt iedereen aan zon, zee en strand. Elk jaar komen er weer diverse toeristen naar het Gardameer in Italië om daar de vakantie in te luiden. Heerlijk genieten van het mooie weer en dobberen op het meer. Maar dat is niet het enige wat je rondom het Gardameer kunt doen. Er zijn diverse pretparken gebouwd rondom het Gardameer, speciaal voor de toeristen. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen, kunnen 1 of meerdere dagen genieten van deze parken. Je bent er even helemaal tussenuit met het hele gezin. Vooral in het zuidoosten van het Gardameer zie je de meeste parken. In Peschiera vind je Gardaland en in Pacengo ligt Movieland en Aquapark. Hier kun je jezelf de hele dag vermaken.

Gardaland

Gardaland is het bekendste park van Italië. Het heeft vele grote en lange achtbanen en nog 50 andere attracties voor het hele gezin. Het park is geopend in 1975 en heeft sindsdien meer dan 3,3 miljoen bezoekers per jaar gehad. Vele daarvan zijn toeristen die in de buurt van Gardaland op vakantie zijn. Wanneer je verder van het park afwoont en er toch 1 of 2 dagen heen wilt, kun je overnachten in het Gardaland hotel. Een sprookjesachtig hotel waar de kinderen zich helemaal thuis zullen voelen. Dit park kun je van maart t/m november bezoeken. Het is veelal open tot 12 uur s' avonds, wat ideaal is, omdat de temperatuur dan een stuk gedaald is. Er zijn speciale acties wanneer je pas rond 19.00 naar Gardaland gaat. Het kaartje kost dan nog maar €10,-. Op bepaalde avonden wordt er om 12 uur ook nog eens vuurwerk afgestoken. Erg leuk als je die avond daar aanwezig bent! Een zekere aanrader als je in de buurt bent.

Movieland

Movieland is een onderdeel van Canevaworld. Je kunt hier genieten van een aantal attracties en prachtige shows. Alles draait hier om de filmwereld. Dit park kun je het beste combineren met Aquapark, omdat het niet heel erg groot is. Leuk om een kijkje te nemen, maar je bent er niet de hele dag zoet mee. Het park is geschikt voor kinderen, omdat ze meegenomen worden in een filmwereld. Kinderen geloven alles en daarom is dit extra leuk om mee te maken. Een kaartje voor Movieland kost €24,-. Wanneer je het park 2 dagen wilt bezoeken, kun je een actiekaart kopen. Je kunt dan voor €34,- twee dagen in het park. Dit geld ook voor de combinatie van Aquapark en Movieland. Kinderen kunnen tegen een prijs van €18,- naar binnen. Wanneer zij ook 2 dagen willen, betalen ze €29,-. Bekijk dit van te voren goed, want het scheelt een hoop geld. Wanneer je met een grote groep naar binnen gaat, krijg je veel korting. Vraag gratis een offerte aan

Aquapark

Dit is het ultieme paradijs voor kinderen en volwassenen. Wilde attracties worden afgewisseld door rustige attracties. Voor vele attracties moet je een maximale lengte hebben, omdat het anders zeer gevaarlijk kan zijn. Een van de topattracties van Aquapark is de Stuka. Dit is een zeer steile glijbaan van maar liefst 32 meter hoog. Je maakt een soort van vrije val en bent binnen enkele seconde weer beneden. Een soort gelijke glijbaan ligt ernaast. Hier ga je met zijn 2en in een bootje de glijbaan af. Als je geluk hebt ga je over de heuvel heen, wanneer je te licht of te zwaar bent, zak je terug. Een andere topattractie is de crazy River. Je zorgt ervoor dat je een band hebt, waarmee je in de eerste whirlpool stapt. Door de stromingen kom je steeds in een ander bad terecht. Via afdalingen ga je soms met een enorme vaart naar beneden. Pas er wel op dat je hierbij niet je band verliest, anders kun je helaas niet meer verder. Om even bij te komen zijn er diverse zwembaden waar je heerlijk in kunt dobberen. Het is hier niet druk, dus lekker in de zon liggen kan altijd. Er zijn ook genoeg kraampjes waar je eten, drinken en ijs kunt halen. De prijzen zijn aan de hoge kant, dus zelf eten of drinken mee brengen is verstandig als je er een hele dag bent. Zorg er ook voor dat je een kluisje huurt voor je waardevolle spullen, eten en je kleren. Je bent namelijk nooit op dezelfde plek, waardoor je spullen zomaar weg kunnen zijn. Een kluisje huren kost veel geld, maar je krijgt nog een aantal euro's borg terug. De veiligheid in dit park is goed verzorgd. Bij elke glijbaan staan 1 of 2 badmeesters die je in de gaten houden. Mocht er iets zijn schieten zij te hulp. Dit is zeer belangrijk voor jongere kinderen.

Wat er nog meer te zien is in deze leuke regio lees je in ons artikel "waarom naar Garda"

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen