Dolomieten van Zuid-Tirol

De Dolomieten
De Dolomieten

De prachtige Italiaanse Dolomieten staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Door het adembenemende gebergte en de vele mogelijkheden voor het doen van verschillende activiteiten, is Zuid-Tirol een populaire vakantiebestemming, vooral voor de actieve reizigers en natuurliefhebbers. Lees hier alles over de Dolomieten, de activiteiten die je er kan doen, over het vervoer ernaartoe en het verblijf!

Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is een provincie in het noorden van Italië en grenst aan Oostenrijk en Zwitserland. De provincie heeft ruim 500.000 inwoners op een oppervlakte van 7.400 vierkante kilometer. In Zuid-Tirol schijnt zo'n 300 dagen per jaar de zon! De hoofdstad van de provincie is Bolzano en er worden hier drie talen gesproken, namelijk Duits, Italiaans en Ladinisch. De provincie wordt het meest bezocht vanwege de dertig skigebieden en de prachtige zuidelijke Alpen, ook wel de Dolomieten genoemd.

De Dolomieten
De Dolomieten

Dolomieten

De Dolomieten is een prachtig gebergte is Zuid-Tirol en staat sinds 2009 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De hoogste top van de berg is de Marmolada, die wel 3.343 meter hoog is. De Dolomieten ziet er fantastisch uit door de steile rotswanden en de pieken die zijn ontstaan door erosie en verwering 60 miljoen jaar geleden. Door deze bergen lopen veel paden waar je mooie wandel- en fietstochten kan maken. Vraag gratis een offerte aan

Activiteiten

Er ligt maar liefst 13.000 kilometer aan paden in de Dolomieten. Er zijn dus vele wandel- en fietsroutes die je kan volgen. In de bergen vind je verschillende berghutten waarin je pauze kan houden of kan overnachten. De berghutten zijn vaak de begin-, tussen- en eindpunten die je aan kunt houden bij het volgen van een route. Er zijn routes van 8 kilometer, 45 kilometer maar ook van 100 kilometer. Je kunt dus een wandeling maken van één dag, maar ook van meerdere dagen. De 13 kilometer lange route Adolf Mukel-pad is een van de meest indrukwekkende wandelroutes die je kunt maken in de Dolomieten. Het icoon van de Dolomieten is de Drei Zinnen, de drie beroemde rotspieken van de berg. Ook kun je verschillende fiets- en mountainbikeroutes volgen.

De Drei Zinnen
De Drei Zinnen


Naast de vele wandel- en fietsmogelijkheden, kun je in de Dolomieten nog veel meer activiteiten doen. Zo is het onder andere mogelijk om te paragliden door het gebergte, om te klimmen langs de steile rotswanden en om boottochten te maken en te raften op de meren tussen de bergen. Ook vind je in de bergen grotten uit de Eerste Wereldoorlog die je kan bezoeken, vind je op 1.500 meter hoogte een prachtige kerk aan de Pragser Wildsee en kun je mooie wandelingen maken door de natuurparken.
Kerk aan de Pragser Wildsee
Kerk aan de Pragser Wildsee


Ook heel bijzonder is de openluchtbioscoop. Kunstenaar Messner heeft op de Rotstein-Kogel midden in de natuur veertig bioscoopstoelen geplaatst. Doordat de natuur altijd verandert, kun je vanaf hier kijken naar een eeuwig langdurende film. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Vervoer en verblijf

De dichtstbijzijnde luchthaven bij de Dolomieten ligt in Bolzano, maar deze kun je vanaf Nederland niet bereiken. Er zijn verschillende luchthavens waarop je wel kan vliegen, namelijk in Innsbruck, Treviso, Venetië en Milaan. Vanaf iedere luchthaven kun je met de trein of de bus de Dolomieten bereiken. De reistijd hier naartoe verschilt per luchthaven. Met de auto kun je via de Brennerpass Zuid-Tirol bereiken. Houd er wel rekening mee dat je voor Oostenrijk een vignet nodig hebt en dat je in Italië tol betaalt voor de snelwegen. Vanaf Amsterdam ben je ongeveer na elf uur rijden in de hoofdstad Bolzano.

Er zijn veel hotels in de omgeving van de Dolomieten voor iedere type reiziger. Zo vind je er wandelhotels, skihotels, gezinshotels, wellnesshotels, fietshotels en motorhotels.

Landschap van de Dolomieten
Landschap van de Dolomieten


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen