Reisadvies: Is ItaliŽ een veilig vakantieland?

Gardameer
Gardameer

Italië is een van de bestemmingen die bij een zeer grote groep mensen direct associaties oproept als lekker eten, mode, design en 'la dolce vita' (het zoete leven). Italianen zijn levensgenieters pur sang en houden van schoonheid in alle vormen. Niet voor niets dat toeristen uit alle uithoeken naar Italië komen om van al het goede dat het land te bieden heeft te genieten, maar is het er wel veilig? Dat lees je hier.

Aanbieders van vakanties naar ItaliŽ
Sunweb (strandvakantie) Klik
Bolderman Excursiereizen (excursiereizen) Klik
De Jong Intra Vakanties (allround) Klik
Las Perlas Reizen (landenspecialist) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
NoSun Groepsreizen (actieve vakantie) Klik
Selectcamp (kamperen) Klik
VacanceSelect (autovakantie) Klik

Huidig reisadvies

Italië heeft een positief reisadvies. Houd er rekening mee dat er, net als in andere Europese landen, een verhoogd risico op terroristische aanslagen is. Ook komen er in Italië aardbevingen voor. Houd hiervoor het lokale nieuws in de gaten.


Veiligheid Rome

Zoals in elke drukbezochte Europese stad is de kans aanwezig dat je als toerist slachtoffer wordt van kleine criminaliteit zoals zakkenrollen of oplichting. Vooral plekken zoals de metro, tram, bus en toeristische trekpleisters behoren tot geliefde werkplekken van dieven.

Houd hier ook rekening mee

Terrorisme
Net als in andere Europese landen is er risico op terroristische aanslagen. Hiervoor hebben de Italiaanse autoriteiten extra veiligheidsmaatregelen genomen. Blijft alert en zorg ervoor dat je jezelf kunt legitimeren en over geldige reisdocumenten beschikt.

Criminaliteit
In het hoogseizoen neemt de kleine criminaliteit toe. Op toeristische plaatsen zullen voornamelijk zakkenrollerij en beroving plaatsvinden. Draag daarom waardevolle spullen dicht bij je lichaam, bijvoorbeeld in een moneybelt. Laat opvallende sieraden en juwelen, documenten etc. in een kluisje in het hotel. Mocht je toch slachtoffer worden van beroving, bied dan geen verzet en doe altijd aangifte bij de lokale politie.

Natuurgeweld
In de laatste maanden van 2016 is er een aantal zware aardbevingen geweest. De plaatsen Norcia, Accumoli en Amatrice zijn hierbij zwaar getroffen: er zijn doden en gewonden gevallen. Ook de infrastructuur heeft schade opgelopen. Houd het lokale nieuws dus in de gaten.

Meer informatie over de veiligheid in Italië vind je op de site van de Rijksoverheid.

Heeft u interesse in een reis naar ItaliŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen