Top 5 excursies ItaliŽ

SardiniŽ
SardiniŽ

Italië is het land van heerlijk eten, lekker weer en prachtige, diverse landschappen. Een vakantieland dat al jarenlang zeer populair is onder de Nederlandse toeristen. In dit artikel hebben wij een top 5 samengesteld van de meest bezienswaardige en bijzondere excursies in Italië. Lees het hieronder en droom heerlijk weg bij la bella vita. 

1. Het wereldwonder van Italië 

Het absolute hoogtepunt van Italië is natuurlijk wel het Colosseum. Dit indrukwekkende bouwwerk behoort tot de zeven nieuwe wereldwonderen. Het omvangrijke historische overblijfsel is dan ook dé trekpleister van de Italiaanse hoofdstad Rome. Het Colosseum was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk en behoort tot een van de best bewaarde theaters uit dit tijdperk. In het verleden hebben talloze wrede gevechten plaatsgevonden in de arena, die aangemoedigd werden door zowel het belangrijke volk, zoals de de keizer en de senatoren, als de normale Romeinse bevolking. Het was een groot spektakel en vele dieren en mensen hebben tijdens de gevechten hier het loodje gelegd. Deze bijzondere geschiedenis maakt het Colosseum tot een bijzondere bezienswaardigheid en is dan ook echt must-see in Italië. 

Colosseum, Rome
Colosseum, Rome

2. Het schilderachtige Cinque Terre

Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes, gelegen langs de Italiaanse kust. Het gebied biedt een sprookjesachtig uitzicht over de gekleurde huisjes. Cinque Terre bestaat uit de dorpen Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Door middel van een wandelroute zijn de dorpjes met elkaar verbonden. Het is door de steile kust namelijk niet mogelijk om dit gebied met de auto te bereiken. Dit maakt het misschien ook nog wel extra bijzonder. Daarnaast zijn de dorpen van Cinque Terre met elkaar verbonden door middel van een spoorweg. Het schitterende uitzicht over de dorpjes laat de Italiaanse droom werkelijkheid worden. Sinds 1997 is Cinque Terre opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

Cinque Terre
Cinque Terre

Vraag gratis een offerte aan

3. De indrukwekkende overblijfselen Pompeï 

De gemeente Pompeï ligt in de Italiaanse provincie Napels en is bekend door de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius, die de stad bedekte onder een dikke laag lava. Het bijzondere van Pompeï is dat de dikke laag vulkanisch as ervoor gezorgd heeft dat de stad bijna helemaal intact is gebleven. Hierdoor zijn veel objecten teruggevonden die onder andere omstandigheden verloren zouden zijn gegaan. Een groot gedeelte is uitgegraven, waardoor de goedbewaarde overblijfselen grotendeels zichtbaar zijn. Ook de lichamen van mensen die overvallen zijn door de uitbarsting zijn teruggevonden. Het dagelijks leven werd hier abrupt verstoord en hierdoor lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan in Pompeï. 

Teatro Grande in Pompeï
Teatro Grande in Pompeï

4. Het eilandleven van Sardinië

Het Italiaanse eiland Sardinië is een droombestemming. De prachtige natuur en de gezellige, mooie steden zorgen ervoor dat het gehele eiland een ware bezienswaardigheid is. Hoewel Italië zich steeds meer moderniseert, lijkt dit eiland net een beetje achter te lopen in de tijd. Hier geniet je van ouderwetse winkeltjes, idyllische dorpjes en knusse restaurantjes. De kust van Sardinië bestaat grotendeels uit rotsen, maar er zijn ook enkele prachtige witte zandstranden te vinden. Vergeet ook niet het binnenland te bezoeken. Hier vind je onder andere de oude vestigingsstad Alghero, een stad met een historisch centrum en een interessante geschiedenis. 

Het helderblauwe zeewater bij Sardinië
Het helderblauwe zeewater bij Sardinië

5. Palazzi dei Rolli

In de havenstad Genua vind je Palazzi dei Rolli, een verzameling van 42 indrukwekkende, historische gebouwen. De bijzondere 'palazzi' illustreren goed dat Genua een belangrijke stad was in het verleden en bevinden zich in het centrum van de stad. Samen met de 'Strade Nuove' (nieuwe straten) staat de Palazzi dei Rolli op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De gebouwen dateren uit de 16e en 17e eeuw, toen Genua een financieel hoogtepunt bereikte. 

Palazzo di San Giorgio
Palazzo di San Giorgio


meer zien van Bella Italia? Dat kan in deze video over de tien mooiste plaatsen !

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen