Gratis reisvoorstel aanvragen

Hapje Tapje in Leuven

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Leuven (BelgiŽ)
Periode: augustus 2008
Vervoer: Auto
Accommodatie: Novotel/Leuven Centrum
Organisatie: Kras

Foto van deze vakantie

Vrijdag 1 augustus komen wij vanuit Luxemburg-stad in Leuven aan. Het Novotel ligt aan de rand van het centrum en is goed te vinden. Er zijn maar een paar parkeerplaatsen voor de deur en deze zijn helaas bezet als wij aankomen. Dus de auto moet in de parkeergarage... We gaan eerst even uitrusten op de kamer en rond etenstijd gaan we een kijkje nemen in de stad. Het is ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum. We komen uit op de Grote Markt en gaan daar op het terras zitten. Het is al gezellig druk en gelukkig is het weer ook nog aardig. 

Aangezien we toch best trek hebben gaan we na een drankje opzoek naar een restaurant. In de Muntstraat zitten veel restaurants en daar belanden wij uiteindelijk bij de Mexicaan. We eten hier heerlijk. Na het eten lopen we nog even de stad door en daarna gaan we weer terug naar het hotel.

Groot Begijn

De volgende dag gaan we de stad verkennen. Bij de VVV halen we een kaart met de bekendste bezienswaardigheden. Hierop staan 3 routes die je kunt lopen en deze staan aangegeven met bordjes. Wij maken onze eigen route zodat we alle bezienswaardigheden kunnen zien. Een echte aanrader is Groot Begijn, deze oude wijk heeft erg mooie huizen. Leuven is een universiteitsstad en onderdelen/gebouwen van de universiteit vind je terug in de hele stad.

Sint Peter Kerk in Leuven
Sint Peter Kerk in Leuven

Hapje Tapje

We beginnen de zondag met een heerlijk ontbijt op bed. In Novotel hoef je alleen maar een kaart aan de deur te hangen en hierop aangeven dat je roomservice wilt en je kan op deze kaart aankruizen wat je als extra wilt bij het ontbijt. Dit is echt een aanrader! (Hadden we eerder moeten weten...) Na het ontbijt zijn we even gaan douchen of in bad en daarna hebben we ons klaargemaakt voor Hapje Tapje. Dit jaarlijks terugkerende evenement is ook een aanrader! In het centrum van de stad vind je marktkramen met hapjes of tapjes. Alle hapjes zijn tussen 1,- en 4,- euro. De tapjes (bier) vind je vooral op de Oude Markt. Daar wordt ook de barmannenrace gehouden.

Omdat het dit jaar voor de 20e keer werd gehouden waren er op de Grote Markt veel kraampjes met champagne. We hebben ons hier van 13.00 tot 20.00 vermaakt. Daarna zijn we terug gegaan naar het hotel, en dat was maar goed ook. Toen wij net op onze kamer waren begon het heel hard te regenen en stormen.

Maandag 4 augustus zit onze vakantie er helaas alweer op. We ontbijten in het hotel en daarna pakken wij onze spullen. Rond het middaguur zijn we weer in Nederland.

Heb je interesse in een reis naar BelgiŽ? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar BelgiŽ, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen