Reisadvies: Is ItaliŽ een veilig vakantieland?

Gardameer
Gardameer

Italië is een van de bestemmingen die bij een zeer grote groep mensen direct associaties oproept als lekker eten, mode, design en 'la dolce vita' (het zoete leven). Italianen zijn levensgenieters pur sang en houden van schoonheid in alle vormen. Niet voor niets dat toeristen uit alle uithoeken naar Italië komen om van al het goede dat het land te bieden heeft te genieten, maar is het er wel veilig? Dat lees je hier.

Heb je weinig kennis van ItaliŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Italië

Het aantal coronabesmettingen zijn in heel Italië toegenomen. De Italiaanse overheid heeft opnieuw strenge maatregelen ingevoerd. Er geldt een avondklok, restaurants moeten om 18:00 sluiten en theaters, bioscopen, sportcentra, musea en skiresorts zijn gesloten. Winkelcentra blijven in de weekenden en op feestdagen dicht. Het dragen van een mondkapje is in heel Italië verplicht, zowel in de openbare ruimtes als in de buitenlucht. Het reisadvies is daarom aangepast van de kleurcode geel naar de kleurcode oranje. Het wordt aangeraden alleen naar Italië te reizen indien dit noodzakelijk is. Bij terugkomst uit Italië ga je in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Huidig reisadvies Italië
Huidig reisadvies Italië

Onveilige gebieden Italië

Er zijn geen onveilige gebieden in Italië.

Veiligheid Italië

Zoals in elke drukbezochte Europese stad is ook in de grote steden in Italië de kans aanwezig dat je als toerist slachtoffer wordt van kleine criminaliteit zoals zakkenrollen of oplichting. Vooral plekken zoals de metro, tram, bus en toeristische trekpleisters behoren tot geliefde werkplekken van dieven. Op de lichte criminaliteit na is Italië een veilig vakantieland en zijn ook de toeristische steden zoals Rome, Milaan, Venetië en Florence veilig om te bezoeken.

Spaanse trappen in Rome
Spaanse trappen in Rome

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Italië is een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart vereist.
  • Het ICP (Internationaal Certificaat voor Pleziervaartuigen) wordt in Italië niet geaccepteerd als eigendomsbewijs. Er wordt aangeraden een zeebrief mee te nemen door de boot in het zeeschepenregister van het Nederlandse kadaster te laten registeren.
  • Zwemmen in open water en meren kan gevaarlijk zijn. De wateren kunnen honderden meters diep zijn en er kan een onderstroming zijn. Let op de borden en waarschuwingen. Vaak is zwemmen in binnenwateren en meren zelfs verboden.
  • Er komen in Italië jaarlijks bosbranden voor, vooral in de zomermaanden en tijdens lange droge periodes. Deze kunnen veel schade aanrichten.
  • In Italië kunnen ook aardbevingen voorkomen. Ben je in het land tijdens een aardbeving? Volg de berichten in de media en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
  • In de Italiaanse wintersportgebieden kunnen lawines voorkomen. Houd hier rekening mee en ben te allen tijde alert.
  • Net als in andere Europese landen is er risico op terroristische aanslagen. Hiervoor hebben de Italiaanse autoriteiten extra veiligheidsmaatregelen genomen. Blijft alert en zorg ervoor dat je jezelf kunt legitimeren en over geldige reisdocumenten beschikt.
  • Neem geen drugs mee naar Italië. Op het bezit en gebruik van drugs kunnen hoge straffen staan. Dit geldt zowel voor soft- als harddrugs.

Link

Voor meer informatie over het reisadvies voor Italië kan je terecht op de website van de Rijksoverheid.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen