Top 5 bezienswaardigheden Milaan

Milaan, stad van de mode
Milaan, stad van de mode

Milaan, de modehoofdstad en belangrijke zakenstad in Italië, barst van de bezienswaardigheden. De laatste jaren is deze, in elk seizoen bezoekwaardige stad, door veel toeristen ontdekt. Met de ondergrondse metro is het mogelijk om goedkoop en snel te reizen, zodat je alle plekjes van Milaan kunt ontdekken. Reisgraag.nl heeft een top 5 van bezienswaardigheden in Milaan samengesteld die je niet mag missen!

Navigli

Navigli wordt bestempeld als één van de gezelligste buurten van Milaan. Deze plek wordt ook wel gezien als uitgaanswijk. De buurt is te herkennen aan het grachtensysteem, waar oude binnenvaartschepen liggen. In de avonden zijn er kraampjes en diverse restaurants en cafés die zich langs de grachten bevinden. Er zijn tal van barretjes en terrasjes waar voor alle drankjes een vast bedrag geldt, dit is meestal rond de 7 euro. Hierbij is inbegrepen dat je zoveel hapjes mag nuttigen van het buffet als je zelf wilt. Dit kan ook als diner dienen, aangezien het onbeperkt is. Tot in de late uurtjes is het hier erg gezellig en kun je hier muziek luisteren, drinken of een ijsje eten. Elke maand vindt er de laatste zondag een antiekmarkt plaats.

Dom van Milaan

De Dom van Milaan, ook wel Duomo Santa Maria Nascente, is een rooms-katholieke kathedraal en behoort tot één van de grootste ter wereld. Dit meesterwerk is tot in de kleinste details afgewerkt. Er is van de 14e eeuw tot aan de 20e eeuw aan gewerkt om tot het gewenste resultaat te komen. Je kunt de dom beklimmen, om vervolgens vanaf het dak een overweldigend uitzicht te hebben over Milaan. Vraag gratis een offerte aan

Galleria Vittorio Emanuele II

De Galleria Vittorio Emanuelle II is een prachtige passage die als verbinding dient tussen het Dom plein en Piazza della Scala. In deze overdekte winkelstraat hebben verscheidene grote namen een winkel liggen. Naast winkels liggen hier ook restaurants en cafés. De historische winkelgalerij is in 1878 voltooid. Er ligt een zeldzame marmer vloer in het hart van deze passage die is ingelegd met mozaïek. De grote glazen dakkoepel zorgt voor een bijzondere lichtinval. De architect van deze passage was Giuseppe Mengoni, die enkele dagen voor de opening van het dak viel en overleed.

De gouden driehoek

De gouden driehoek ligt in de wijk Monte Napoleone en wordt gevormd door drie straten, de Via della Spiga, de Via Monta Napoleone en de Via Manzoni. Hier zijn de mooiste en meest dure winkels van Milaan te vinden. Hier komen alle namen voorbij van grote ontwerpers, zoals Prada, Versace en Gucci. De etalages hebben een exclusieve uitstraling. Ook als je dit niet kan veroorloven, is het erg leuk om hier een kijkje te nemen en een rondje in de gouden driehoek te lopen.

Scala Theater

Dit theater, ook wel Teatro alla Scala, behoort tot één van de mooiste operagebouwen in de wereld en is het populairste theatergebouw van Milaan. Deze is geopend in 1778 en hier treden dezerdaags nog steeds de grootste artiesten op. Het is vaak lastig om kaartjes te bemachtigen. Bij het theater zit ook een museum waar je keramische stukken, kostuums, decors en muziekinstrumenten kunt vinden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen