Gratis reisvoorstel aanvragen

Kasteel ten Berghe

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Brugge (BelgiŽ)
Periode: september 2006
Vervoer: auto
Accommodatie: Kasteel ten Berghe

Foto van deze vakantie

Een overnachting in een echt oud kasteel, dat was toch wel een wens van mij. Het lijkt me heerlijk om me in te leven in de wereld tijdens de middeleeuwen, met jonkheren en jonkvrouwen en grote feesten in een gigantisch kasteel. En zo kwam het er op 11 september 2006 van, we gaan een nachtje slapen in kasteel Ten Berghe in Brugge.

Het kasteel stamt uit het jaar 1350 en is in de loop der jaren van diverse eigenaren geweest. Van een aantal oud-eigenaren hangt een schilderij in het kasteel. Er zijn binnen in het kasteel nog diverse oude spullen te vinden, zoals het meubilair in de eetkamer. In het jaar 1880 is de laatste verbouwing geweest aan het kasteel. Maar inmiddels is het kasteel wel van moderne apparatuur voorzien, op onze badkamer was namelijk een bubbelbad! Het verblijf hier is inclusief ontbijt, wat plaatsvindt in de eetkamer. Erg uitgebreid en lekker buffet.

Kamer Hotel ten Berghe
Kamer Hotel ten Berghe


Het kasteel bevindt zich vlakbij het centrum van Brugge. Brugge is een van de bekendste steden van België, je kunt hier uitstekend winkelen, gebouwen bezichtigen en uitrusten op een terrasje. Ook als je hier wilt dineren is de keus zeer groot. De historische binnenstad van Brugge is zelfs opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Stadsplein Brugge
Stadsplein Brugge


Op de terugreis zijn wij langs Knokke-Heist gegaan om van het strand en de laatste zonnestralen van het jaar te genieten. Deze badplaats is meer voor de jetsetters onder ons want 2 ligstoelen op het strand kosten algauw 20 euro! Een lunch onder de 15 euro heb ik ook niet kunnen vinden vandaar dat wij weer vlug teruggereden zijn naar Nederland. In Knokke kan je wel goed winkelen want er zijn aan de hoofdweg genoeg (exclusieve) winkels te vinden.

Heb je interesse in een reis naar BelgiŽ? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar BelgiŽ, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen