De mooiste stranden van Puglia

Een van de stranden bij de Campomarino duinen
Een van de stranden bij de Campomarino duinen

Puglia heeft een zeer gevarieerde kust die zowel bestaat uit rotsachtige stranden als zandstrandjes. In totaal beslaat de kust meer dan 700km. Zandstranden zijn bij het grootste deel van de vakantiegangers het meest geliefd, zeker bij gezinnen met kinderen. Om jullie op weg te helpen tijdens jullie vakantie in Puglia beschrijven we hier de mooiste stranden van deze regio in Zuid-Italië.

Marina di Pescoluse

Marina di Pescoluse heeft de bijnaam 'de Malediven van Puglia' gekregen en dat is niet voor niets! Het ligt niet zozeer aan het strand, dat is normaal gekleurd, maar des te meer aan het heldere water dat je er vindt. Bovendien blijft het water er erg ondiep, waardoor je nog lang kan staan in het water. Buiten het hoogseizoen zeker een aanrader, tijdens het hoogseizoen wat drukker. Toch blijft het er bijvoorbeeld vroeg in de ochtenden prachtig, bovendien is het dan nog niet te warm in het zomerseizoen.

De stranden bij Pescoluse
De stranden bij Pescoluse

Stranden bij Otranto

Bij het plaatsje Otranto, gelegen in het zuiden van Puglia aan de noordoostkust, heb je een fijn strand in de stad. Combineer een dagje rondstruinen in Otranto met genieten van het strand bij deze plaats. Het strandje met het mooie decor van Otranto op de achtergrond maakt dit strand erg geliefd.

Het strand bij het stadje Otranto
Het strand bij het stadje Otranto
Vraag gratis een offerte aan

Togo Bay en Punta Prosciutto

Togo Bay en Punta Prosciutto zijn twee stranden op 5 minuten afstand van elkaar. Ben je een keer toe aan een dag strand met fijne muziek, comfortabele ligbedjes en drankjes die aan je bedje worden geserveerd? Dan is Togo Bay een aanrader. Deze baai met fijne zandstranden en wederom turquoise water is ideaal voor een relaxte dag. Punta Prosciutto is een plaatsje en heeft witte zandstranden over de hele lengte van het stadje. Er zijn in dit plaatsje zowel plekken waar je een bedje met parasol kan huren, als plekken waar je zelf met je handdoek neer kan strijken.

Het strand bij Togo Bay
Het strand bij Togo Bay

Spiaggia Piri Piri

Spiaggia Piri Piri is een prachtig strandje met een helderblauwe zee. Het strand zelf is niet heel breed, maar wel knus en vaak wat minder druk bezocht. Het strand ligt noordelijk van Punta Prosciutto. Het strand heeft een fijn aflopende zandbodem, ideaal voor kinderen. De naam van het strand is ongeveer 50 jaar geleden ontstaan, toen het nog een verlaten strandje was en het plaatsje slechts een paar inwoners kende. Een van deze weinige inwoners was de aardige en vrolijke heer die iedereen bij naam kende, genaamd Piri Piri.

Stranden bij de kust van Ostuni

Ostuni zelf ligt niet aan de kust, echter vind je op 20 minuutjes rijden heerlijke strandjes. In totaal heeft het gebied rondom Ostuni 18km aan kustlijn. Veel van deze stranden hebben de Blauwe Vlag ontvangen, wat wil zeggen dat het schone en veilige stranden zijn. Enkele mooie strandjes zijn die bij Pilone, Rosamarina, Santa Lucia maar ook Torre Pozzella.

De stranden bij Ostuni
De stranden bij Ostuni

Baia delle Zagare

De stranden bij Baia delle Zagare, helemaal in het noorden gelegen bij Mattinata, horen zeker bij de mooiste strandjes van Puglia. Echter is dit pareltje niet toegankelijk voor iedereen. De stranden bij de beroemde Faraglioni klippen zijn alleen toegankelijk wanneer je in een van de hotels verblijft die zich bovenaan de klippen bevinden. Nou is het verblijf in een van deze hotels nou niet bepaald een straf te noemen.

Baia della Zagare
Baia della Zagare

Strand bij Polignano a Mare

Het strand zelf bij Polignano a Mare is op zich niet het mooiste strand van Puglia. Het decor eromheen daarentegen is prachtig! Je hebt een verbluffend uitzicht op de kliffen van Polignano a Mare, met daarbovenop het stadje. Het strand wordt ook wel Lama Monachile Beach genoemd en is een van de meest gefotografeerde stranden van de regio. In het hoogseizoen is het strand ontzettend druk, toch mag een bezoekje aan het strand eigenlijk niet ontbreken bij een bezoek aan Puglia.

Polignano a Mare
Polignano a Mare

Torre Dell Orso

Bij het stadje Torre dell Orso liggen prachtige witte zandstranden die langzaam aflopen in de zee. Ideaal voor gezinnen met kinderen dus! Torre dell Orso vind je zuidelijk van Lecce. Het water bij dit strand is erg schoon en helder en er zijn strandtentjes aanwezig waar je o.a. ligbedden kan huren. Het strand kenmerkt zich door de twee rotsen die er zich bevinden in zee en boven het heldere water uitsteken. Deze rotsen worden ook wel Le Due Sorelle genoemd, 'de twee zussen'. Let wel op, in het hoogseizoen kan het druk zijn op dit strand, aan te raden is vroeg in de ochtend te gaan of juist later in de middag.

Torre Dell Orso
Torre Dell Orso


Gratis reisgids Puglia!
Boek je een reis naar Puglia bij ons? Dan krijg je deze door ons zelf geschreven reisgids cadeau met de leukste tips in de omgeving! 
De Reisgraag Reisgids Puglia
De Reisgraag Reisgids Puglia


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen