Landal wil 40 parken met Green Key

Geschreven op 3 maart 2015 door Vanessa

Landal GreenParks
Landal GreenParks
Afgelopen maand kreeg Landal GreenParks voor maar liefst 21 parken een Green Key certificaat uitgereikt tijdens de landelijke uitreiking. Parken die dit jaar voor het eerst het gouden certificaat in ontvangst mogen nemen zijn Landal Heideheuvel, Miggelenberg en Rabbit Hill. Het doel van Landal is om eind 2015 40 parken gecertificeerd te hebben.

Green Key

Green Key is hét keurmerk voor duurzame accommodaties in de gastvrijheidssector. Ieder jaar ontvangen de ondernemers die aan de criteria voldoen het Green Key certificaat uit handen van de Stichting KMVK. De normen van Green Key gaan verder dan wet- en regelgeving. Zo wordt er beoordeeld of de basis milieunormen in acht worden genomen, gas, water, elektra wordt bespaard en of er alles aan gedaan wordt om de hoeveelheid (rest)afval te verminderen. De ambities van Landel gaan verder, zo willen zij het water, gas en energie gebruik verder reduceren en waar mogelijk water en warmte hergebruiken, ook kiezen ze voor milieubewuste schoonmaakmiddelen en investeren ze in samenwerking met regionale bedrijven.

Duurzaam en betrokken ondernemen

“Bij Landal maken we ons sterk voor de natuur, onze gast en de samenleving; duurzaam en betrokken ondernemen noemen we dit. Met Green Key geven we een praktische invulling aan onze inspanningen en maken deze zichtbaar voor onze gasten,” aldus Thomas Heerkens, algemeen directeur van Landal GreenParks. Daarnaast streeft Landal naar een 30% lagere CO2 voetafdruk in 2020 en een compleet klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030.

Parken in het buitenland

Ook de buitenlandse parken van Landal GreenParks worden gecertificeerd. Landal Winterberg en Sonnenberg waren in 2014 de eersten, en bovendien de allereerste Duitse bungalowparken die Green Key gecertificeerd werden. Duitsland kende tot vorig jaar nog geen aparte criteria voor bungalowparken. Ook voor België, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije en Tsjechië zijn voorbereidingen gestart voor de Green Key certificering.

Nieuws