Landal GreenParks meest duurzame reismerk van Nederland

Geschreven op 24 april 2019 door Femke

Landal GreenParks meest duurzame reismerk
Landal GreenParks meest duurzame reismerk
Landal GreenParks mag zich net als vorig jaar ook dit jaar het meest duurzame reismerk van Nederland noemen. De reisorganisatie heeft namelijk de Sustainable Brand Index van 2019 in de categorie Travel en Leisure gewonnen. De Sustainable Brand Index is een internationaal onafhankelijk onderzoek waarbij consumenten geïnterviewd worden over duurzaamheid en de communicatie van consumentenmerken. Sinds 2017 wordt dit onderzoek ook in Nederland uitgevoerd, voorheen werd dit alleen in Scandinavische landen gedaan.

Sustainable Brand Index onderzoek 2019

Dit jaar zijn er 167 merken uit ons land beoordeeld, verdeeld over elf sectoren. Een daarvan is Travel & Leisure, de sector die Landal GreenParks aanvoert. Ten opzichte van 2018 is Landal GreenParks in de overall ranking zeven plaatsen gestegen, van de 25e plaats naar de 18e plaats.

Landal GreenParks en duurzaamheid

Landal investeert in energiereducerende maatregelen en draagt bij aan de realisatie van duurzame energie door de installatie van zonnepanelen op de centrale gebouwen van de vakantieparken. Dit jaar worden naar verwachting acht tot tien parken voorzien van zonnepanelen. Ook wordt de biodiversiteit op de parken verbetert door onder andere 100% natuurlijke onkruidbestrijding, minder maaien en het inzaaien van wilde bloemen. Als laatste wordt ook zo duurzaam mogelijk gebouwd bij nieuwbouw en renovatie van bungalows en voorzieningen. Bij de inrichting wordt gewerkt aan een volledig circulair interieur, zoals meubelen van massief FSC-hout en handdoeken gemaakt uit snijresten uit t-shirtfabrieken.

Nieuws