Reizen in... ItaliŽ

Capri, Italie, reizen
Capri, Italie, reizen

Italië is net als de meeste Europese landen een veilig land om te reizen en te leven. Italië is dan ook een ideale bestemming voor het hele gezin. Zelfs voor vrouwen alleen is het op straat redelijk veilig. Desalniettemin is het van belang in Italië altijd op je hoede te blijven voor dieven en zakkenrollers. Over het algemeen komen misdrijven waarbij toeristen betrokken zijn niet vaak voor, maar het is toch van belang behoedzaam en alert te blijven. Ga bijvoorbeeld 's avonds niet alleen de straat op, of neem desnoods een taxi. Let met name op voor tasjesdieven en zakkenrollers in de grotere steden, op toeristische spots, in het openbaar vervoer en op stations.

Tips om jezelf te beschermen;

– Maak van tevoren kopieën van je documenten en neem deze mee en e-mail deze naar jezelf. Zodoende kun je deze ten alle tijde uitprinten waar internet is.
– Neem niet al te veel contant geld mee.
– Draag je tassen altijd dichtbij je, het liefst aan de voorkant.

Gezondheid

Italiaanse ziekenhuizen zijn openbaar en bieden volledig gratis behandelingen voor inwoners van de EU. De kwaliteit van de ziekenhuizen is goed, maar de wachttijden kunnen lang zijn. Voor reizigers buiten de EU is het van belang om direct te betalen. Er zijn geen vaccinaties verplicht voor een bezoek aan Italië, maar ga voor informatie over eventuele epidemieën of voorzorgsmaatregelen naar de GGD of de huisarts. Het water in het zuiden van Italië is wellicht minder goed gezuiverd dan in de rest van het land, wanneer je twijfelt over de kwaliteit van het water, drink dan het water uit flessen. Over het algemeen is het water echter veilig, tenzij er “Non Potabile” aangegeven wordt. Vraag gratis een offerte aan

Belangrijke telefoonnummers

Algemeen noodnummer: 112
Politie: 113
Ambulance: 118
Brandweer: 115

Reizen in Italië

Reizen in Italië is over het algemeen erg eenvoudig en betrouwbaar. Het is mogelijk om zowel met de bus als met de trein als met de auto in Italië te reizen. De wegen zijn zeer goed begaanbaar en duidelijk aangegeven. Het verkeer in Italië is echter wel zeer verschillend van de meeste andere plekken binnen Europa. Het verkeer rijdt er hard en vaak wat roekeloos. Blijf in ieder geval ten alle tijde alert.
Italianen zijn een zeer warm, ontspannen en bijzonder vriendelijk volk, bovendien zijn ze gewend aan interactie met buitenlandse reizigers. Wanneer je je open en vriendelijk opstelt zul je weinig problemen hebben, maar verwacht niet dat iedereen in Italië Engels spreekt. Deze taalbarrière kan een probleem vormen, maar men zal vaak proberen alsnog te helpen.Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen