Gratis reisvoorstel aanvragen

Midweek aan de Belgische kust

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. De Haan (BelgiŽ)
Periode: mei 2015
Vervoer: Auto
Accommodatie: Huisje
Organisatie: Sunparks

Foto van deze vakantie

Na een telefoontje of ik een bungalowpark van Sunparks wil testen heb ik besloten om een park te testen aan de Belgische kust. Sunparks heeft ook een park in de Ardennen namelijk. Voor ons werd het Sunparks de Haan aan zee. Eind mei was het zo ver, samen met man en twee kinderen op Tweede Pinksterdag vertrokken naar België.

Eenmaal aangekomen in het huisje blijkt dat niet alles is geregeld, zo staat er maar 1 kinderbed, hebben we geen handdoeken en geen kinderstoelen. Dat laatste werd gelukkig al geregeld zonder dat we er iets van hoefden te zeggen. Maar voor de overige dingen zijn we naar de receptie gegaan, het kinderbedje wat toen kwam was kapot dus konden we weer teug naar de receptie. Dit is typerend voor het hele verblijf, het is het allemaal net niet. Het huisje is echt aan vervanging toe (roest in het bad, spinnenwebben, gevaarlijke open trap) en straalt geen warmte uit. Op de plaza zijn leuke restaurants maar de wc's zijn echt heel oud en het rook er niet al te fris.

De afgelopen maanden heb ik de kans gehad om verschillende vakantieparken te ontdekken, in de grote bungalowparkentest mijn bevindingen. Heb jij een favoriet park? Laat het weten.

Maar goed, ons verblijf aan de Belgische kust. Het oude huisje heeft ons er niet van weerhouden om te genieten van de omgeving. Want het park ligt in een geweldige omgeving, vlakbij het centrum van het plaatsje de Haan en dicht bij verschillende andere leuke plaatsen aan de kust. Ook attractiepark Plopsaland is in de buurt.

Badplaats de Haan

In badplaats de Haan wonen iets meer dan 5.000 mensen. Het gemoedelijke plaatje heeft een dorps karakter, vooral omdat hoogbouw van meer dan 5 verdiepingen verboden is. Het strand is heerlijk vertoeven en er zijn veel restaurants. De hele zomer door worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals diverse wandelingen (erfgoedwandeling, natuurwandeling etc), een leuke week- en avondmarkt maar ook bijvoorbeeld 'De Dag van de Toerist' en een aantal muziekevenementen. Wij hebben vooral over het strand gewandeld, het was helaas net te koud om het water in te gaan. En daarna lekker gegeten in een restaurant langs de boulevard. Vanaf het bungalowpark kun je prima lopend naar het strand en het centrum. Wil je ook andere plaatsen ontdekken aan de Belgische kust, ga dan eens met de Kusttram. In de Haan zijn 5 haltes waar je in en uit kunt stappen. Met de Kusttram kun je van Knokke tot aan de Panne reizen en vice versa. In de zomer gaat de tram om de 10 minuten en in de winter om de 20 minuten.

Kusttram België
Kusttram België

Plopsaland

Alweer 15 jaar is Plopsaland een van de grootste attracties van België. Het is best een prijzig park (€35,- voor volwassenen en €9,99 voor kinderen vanaf 90 cm) maar het is echt een schitterend park. In 1 dag kun je echt niet alle attracties hebben gedaan en ook kun je lang niet alle shows bekijken. Kinderen vanaf 90 cm mogen bijna overal in. Onze dochters zijn dat nog niet maar hebben ook een hele leuke dag gehad, er zijn verschillende speeltuinen waar ze zich hebben uitgeleefd en ze hebben Bumba een high-five gegeven. Daar hebben ze het nog vaak over! Sinds dit jaar bevindt zich er ook een enorm Aquapark (Plopsaqua) waar je je ook prima een hele dag kunt vermaken. Hiervoor kun je combitickets kopen.

Plopsaland Bumba
Plopsaland Bumba

Sunparks

Sunparks de Haan aan zee heeft een opknapbeurt nodig. Op de plaza bevinden zich leuke restaurants, een prima zwembad en een uitgebreide parkwinkel maar o.a. de toiletten zijn aan vernieuwing toe. Maar goed, dat had ik al gezegd en zal er nu over ophouden. Het animatieteam maakte er echt een feestje van, onze meisjes van 2,5 jaar vonden het reuze spannend maar hebben toch een beetje meegedanst en gefeest. In het zwembad vonden ze het ook geweldig, vooral het golfslagbad en de glijbaan bij het peuterbadje waren favoriet. We zijn dan ook een aantal keer in het zwembad geweest. Het is niet groot en geen subtropisch paradijs maar voor gezinnen met kleine kinderen die nog niet kunnen zwemmen vind ik het heerlijk overzichtelijk.

Heb je interesse in een reis naar BelgiŽ? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar BelgiŽ, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen