Waarom naar het Gardameer?

Gardameer, Pechiera del Garda, Italie
Gardameer, Pechiera del Garda, Italie

Het Gardameer is met zijn omtrek van 158,4 meter het grootste meer van Italië. Het heeft een oppervlakte van 370 km2. Het noordelijke deel van het meer is vrij smal ten opzichte van het zuidelijke deel. De maximale lengte van het meer is 52 meter tegenover 17 meter in de breedte. Langs het Gardameer ligt een van de bekendste bergen van Italië, namelijk de Monte Baldo. Het hoogste punt van deze berg is 2218 meter hoog. Wanneer je op vakantie bent bij het Gardameer is deze berg een mooie afwisseling om te bezoeken.

Eilanden in het Gardameer

Het Gardameer bestaat niet helemaal uit water. In het meer zijn namelijk 7 kleine eilanden te vinden;
* Isola di Garda
* San Biagio
* Trimelone
* Sogno
* Olivo
* Altare
* Stella


Hier kun je eventueel per boot een bezoek aanbrengen. Op bepaalde eilanden kun je ook niet komen, omdat dit privé eilanden zijn van de bewoners van Italië.

Ontstaan

Het Gardameer is rond de ijstijd ontstaan. De ijstijd werd afgewisseld met warme periodes. Door de ijstijd groeiden de ijskappen op de noord- en zuidpool. Ook de gletsjers in de bergen bleven groeien. Maar de warme periodes hadden een negatief effect op de gletsjers. Door dit warme weer werd de kloof bij Riva del Garda uitgeschuurd tot een U-dal. De gletsjer schoof in zuidelijke richting. Door de hoge temperaturen bleef de gletsjer ook smelten. Door dit schuifproces is er een stuwwal ontstaan. Deze stuwwallen hebben het smeltwater opgevangen, waardoor dit het Gardameer is geworden.

Vraag gratis een offerte aan

Vissen

Er zijn veel vissen te vinden in het Gardameer. Voor vissers is het dan ook een goede plek om hier je slag te slaan. Wanneer je wilt gaan vissen op het Gardameer, moet je je van te voren goed laten inlichten welke vissen wanneer gevangen mogen worden. Ook moet je een visum hebben, zodat je kan aantonen dat je legaal aan het vissen bent. Als je dit visum niet kunt laten zien of je vangt de verkeerde vissen, kun je een hoge boete krijgen.

De volgende vissen zijn het bekendst in het Gardameer:
* Beekforel
* Meerforel
* Karper
* Zeelt
* Snoek
* Baars
* Gardameerforel
* Waterslang

Waterparken rondom Gardameer voor gezinnen: 

Rondom het Gardameer liggen hele leuke waterparken en pretparken waar je als gezin een leuke dag kunt beleven. We hebben deze op een rijtje gezet. Je leest er HIER alles over. 

Duiken

Het is ook mogelijk om te gaan duiken in het Gardameer. De vissen zijn niet echt kleurrijk, maar het is wel een hele ervaring. Op de bodem van de zee kun je een christusbeeld vinden. Ook liggen er diverse schepen op de bodem van de zee. Genoeg te zien onder water dus. Wel zijn er bijna net zoveel duikscholen als pizzeria's in Italië. Informeer goed naar de beste duikscholen in de omgeving, zodat je zeker bent van een perfecte duik.

Toeristisch gebied

Elk jaar komen er weer vele toeristen naar het Gardameer. Vooral de oostkant van het Gardameer wordt druk bezocht. Daar zijn ook diverse parken zoals Movieland, Caneva world en Aquapark. Ook zijn er discotheken waar de jeugd heen kan. In het westen zijn er vooral veel bergen, waar je heerlijk kunt wandelen. Hier is het over het algemeen ook wat rustiger. 's Avonds zijn de restaurants tot laat open en kun je nog rondlopen door de stadjes. In de stadjes zie je nog heel veel van vroeger, zoals oude stadsmuren. Het Gardameer is mooi gebied wanneer je houdt van het strand, veel toeristen en zon.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen