Gratis reisvoorstel aanvragen

Midweek naar Landal Landgoed `t Loo

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. t Harde (Nederland)
Periode: februari 2015
Vervoer: Auto
Accommodatie: Luxe kinderbugalow
Organisatie: Landal GreenParks

Foto van deze vakantie

Even quality time met het gezin een paar dagen, waar kan je dat beter doen dan op een bungalowpark in Nederland, België of Duitsland?! Wij kozen ervoor om dicht bij huis te blijven en naar Landgoed `t Loo te gaan op de Veluwe. Na een geslaagd carnavalsweekend in het Brabantse land reden wij met een lichte kater op maandag rond het middaguur weg en 1,5 uur later arriveerden we op Landgoed `t Loo van Landal GreenParks. Op het eerste gezicht ziet het park er prima uit; niet al te groot en mooi gelegen in de bossen. We worden hartelijk verwelkomd en krijgen bij de receptie een flesje wijn met de excuses dat er door het leger geoefend wordt op het naastliggende terrein. Ze hopen dat wij er niets van merken, oh oh, als dat maar goed komt...

Aankomst op Landgoed `t Loo

Een paar dagen voor vertrek hadden de kinderen al een kaartje gekregen van Bollo de Beer, de mascotte van Landal. Dus als we zien dat Bollo de kindjes welkom komt heetten om 15.00 uur gaan we op de plaza even een drankje drinken en wachten we op de enorme knuffelbeer. Onze tweeling van 2 jaar is verdeeld enthousiast, de ene vliegt Bollo in de armen en de andere komt niet verder dan een voorzichtige high-five.


Knuffelen met Bollo
Knuffelen met Bollo


Dan halen we wat boodschappen in het winkeltje en gaan we naar het huisje. We hebben een luxe kinderhuisje met sauna en grote speel/slaapkamer voor de meisjes. Dit park sprak ons het meeste aan omdat er een mooi zwembad is, een indoorspeelplaats en het is mooi gelegen op de Veluwe.

Activiteiten op het park

In de informatieboekjes die we hebben meegekregen staan verschillende activiteiten die op het park te doen zijn maar ook allerlei uitstapjes in de omgeving. Iedere dag is Bollo wel ergens op park om te dansen, knuffelen of knutselen. De verschillende activiteiten op het park beginnen al vroeg, 4x in de week kun je van 09:30 tot 10:15 uur meehelpen op de kinderboerderij om de dieren te voeren. De konijnen, geitjes en kippen wachten geduldig af tot ze iets lekker krijgen van de kindjes, die het uiteraard ontzettend leuk vinden om ze eten te geven.

Landal Landgoed t Loo, kinderboerderij
Landal Landgoed t Loo, kinderboerderij


Daarna zijn er dagelijks andere activiteiten om aan mee te doen zoals een Bollo speurtocht, gezinsfietspuzzeltocht, koekjes bakfestijn, huifkartocht, belevingstocht met de boswachter, kinderbingo of een GPS wandeltocht. Om 16:00 uur is het tijd voor Bollo de Beer, de ene keer komt hij voorlezen en de andere keer kun je met hem dansen. Onze meiden doen een tijdje enthousiast mee met de dansjes maar als Anna de kans krijgt rent ze tot twee keer toe het podium op. Als we haar daarvan af halen vindt ze het mooi geweest en geeft ze aan liever van de glijbaan te gaan in de indoorspeeltuin. Julia vind het ook wel mooi geweest met dansen, dus gaan we met z'n allen naar de glijbaan. Helaas zijn niet alle restaurants geopend dus we halen weer wat te eten in het winkeltje en zoeken ons huisje op. Als je wilt kun je `s avonds ook nog meedoen met allerlei activiteiten zoals een lasergame challenge, familiebingo of darttoernooi.

Uitstapjes in de omgeving

Wil je een keer van het park af dan kan dat natuurlijk ook, er is enorm veel te doen op de Veluwe. De gezellige dorpjes Elburg, Nunspeet en Oldebroek liggen op fietsafstand. Harderwijk en Apeldoorn liggen ook op korte afstand van het park. In de omgeving van Apeldoorn vind je de Apenheul en Paleis het Loo. Wij zijn zelf naar het Dolfinarium geweest, wat met het koude weer een prima plek is om een (halve) dag te vertoeven. De hele dag door worden er diverse shows georganiseerd zoals de wereldberoemde dolfijnenshow 'Aqua Bella' in het DolfijndoMijn, maar ook de zeeleeuwenshow en walrussenshow waren leuk om te zien. Tussen de shows door kun je op verschillende plekken een hapje eten en wat drinken. Het is echt te lang geleden dat ik hier geweest ben, wat een ontzettend leuk park is dit toch! Het park is niet heel groot dus ook als je met kleine kinderen bent kun je het hele park ontdekken.

Dolfinarium, Harderwijk
Dolfinarium, Harderwijk


Landgoed 't Loo ligt op de Veluwe, een streek in de provincie Gelderland met veel bosgebied. Je kunt hier eindeloos wandelen en fietsen bijvoorbeeld naar een van de interessante musea als het Noord-Veluws Museum in Nunspeet of het Kröller-Müller Museum in Otterlo. De streek heeft sinds kort zelfs een eigen glossy en website (veelzijdigveluwe.nl) met allerlei informatie over de streek en met de agenda wat er allemaal te doen is op het park.

Conclusie

Wij hebben een heerlijke midweek gehad, geen last gehad van de schietoefeningen maar wel veel te weinig tijd om alles te ontdekken in de omgeving. Het park is prima gelegen in de bossen en op korte afstand van allerlei leuke bezienswaardigheden. Bollo de Beer heeft veel indruk gemaakt op onze meisjes en in de indoorspeeltuin waren ze nog lang niet uitgespeeld. Kortom, we gaan graag nog eens teruggaan om te ervaren hoe het er bijvoorbeeld in de zomer is!

Heb je interesse in een reis naar Nederland? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Nederland, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen