Mooiste stranden Italie

Cala Luna, een van de mooiste stranden in ItaliŽ
Cala Luna, een van de mooiste stranden in ItaliŽ

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Een prachtige zonnetje, zacht warm zand uitkijkend over de azuurblauwe zee. Rechts van je staat een glaasje heerlijke wijn, begeleidt door een smaakvol plakje 'prosciutto'. Een reisje naar Italië kan zo heerlijk zijn. De laars van Europa heeft ongeveer 7.600 kilometer aan kustlijn met stranden variërend van mooi tot werkelijk beeldschoon. Die laatste categorie stranden nemen wij onder de loep.

Chantal 'Ik help de klanten van onze reisbureau bij het samenstellen van een rondreis in Puglia. Ik heb de verschillende rondreizen op onze website gemaakt en kan je goed helpen bij het samenstellen van een onvergetelijke reis!', Chantal - reisexpert Puglia gratis reisvoorstel >>

Torre Sant'Andreas

In de regio Puglia kun je terecht voor prachtige stranden en klassiek Italië. De regio is nauwelijks aangetast door massatoerisme en daardoor nog vrijwel geheel authentiek. In Puglia vind je veel prachtige stranden waarvan Sant'Andreas de absolute top is. Het strand zelf is misschien weinig indrukwekkend. Het fungeert immers als vissershaventje van het minuscule, gelijknamige dorpje. Maar vanaf het strand heb je een werkelijk prachtig uitzicht op de bijzondere rotspartijen. Torre Sant'Andreas bestaat uit een aantal dunne inhammetjes en fjordjes, allemaal gehuld in een prachtige grijsbruine kleur. Misschien kun je een van de vissers heel lief aankijken om je mee te nemen langs de fantastische steenformaties. Puglia is onze specialiteit, dus wil je meer weten? vraag dan een gratis offerte aan! Meer over de mooiste stranden van Puglia lees je hier. 

De rotspartijen van Torre Sant'Andreas
De rotspartijen van Torre Sant'Andreas

Isola Bella

Vrij vertaald heet dit strand 'mooi eiland' en die naam is niet onterecht. Isola Bella ligt op het Italiaanse eiland Sicilië en is een klein eilandje net nog vast aan het strand ligt. Het is dus nog net een schiereiland. De wateren rondom het eiland gelden als beschermd natuurgebied wegens de bijzondere populatie vissen die het hun thuis noemen. Dit geeft bijzondere snorkel- en duikmogelijkheden. Tot aan begin jaren negentig van de vorige eeuw was het eiland privé eigendom. Nu is het open voor publiek en kan er genoten worden van de wonderlijke omgeving. Bij het strand vind je tevens een klassiek Grieks theater waar jaarlijks een filmfestival gehouden wordt. Wil je meer weten over het prachtige cultuureiland? 

Het schiereilandje
Het schiereilandje
Vraag gratis een offerte aan

Ventotene Island

Vroeger was Ventotene een eiland waar de Romeinen hun gevangenen naar toe stuurden. Met name vrouwen werden hier verbannen. Deze tragische geschiedenis is in kleine mate nog terug te vinden op het eiland. Wat wel veel te vinden is op dit bijzondere stukje grond zijn prachtige stranden. Het zonovergoten azuur reikt tot aan de horizon en wordt soms gebroken door een ander mooi eilandje. Dit levert indrukwekkende foto's op. Zorg ervoor dat je deze foto's maakt met een camera die ook onder water zijn mannetje staat. Daar zwemt namelijk een hoop kleur rond. De kuststreken rondom Ventotene behoren niet voor niets veelal tot beschermd marine park.

Uitzicht op Santo Stefano vanaf Ventotene
Uitzicht op Santo Stefano vanaf Ventotene

Chiaia di Luna

Als er standen op de maan waren dan zouden ze hoogstwaarschijnlijk er zo uitzien. Chiaia di Luna ligt op het eiland Ponza en is een langgerekt zandstrand langs een grijzige turfsteenklif. Het eiland is populair onder Italiaanse toeristen en kent zodoende nog weinig internationaal massatoerisme. Helaas is het strand zelf niet meer open omdat het er niet veilig genoeg is. De oude Romeinse tunnel die toegang tot het strand verschaft is over haar hoogtepunt heen. Toch is dat is misschien maar beter zo. Als je op het strand bent zie je immers niet hoe mooi het is. Vanaf de omringende kliffen kun je er urenlang naar turen, genieten van het prachtige panorama.

Chiaia di Luna
Chiaia di Luna

Rabbit Island

Het eiland Lampedusa, vlak voor de kust van Tunesië, staat tegenwoordig meer bekend om haar vluchtelingenprobleem dan om haar stranden. Dat is jammer want Lampedusa kent een van de mooiste stranden ter wereld. Rabbit's Island staat wereldwijd hoog aangeschreven dankzij haar kristalheldere water en zachte zand. Bootjes lijken simpelweg te zweven! De naam doet vermoeden dat het eiland veelvuldig wordt bewoond door konijnen. Hoewel het knaagdier met de lange oren zeker aanwezig is op het eiland vind je voornamelijk bijzondere, zeldzame schildpadden en ander wildlife.

Spiagga dei Conigli, volgens sommigen het mooiste strand ter wereld
Spiagga dei Conigli, volgens sommigen het mooiste strand ter wereld

Scala dei Turchi

Dit prachtige strand op Sicilie heeft wel wat weg van Chiaia di Luna. Ook hier vind je maankleurige rotsen welke het strand omarmen. Deze rotspartijen zijn door wind en water bijzonder gevormd. De lichtgrijze, haast witte rotsen vormen tevens een bijzonder contrast met het bronskleurige zand. De combinatie van deze twee wonderlijke natuurverschijnselen maken van Scala dei Turchi een van de meest beroemde plekjes op Sicilie. Niet voor niets dat de plaatselijke gemeente pleit voor een plekje op de prestigieuze UNESCO lijst.

Scala dei Turchi
Scala dei Turchi

Cala Luna

Sardinië wordt weleens het 'eiland der duizend mooie stranden' genoemd. Het is dan ook geen groot wonder dat het op een na grootste eiland in de middellandse zee op dit lijstje staat. Extreem moeilijk was het voor ons om er eentje te kiezen. De meningen zullen waarschijnlijk ook tot in de eeuwigheid verdeeld blijven. Maar wanneer je locals vraagt naar het mooiste strand van Sardinië dan wordt er het vaakst geantwoord met 'Cala Luna'. Het prachtige witte zand ontmoet het blauwe nat hier namelijk in de nabijheid van een aantal grotten. De badgasten kunnen heerlijk koel in een van de grotten ontspannen om vervolgens direct de zee in te rennen.

Zicht vanuit de grotten van Cala Luna
Zicht vanuit de grotten van Cala Luna


Wil je meer weten over onze accommodaties in Italie? Klik dan HIER voor ons gehele aanbod!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen