Interview TsjechieXperience

Interview met Rémon Hagens
Wintersport in Tsjechië

Persoonlijke vragen voor de geïnterviewde


Vertel eens wat over jezelf, hoe lang werk je al bij de organisatie? Wat is je huidige functie? Heb je ook andere functies gehad? Wat vind je wel/niet leuk aan je functie?

Welkom op onze pagina op Reisgraag.nl! Mijn naam is Rémon Hagens. Ik ben nu bijna 4 maanden werkzaam bij TsjechieXperience.nl. Mijn functie is online marketeer. Mijn doel dan ook TsjechieXperience.nl zo goed mogelijk vindbaar maken en ervoor zorgen dat TsjechieXperience online op de kaart komt.

Online marketeer zijn is leuk omdat resultaten vaak op korte termijn al dan niet direct zichtbaar zijn. Online resultaten zijn namelijk vaak goed meetbaar en daardoor kan er snel gereageerd worden op iets wat wel of niet werkt.

Vragen over de organisatie

Hoe is het bedrijf ontstaan?
TsjechieXperience is zo’n 2,5 jaar geleden opgericht door eigenaresse Ivana Vyskocilova. TsjechieXperience viel samen met RotterdamXperience onder de naam TravelXperience. Echter na verloop van tijd is besloten TsjechieXperience en RotterdamXperience van elkaar te scheiden om te kunnen verbeteren in de specialisatie.

TsjechieXperience is specialist in het organiseren van reizen naar Tsjechië. TsjechieXperience heeft dan ook een ruim aanbod aan wintersport-, golf- en groepsreizen. De groepsreizen kunnen worden gesplitst in gewone groepsreizen (vrienden of familie), bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten.

Waarom is destijds voor de bedrijfsnaam gekozen?
TsjechieXperience maak in één oogopslag duidelijk dat onze specialisatie ligt in het land der verhalen: Tsjechië. Xperience moet onze klant of bezoeker doen overtuigen dat Tsjechië een land is met een speciale belevenis. Het land heeft de bezitting over magistrale kastelen, chateaus en andere imposante gebouwen.

Niet voor niets dat Praag de stad van de Gouden Torens of de stad van de architectuur wordt genoemd. Tsjechië heeft ontzettend veel te bieden voor reizigers van iedere leeftijdscategorie.

Wat is de visie en missie van de organisatie?
De visie van TsjechieXperience is het aanbieden van op maat gemaakte reizen tegen de scherpste prijzen. Dit kunnen wij doen door onze jarenlange ervaring in de reisbranche en onze specialisatie met het land Tsjechië.

De missie van TsjechieXperience is om binnen twee jaar uit te groeien tot één van de belangrijkste spelers in Nederland als specialist zijnde in het aanbieden van reizen naar Tsjechië.

Wie is de doelgroep?
Onze doelgroep zijn gezinnen (wintersport), mannen en vrouwen uit de hogere inkomensklasse met interesse in golf (golfreizen), bedrijven met meer dan 5 FTE (bedrijfsuitjes) en mannen of vrouwen van 20 – 40 jaar (vrijgezellenfeesten).

Waarin onderscheidt de organisatie zich van concurrenten?
TsjechieXperience is uniek door haar specialisatie in het land Tsjechië. TsjechieXperience kan de reizen goedkoper aanbieden dan de concurrent dankzij directe contacten in Tsjechië. Daarnaast kan men bij ons terecht voor allerlei gezamenlijke reizen van wintersport tot aan vrijgezellenfeesten.

Welke bestemmingen verkopen jullie op dit moment het meest?
Momenteel is Praag onze populairste bestemming in Tsjechië. Hier worden onze vrijgezellenfeesten, bedrijfsuitjes en andere groepsreizen georganiseerd.

Kun je trends of verschuivingen noemen m.b.t. bestemmingen?
Wintersport bestemmingen worden steeds populairder in Tsjechië. Tsjechië investeert ook in eigen land aan de verbeteringen van de skigebieden etc. Hierdoor wordt wintersport steeds vaker gezien als alternatief voor Oostenrijk of Zwitserland. Wintersport in Tsjechië is daarnaast ideaal voor jonge gezinnen met kleine kinderen.

Wat is echt kenmerkend/karakteristiek voor de organisatie?
Uitstekende service en de juiste benadering voor ieder type klant. De wens van de klant is onze uitdaging! Niets is ons te gek, wij willen de klant altijd voorzien van het beste aanbod op maat tegen de goedkoopste prijs.

Hoe zou je graag omschreven willen worden door klanten?
Als een reisbureau die uitstekende service verleend en daarmee de gehele organisatie uit handen neemt. Dat de zorgen van de klant volledig uit handen zijn genomen en dat ze natuurlijk een topvakantie hebben gehad!

Zijn jullie aangesloten bij ANVR/SGR/Calamiteitenfonds? Waarom wel/niet?
We zijn nog niet aangesloten bij één van de aangegeven organisaties. Medio 2017 zal TsjechieXperience in ieder geval aangesloten worden bij de Stichting Garantie Regelingen (SGR).

Heb je nog iets toe te voegen?
Twijfel geen moment om contact op te nemen met TsjechieXperience. Vraag geheel vrijblijvend informatie aan via info@tsjechiexperience.nl of bel naar 010-760 27 96.