Stedentrip Rome in de herfstvakantie

Colosseum, bezienswaardigheid Rome, Italie
Colosseum, bezienswaardigheid Rome, Italie

De herfstvakantie is bij veel Nederlanders een geliefde periode om op pad te gaan. Door de vaak nog aangename temperaturen in oktober heeft het maken van een stedentrip bij velen de voorkeur. Barcelona, Lissabon, New York en Madrid zijn enorm populair, maar er wordt ook vaak voor Rome gekozen. En dat is begrijpelijk, er zijn ontzettend veel historische schatten in de stad. En na een dag cultuur snuiven kan deze afgesloten worden met een hapje en drankje op een van de vele terassen.

Vervoer naar Rome

Vanaf Nederland vlieg je in nog geen 2 uur naar Rome. Er zijn 2 luchthavens rondom de stad, Fiumicino Airport (ofwel Leonardo da Vinci International Airport) en Ciampino International Airport. Vanaf beide luchthavens rijden er bussen en treinen naar het grootste station van Rome, Stazione Termini. Heb je meer tijd dan kun je ook met de trein naar Rome. Een voorbeeldroute is Keulen-Karlsruhe-Basel-Luzern-Milaan-Florence-Rome. De route Keulen-München-Rome kun je het beste nemen als je dicht bij de Duitse grens woont. Houdt er wel rekening mee dat de treinreis geen goedkope optie is. Uiteraard kun je ook met de auto naar Rome rijden, De Europese weg 35 verbindt het Amsterdam met het Italiaanse Rome en is in totaal 1817 km lang.

Bezienswaardigheden in Rome

Rome staat natuurlijk bekend om al zijn historische gebouwen zoals het Colosseum, Pantheon en de overblijfselen van Forum Romanumen uiteraard kan een bezoek aan Vaticaanstad met de Sint-Pietersbasiliek en het Vaticaanmuseum niet ontbreken tijdens je stedentrip Rome. Maar er is veel meer te ontdekken in de stad. Gedrurende de hele week zijn er verschillende markten in de stad, zoals Porta Portese, de zondagse vlooienmarkt. Ook zijn er het hele jaar door diverse evenementen zoals het May Day festival en het Internationaal Filmfestival. Vraag gratis een offerte aan

Roma Pass

Op verschillende locaties in Rome kun je de Roma Pass kopen. Met de Roma Pass kun je niet alleen gratis reizen met het openbaar vervoer maar krijg je ook korting op entreekaarten voor bijna alle musea. De eerste 2 musea of archeologische sites die je bezoekt zijn zelfs gratis. Je krijgt tevens een goede kaart van de stad. Deze pass kost 25,- euro (okt. 2010) en 3 dagen geldig.

Wist je dat?

* Elke bar in Rome gebruikt 2 tarieven voor koffie en broodjes: aan de bar (al banco) en aan de tafel (al tavolo). Aan de bar betaal je ongeveer € 0,60 cent voor je cappuccino; aan de tafel is dit zo'n € 3,50. Er wordt namelijk een bedrag berekend voor de service (servizio).
* Je `s avonds niet onder de boom moet gaan staan op Termini (centraal station). Er bestaat een grote kans dat je de honderden spreeuwen boven je hoofd iets laten vallen.
* Italianen erg temperamentvol zijn. Schrik dus niet als ze hard tegen je praten en daarbij wild met hun armen slaan.
* Je de beste Italiaanse streekproducten in Trastevere kunt krijgen. Deze wijk ligt ten zuiden van Vaticaanstad maar wordt helaas vaak overgeslagen door toeristen. Hier kun je de echte Italiaanse sfeer proeven.

Buiten Rome

Als je iets langer de tijd hebt om in Rome te verblijven is het een aanrader om eens buiten de stad te gaan kijken. Met de trein vanaf station Ostiense ben je met 30 minuten bij de opgraving van Ostia Antica, de perfecte manier om inzicht te krijgen hoe een romeinse stad in elkaar zat. Of ga eens naar Villa Adriana, het vakantiedorp van de Romeinse keizer Hadrianus. Ook Tivoli, bergstadje met monument Villa d'Este, is de moeite waard.

Voor ons complete accommodatie aanbod in Rome klik je HIER. Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen