Gratis reisvoorstel aanvragen

Kuieren en bier proeven in Leuven

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Leuven (BelgiŽ)
Periode: juni 2013
Vervoer: Auto
Accommodatie: B&B Yenn

Foto van deze vakantie

Na een ochtendje hard door te hebben gewerkt vertrekken wij vrijdagmiddag naar Leuven, dé bierhoofdstad van de wereld. Op slechts 1,5 uur rijden ligt deze leuke studentenstad. Tijd voor elkaar en genieten van de verschillende biertjes die ze daar hebben, dat is het motto van dit weekend. We hebben een culinair arrangement geboekt waarbij we een rondleiding krijgen door de stad, een bezoek brengen aan een microbrouwerij en bij een bijzonder café in Leuven een proefbedje bier krijgen.

We worden hartelijk verwelkomd in de karaktervolle B&B in het centrum van Leuven en nemen intrek in onze mooie kamer waar we 3 nachten blijven. Alles ligt voor ons klaar om de stad te ontdekken. En van de reisorganisatie hebben we nog een voucher gekregen voor een proefbedje bier bij huisbrouwerij Domus. Daar hebben we wel zin in! Als we de spullen hebben uitgepakt lopen we naar het centrum op zoek naar Domus. We vragen het aan een passant en hij wijst ons de weg. Als we het hebben gevonden beginnen we aan de eerste proeverij van dit weekend. Het is een gezellig bruin café waar we blijven om een hapje te eten. Daarna lopen we het centrum in om op de Grote Markt nog wat te drinken en gezellig bij te kletsen. Onze eerste indruk van de stad is goed, het is gezellig druk en we hebben heel veel cafés en restaurants gezien.

Leuvense Bierverhalen

Zaterdagochtend beginnen we met een rondleiding waarbij van alles wordt uitgelegd over Leuven als bierstad. We komen langs oude (verdwenen) brouwerijen en de gids geeft antwoord op alle vragen die met bier te maken hebben. Op tijd zijn we weer bij de B&B want die brengt ons naar een kleine brouwerij waar we ook een rondleiding krijgen en 2 drankjes mogen proeven. Leuke en leerzame dag en met pijn in onze voeten ploffen we neer op de Grote Markt waar we een hapje eten. Als de voetjes zijn bijgekomen lopen we naar de Oude Markt, hier zitten veel cafeetjes naast en tegenover elkaar. Tot in de late uurtjes kan je je hier vermaken, maar na deze drukke dag duiken wij op tijd ons bed in.

Als we zondags wakker worden is het een mooie dag dus gaan we kuieren, ofwel wandelen. We lopen langs veel mooie bezienswaardigheden zoals Groot Begijnhof, het stadhuis, de Sint-Michielskerk en de oudste botanische tuin van België. Ook brengen we een bezoekje aan M-Museum, een oud museum die in een nieuw jasje is gestoken. Van al dat kuieren hebben we honger gekregen en vandaag eten we in de Muntstraat, bij de Mexicaan. We lopen daarna langs café de Fiere Margriet, hier moeten ze maar liefst 300 verschillende bieren hebben! Maar helaas is er een besloten feest dus sluiten de dag af met een drankje op de Grote Markt.


Groot Begijnhof Leuven, België
Groot Begijnhof Leuven, België


Maandagochtend krijgen we wederom een heerlijk, uitgebreid ontbijt in de B&B en pakken we de spullen weer in. We zijn veel te weten gekomen over bier en het hele proces ervan en hebben ons hart verloren aan de stad Leuven. Het was nu een gezellige bedoeling maar tijdens alle evenementen die hier georganiseerd worden zal het wel helemaal feest zijn. Wij hebben in ieder geval de eerste zondag van augustus geblokt in de agenda, want met Hapje Tapje zijn wij graag van de partij!

Heb je interesse in een reis naar BelgiŽ? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar BelgiŽ, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen