Top 5 hiking tours Zuid-Tirol

Hiking vakanties in Sudtirol
Hiking vakanties in Sudtirol

In het meest noordelijke deel van Italië ligt het gebied Zuid-Tirol, ook wel Südtirol genoemd. Het gebied heeft meer dan 13.000 kilometer aan wandel- en hikepaden, waardoor het een zeer geliefd gebied is bij wandelaars en klimmers. De ene route is nog uitdagender dan de andere. Bovendien is het landschap zeer divers, met glooiende alpenweides, indrukwekkende bergtoppen, groene heuvels, appel- en peergaarden en steile klimwanden. De top 5 hiking tours in dit gebied worden hier verder toegelicht.

1. Tre Cime di Lavaredo

De Zuid-Tirolers noemen deze wandeltocht van ongeveer 4½ uur de mooiste van Tirol. Ben je een liefhebber van mooie uitzichten? De route loopt langs drie zeer indrukwekkende toppen van de Dolomieten, waardoor een mooi uitzicht gegarandeerd is. Fijn aan deze tocht is dat ook de sportieve beginner mee kan doen. Er zijn semi-uitdagende klimmetjes tijdens de wandeltocht en ook uitrusten tijdens de wandeling is geen straf. Berghutten op de route staan er namelijk bekend om dat ze zeer gastvrij zijn en een kwalitatief goede keuken hebben.

2. Alta Via di Merano

Klimaatsverandering staat tijdens deze wandeltocht centraal. Op het ene moment ben je namelijk nog in het aangename submediterrane klimaat vlakbij de 'Val d'Adige', het andere moment waan je je in het Alpiene klimaat in de buurt van de Gruppo di Tessa. Deze verandering maakt de wandeltocht heel bijzonder. Ook deze tour is weer heel goed af te leggen voor zowel de gevorderde als de beginnende wandelaar. Je kan er namelijk voor kiezen om de korte of lange afstanden te pakken. Ook is het mogelijk om voor paden te kiezen met af en toe een klim of delen per kabelbaan af te leggen. De echte fanatiekeling kan 80 kilometer wandelen. De tour duurt dan zo'n 4 tot 6 dagen en kan van juni tot en met het einde van september gelopen worden.

Vraag gratis een offerte aan

3. Tappeinerweg en Gilfpromenade

In 2½ uur leg je deze easy-going tour af via steile paden omhoog. De Tappeinerweg en Gilfpromenade tour is een echte klassieker in Zuid-Tirol omdat je de mooiste plekjes van Merano en omgeving ontdekt. Vanuit Merano is de Tappeinerweg op verschillende manieren te bereiken. De Tappeiner Gilfpromenade is een prachtige plek waar je doorheen loopt met enorm veel kleurrijke planten en bloemen.

4. Adolf Munkelpad

De spectaculaire Adolf Munkelpad tour loopt onder de indrukwekkende Le Odles bergkam door. Het pad leidt je door een zeer interessant landschap met veel verschillende soorten vegetatie. Zo zijn er donkere wouden, kleurrijke bloemen, rustige alpenweiden en wilde waterstromen. In totaal duurt de tocht ongeveer 5 uur en is redelijk makkelijk om te lopen. Deze tocht is ook te maken onder begeleiding van een gids. Je kan je hiervoor aanmelden bij het plaatselijke VVV-kantoor.

5. Picco di Vallandro

Een wandeling van ongeveer drie uur brengt je door het bergachtige landschap van Zuid-Tirol. Voor iedereen die een uitdagende hike wil gaan doen is deze tour perfect. Er zijn steile grashellingen, rotsachtige bergstukken waarbij je met een kabel verzekerd wordt en gevaarlijke passages. De wandeling is geschikt voor kinderen die al ervaring hebben met wandelen en die conditie hebben. Ook de gevorderde hiker en avonturier kan zijn hart hier ophalen, met als beloning een prachtig uitzicht vanaf de top van de berg. Neem tijdens de tour wel genoeg water mee, ondanks dat de tocht maar drie uur duurt ligt het grootste deel van de route wel in de zon.

 

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen