Interview Rodina Travel

Interview met Frank Lindeboom
Interview met Frank Lindeboom van Rodina Travel

Persoonlijke vragen voor de geïnterviewde

Vertel eens wat over jezelf, hoe lang werk je al bij de organisatie? Wat is je huidige functie? Heb je ook andere functies gehad? Wat vind je wel/niet leuk aan je functie?
Rodina Travel wordt gerund door mij - Frank Lindeboom en mijn vrouw Larisa Lindeboom-Filipova. Larisa komt oorspronkelijk uit Bulgarije en samen hebben wij in 2007 Rodina Travel opgestart. Larisa is vanaf het begin al fulltime actief in het bedrijf en houdt zich vooral bezig met de verkoop en contacten met de collega’s en klanten. Mijn taken zijn vooral de administratie, de website, marketing en promotie van onze producten op beurzen.

Vragen over de organisatie

Hoe is het bedrijf ontstaan?
Na ruim 7 jaar bij een reisbureau en een gespecialiseerde touroperator te hebben gewerkt en de vele facetten van de reiswereld te hebben doorlopen, vond Larisa het hoog tijd worden voor een nieuwe uitdaging. Wij ondervonden hoe onbekend Bulgarije was als vakantiebestemming en hoeveel vooroordelen over het land bestonden, dus wij besloten dat wij daar iets aan moesten veranderen. Zo is het idee voor het oprichten van Rodina Travel ontstaan.

Waarom is destijds voor de bedrijfsnaam gekozen?
Wel, de uitleg voor deze naam is vrij kort en eenvoudig. De naam heeft vooral voor Larisa een extra bijzondere betekenis. In het Bulgaars betekent RODINA - geboorteland.

Wat is de visie en missie van de organisatie?
Alles draait bij ons om één missie: onze kennis, passie en liefde voor Bulgarije op de mensen overbrengen. Want Bulgarije is volgens ons geen gewone vakantiebestemming, maar een belevenis, een emotie die men ten minste één keer moet hebben beleefd.

Wie is de doelgroep?
Ons uitgebreid aanbod is gericht op één land - Bulgarije - en daardoor hebben wij ook eigenlijk een hele diverse doelgroep. Bulgarije is een veelzijdige vakantiebestemming geschikt voor jong en oud. Of u nu op zoek bent naar een ontspannende zon, zee en strand vakantie, een leuke stedentrip, een sportieve wintersportvakantie, een indrukwekkende rondreis, een avontuurlijke fly-drive of een reis volledig op maat, dan bent u hier op het juiste adres.

Waarin onderscheidt de organisatie zich van concurrenten?
Rodina Travel is de enige reisorganisatie in Nederland die uitsluitend reizen naar Bulgarije aanbiedt. Als specialist beschikken wij over grondige kennis van het land en de cultuur. Wij hebben het meest complete aanbod voor Bulgarije en kunnen werkelijk alle vakantiewensen uitvoeren, voor de perfecte prijs/kwaliteit verhouding. Ook hebben wij een eigen kantoor in Bulgarije met Nederlandssprekend personeel waardoor de communicatielijnen kort en snel zijn. Een persoonlijke benadering en goede service komen bij ons op de eerste plaats.

Welke bestemmingen verkopen jullie op dit moment het meest?
In ons geval hebben we het natuurlijk maar over één bestemming - Bulgarije.

Kun je trends of verschuivingen noemen m.b.t. bestemmingen?
Bulgarije is misschien niet één van de meest voor de hand liggende vakantiebestemming, behalve als wij het over de strandvakanties hebben. Toch merken wij dat er de laatste tijd steeds meer interesse voor is. Met name voor de wintersport, de individuele rondreizen met huurauto, actieve- en wandelvakanties en met stip op nummer 1 - de culturele groepsrondreizen, die bij ons het meest worden geboekt.

Voor velen is Bulgarije een nieuwe bestemming waar men nog wel eens twijfels over heeft maar als je er een keer geweest bent, dan sta je gegarandeerd versteld van wat het land te bieden heeft.

Wat is echt kenmerkend/karakteristiek voor de organisatie?
Dat is toch wel de passie en liefde die wij voor Bulgarije hebben en uitstralen. Wij proberen deze over te brengen op onze reizigers, door persoonlijke benadering, uitstekende service en hoge kwaliteit.

Hoe zou je graag omschreven willen worden door klanten?
Betrouwbaar en meedenkend om samen tot die unieke reis te komen die bij de klanten past.

Zijn jullie aangesloten bij ANVR/SGR/Calamiteitenfonds? Waarom wel/niet? Uiteraard zijn wij bij alle drie aangesloten. Dit geeft onze klanten vertrouwen en de garantie dat ze met ons onbezorgd op vakantie kunnen gaan. Daarnaast vinden wij het zelf ook heel belangrijk dat alles goed en perfect geregeld is voor ons als reisorganisatie en vooral voor onze klanten.

Heb je nog iets toe te voegen?
Wij hopen dat de komende jaren steeds meer Nederlanders gaan ontdekken hoe mooi Bulgarije is en hoe veel het land te bieden heeft.