Gratis reisvoorstel aanvragen

Wat een verwennerij op Resort Hof van Saksen

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Nooitgedacht (Nederland)
Periode: februari 2016
Vervoer: Auto
Accommodatie: Kinderboerderij
Organisatie: Landal GreenParks

Foto van deze vakantie

Even een weekendje onthaasten en quality time met het gezin, waar kan dat nu beter dan op een bungalowpark van Landal GreenParks?! Dit is namelijk mijn favoriete keten van bungalowparken zoals je al eerder kon lezen in de Bungalowparken Test. En deze keer was Resort Hof van Saksen aan de beurt, al veel over gehoord dus erg benieuwd naar het park. Een paar dagen voor vertrek verwachtte ik weer de leuke kaart van mascotte Bollo. Toen deze uitbleef begon ik me toch wat zorgen te maken en vlak voor vertrek kwam ik erachter dat Bollo helemaal niet aanwezig is op dit park. Oh oh, wie gaat dat aan de kinderen vertellen?

Geschiedenis Hof van Saksen

Het park Hof van Saksen is een aantal jaren geleden veel in het nieuws geweest vanwege het faillissement en de verdamping van de investeringen van boeren in de omgeving van het park. Initiatiefnemer van de bouw van dit park wilde in 2007 het meest luxe bungalowpark van Nederland neerzetten met o.a. een uitgebreide wellness en zelfs een restaurant met Michelin-ster. Die ster moest overigens al ingeleverd worden voor het faillissement. In 2012 werd het park failliet verklaard en kort daarna nam Landal de verhuur en exploitatie over. De intentie was om het park op de kaart te zetten bij iedereen die graag in alle luxe wilt verblijven op een bungalowpark.

Bungalowpark Hof van Saksen nu

Het is Landal zeker gelukt om de luxe uitstraling van het park te behouden maar het tegelijk zeer kindvriendelijk te maken. Behalve dan het gemis van Bollo, maar dit werd bij binnenkomst in het hoofdgebouw goedgemaakt door een clown die mooie creaties maakt van ballonnen. Wat mij opvalt is dat het park enorm ruim is opgezet en er behoorlijk wat aanbod is van restaurants. Omdat wij er in de schoolvakantie zijn wordt het aangeraden om te reserveren voor het diner en eventuele activiteiten voor de kinderen. Dat doen we gelijk en daarna gaan we richting de boerderij.

Boerderijen op Hof van Saksen
Boerderijen op Hof van Saksen

Verschillende boerderijen op Hof van Saksen

Wij verblijven in een kinderboerderij wat ik met (kleine) kinderen echt kan aanraden. De stopcontacten zijn hier kindveilig, er is een traphekje, in de slaapkamer staat een stapelbed en is er speelgoed en in de woonkamer is een leuk hoekje gecreëerd voor kinderen. Daarnaast is er kinderbestek en -servies aanwezig. Wij voelen ons gelijk welkom, vooral vanwege het leuke welkomstpakketje. De kinderen hebben zich prima vermaakt met de sjoelbak en de tas met knutselspullen. Wat ik ook vooral echte verwennerij vind is dat de bedden zijn opgemaakt en er handdoeken klaarliggen, dat vond ik altijd een groot minpunt van verblijven op een bungalowpark.

Welkomstpakket Landal - Hof van Saksen
Welkomstpakket Landal - Hof van Saksen

Activiteiten voor kinderen

Bij aankomst krijgen we een overzicht van alle activiteiten die er worden georganiseerd, en dat zijn er nogal wat. Vooral de kinderen hoeven zich echt geen moment te vervelen hier. Onze tweeling van net 3 jaar kan nog niet overal aan meedoen maar de activiteiten die we hebben gedaan vonden ze erg leuk. Zo zijn we op zaterdagavond gaan zwemmen tijdens ´Swimming in the dark´. In het donker naar het zwembad lopen was al spannend maar een met kaarsen verlicht zwembad vonden ze ook erg interessant. Daarnaast waren ze niet weg te slaan uit de Harrewar, dit is een groot speelparadijs met een aparte hoek voor kinderen t/m 4 jaar. Natuurlijk wilde ze ook een keer van de grote glijbaan dus kun je als ouders ook nog even klimmen en klauteren om met ze van de grote glijbaan te gaan. Daarnaast zijn er verschillende workshops zoals peutergym, peuterdans en knutselen. In de Harrewar zijn verschillende plekken waar je kunt zitten en een hapje en drankje kunt nemen, terwijl je uitzicht hebt op de spelende kinderen.

Knutselen in speelparadijs Harrewar
Knutselen in speelparadijs Harrewar


Voor de oudere kinderen zijn er diverse academies waar ze dingen kunnen leren als pizza bakken, hutten bouwen, skelters in elkaar zetten, kleding ontwerpen en make-up workshops. Sinds dit voorjaar is de Dans Studio geopend. In het hoofdgebouw vind je een theater waar je les krijgt van een echte danslerares. Zij leert je gave choreografieën tijdens de dansworkshops. Bij thuiskomst kunnen de kinderen iedereen in de klas jaloers maken met de moves die ze hebben geleerd.
Dans Studio Hof van Saksen
Dans Studio Hof van Saksen

Activiteiten voor volwassenen

Ook de ouders en andere volwassenen hoeven zich niet te vervelen. Er is o.a. een uitgebreide wellness waar je een heerlijke massage of beautybehandeling kunt ondergaan. Daarnaast zijn er ook activiteiten voor iedereen van 18+ zoals een wijnproeverij, bierproeverij of workshop kernkwaliteiten. Daarnaast zijn er 5 restaurants op het park, van een Italiaans restaurant tot een Grand Café. Sommige restaurants hebben een speciaal kindermenu en in het Grand Café vind je een lange wand waar de kinderen met LEGO kunnen spelen en waar ze een tv-hoek hebben.

Heerlijke hamburger bij het Grand Café
Heerlijke hamburger bij het Grand Café

Landal GreenParks

Ik hou van ruimte en rust en dat vind je zeker niet op alle bungalowparken. Tijdens een vorig verblijf bij Landal viel het mij al op dat dit een rustig park is en op Hof van Saken werd dit nog overtroffen. Ondanks dat het helemaal volgeboekt was vanwege de vakantie. Het is echt een heerlijk weekend geworden waarin we leuke dingen hebben gedaan met het gezin maar ook waarin we heerlijk gerelaxt hebben. Zeker de moeite waard om nog een keer terug te gaan!

Heb je interesse in een reis naar Nederland? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Nederland, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen