De beste 5 boeken over Toscane

Boeken lezen over Toscane
Boeken lezen over Toscane

Eenmaal besloten om naar Toscane af te reizen in de zomer ben ik de bibliotheek in gedoken op zoek naar boeken over deze streek. Zo begin ik altijd al een beetje aan de vakantie terwijl ik nog thuis ben. Omdat ik ze niet allemaal heb gelezen voordat we op vakantie gingen heb ik mij ook tijdens de vakantie vermaakt met boeken over Toscane. Onderstaande boeken vind ik echt aanraders om te lezen als je geïnteresseerd bent in de streek en het Italiaanse leven.

Heb je weinig kennis van ItaliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Frances Mayes – Een huis in Toscane

Dit is het meest bekende en wellicht meest gelezen boek wat geschreven is over het Toscaanse leven. De Amerikaanse Frances Mayes koopt in 1990 een huis in Toscane en vertelt in dit boek over de moeizame aankoop van het huis, de talloze verbouwingen, haar uit de hand gelopen moestuin en hilarische avonturen die ze beleeft tijdens haar ontdekkingstocht door Italië. Frances schrijft grappig waardoor het lekker wegleest. Ze heeft leuke zelfspot en je voelt haar passie voor streek. Naast het verhaal staan er ook een aantal heerlijke Toscaanse recepten in. Het boek is verfilmd als Under the Tuscan Sun met Diane Lane in de hoofdrol.

Frances Mayes – Bella Toscane

Toen Frances Mayes de laatste zin van haar eerste boek over Toscane schreef, schreef ze gelijk de eerste zin van haar tweede boek: Bella Toscane. Inmiddels voelt ze zich volledig thuis in haar casa Bramasole op het platteland van Italië en kan ze er, door het nemen van een sabbatical, voor langere tijd vertoeven. Ze geeft zich vol overgave over aan tuinieren en wijn maken en verkent de regio's rond Toscane, inclusief prachtige kasteelstadjes, vissersdorpjes en eilandjes. Ook in dit boek vind je weer overheerlijke recepten uit de Toscaanse keuken.

Olijfgaarden en de vlaktes van Cortona, Toscane
Olijfgaarden en de vlaktes van Cortona, Toscane

Reisgids Toscane

Altijd handig om bij je te hebben tijdens de vakantie is een reisgids over Toscane. Dit kan de bekende Lonely Planet zijn maar ik vind de handzame Capitool gidsen ook altijd erg fijn. Ondanks dat reisboeken snel verouderen vind ik er toch altijd leuke tips en info. Zo zijn wij op aanraden van de Capitool gids naar San Gimignano gegaan en dat is echt een leuk plaatsje.

Dan Brown – Inferno

Ondanks dat ik deze vakantie niet in Florence ben geweest vind ik dit boek toch een aanrader. Het speelt zich voor een groot gedeelte in de prachtige Toscaanse stad af. Het is wederom een sterk boek van Dan Brown die, net als in zijn andere bestsellers, op meesterlijke wijze kunst, geschiedenis, symbolen en codes in een spannend verhaal verwerkt. Laat je meenemen in de kunstwereld van Italië en Turkije.

Florence bij zonsopkomst
Florence bij zonsopkomst

Ferenc Maté – Heuvels van Toscane

Dit boek heb ik (nog) niet zelf gelezen maar werd mij aanbevolen door twee vakantiegangers die in dezelfde agriturismo zaten als wij. Dit stel ging al meer dan 20 jaar naar de Franse Cote d'Azur en hadden daar helemaal hun plekje gevonden, totdat ze dit boek lazen. Ze moesten en zouden dezelfde heuvels ontdekken als Ferenc in zijn boek. En met succes want dit was al het derde jaar dat ze hier terugkwamen.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen