Leukste excursies en activiteiten in Puglia

Vespatour in Puglia
Vespatour in Puglia


In Puglia vind je leuke stadjes en dorpjes, die hartstikke leuk zijn om te ontdekken. Je kunt zelf een wandeling maken, maar er zijn natuurlijk ook andere manieren om kennis te maken met Puglia. Wat dacht je van een stadswandeling door locals of zelfs een fiets- of scootertour? Voor de keukenprinsessen is het zelfs mogelijk een kookworkshop te volgen en de actievelingen kunnen een duikcursus volgen. Dit zijn de tien leukste excursies en activiteiten in Puglia.

Gratis stadswandeling in Bari

Een leuk concept in de mooie stad Bari: locals laten jou de oude stad zien en vertellen over de historie van Bari. De rondleiding zelf is gratis, maar je mag natuurlijk wel fooi geven. Je duikt echt in de Italiaanse cultuur, want de gidsen laten je een aantal lokale gebruiken zien en leren je zelfs een beetje lokaal dialect. Je hebt de keuze uit de originele wandeling, een nachtwandeling langs verborgen plekken en een familiewandeling. Echt een aanrader voor wie Bari op een bijzondere manier wil ontdekken!

Stadswandeling Bari
Stadswandeling Bari

Extra Virgin Tour in Ostuni

Op een originele manier het echte Italië leren kennen? Stap op de fiets in Ostuni. Madera Bike Tour biedt verschillende begeleidde fietstochten aan, waaronder de 'Extra Virgin Tour'. Je komt meer te weten over de geschiedenis van olijfolie, van de teelt en oogst tot productiemethoden. Zo bezoek je een ondergrondse oliemolen met molenstenen en oude persen, maar ook een moderne oliemolen. Deze drie uur durende fietstocht brengt je uiteindelijk naar een olijfboomgaard. Hier is op het einde de mogelijkheid om olijfolie te proeven. Tip: Monte Sarago bij Ostuni, of TH Ostuni village.

Extra Virgin Tour
Extra Virgin Tour
Vraag gratis een offerte aan

Riksjatour in Lecce

Lecce is een stad die zeker de moeite waard is om te ontdekken. Wie dit op een originele manier wil doen kan een riksjatour met gids maken. Deze tour duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten en gaat langs de beroemdste bezienswaardigheden van de stad. Ook de verborgen hoekjes worden niet overgeslagen. De tour wordt afgesloten met een proeverij van streekproducten uit Salento. Elke riksja is geschikt voor twee volwassenen en een kind tot tien jaar oud. Tip: reis je met kinderen? Dan is camping Torre Rinalda bij Lecce misschien wel een perfect adresje! 

Riksjatour Lecce
Riksjatour Lecce

Pastaworkshop in Gagliano del Capo

In drie uur leer je alles over de cucina pugliese (de keuken van Puglia). Een ervaren chef-kok begeleid je tijdens de kookles en geeft instructies over het maken van traditionele gerechten zoals zelfgemaakte pasta. Wanneer je de pastaworkshop kiest leer je twee soorten pasta te bereiden: all'uovo en all'acqua. Leuk voor iedereen die op een originele manier kennis wil maken met de Pugliese keuken.

Pastaworkshop
Pastaworkshop

Duiken in Otranto

Voor de liefhebbers van duiken is dit een echte aanrader. In Otranto is het mogelijk om duikcursussen te volgen. De lessen worden aangepast aan je niveau en worden gegeven door professionals. 

Duiken
Duiken

Boottocht langs de grotten in Santa Maria di Leuca

Vanuit Santa Maria di Leuca is het mogelijk om boottochten te maken langs de fantastische grotten die kenmerkend zijn voor de kust van Salento. Leuca Explorer organiseert deze boottochten en biedt vier verschillende tours aan. Twee van de boottochten hebben een duur van anderhalf tot twee uur en twee tours duren drie tot vier uur. Afhankelijk van de tour bezoek je een aantal grotten, zoals de Grotta della Porcinara en Grotta degli Indiani. Accommodatietip: Robinson Club Apulia, een heerlijk all inclusive concept met veel activiteiten! 

Boottocht Santa Maria di Leuca
Boottocht Santa Maria di Leuca

Wijnproeverij in Altamura

In het historische centrum van Altamura vind je wijnmuseum La Cantina Frudd. Het is hier ook mogelijk om een rondleiding inclusief proeverij van wijnen en lokale producten te boeken. Deze reserveer je eenvoudig via de website. De lokale producten die geproefd worden zijn focaccia, brood, taralli, kaas en zuivelproducten. De proeverij duurt ongeveer een uur en kost tussen de 15 en 25 euro, afhankelijk van het aantal wijnen dat je wil proeven.

Wijnproeverij
Wijnproeverij

Jeep safari in het Gargano Nationaal Park

Het Gargano Nationaal Park is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je vindt hier verschillende milieutypen: rotskusten, graslanden, valleien en diverse typen bossen. Een leuke manier om het park te leren kennen is een jeepsafari.

Jeepsafari
Jeepsafari

Wandelen in Laterza

Gravina di Laterza is een park met prachtige rotsen. Een goede manier om het park te leren kennen is een wandeling met gids. Je kunt kiezen uit een wandeling met lage, gemiddelde of hoge moeilijkheidsgraad. De kortste wandeling duurt een uur, de langste zes uur.

Gravina di Laterza
Gravina di Laterza

Vespatour in Monopoli

Een Vespa is natuurlijk typisch Italiaans en is een perfect vervoermiddel om rond te touren in Puglia. Bij Way to Move boek je een tour van een halve of hele dag, maar het is ook mogelijk om alleen een scooter te huren en er zelf op uit te trekken. Accommodatietip: Torre Cintola Natural Sea Emotions. 

Gratis reisgids Puglia!
Boek je een reis naar Puglia bij ons? Dan krijg je deze door ons zelf geschreven reisgids cadeau met de leukste tips in de omgeving! 

De Reisgraag Reisgids Puglia
De Reisgraag Reisgids Puglia

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen