Interview UStravel

Interview met José Kraan
Interview met José Kraan van UStravel

Persoonlijke vragen voor de geïnterviewde

Vertel eens wat over jezelf, hoe lang werk je al bij de organisatie? Wat is je huidige functie? Heb je ook andere functies gehad? Wat vind je wel/niet leuk aan je functie?
Mijn naam is José Kraan, ik werk 7 jaar voor UStravel.nl op de afdeling verkoop als product manager. Het samenstellen van maatwerk rondreizen vind ik erg leuk, maar ook de beursbezoeken in de USA zijn hartstikke leuk en erg interessant om te doen. Je doet veel nieuwe contacten op en komt in korte tijd veel te weten van een bestemming.


Vragen over de organisatie

Hoe is het bedrijf ontstaan?
UStravel.nl is opgericht in 2004 als aparte tak van Nova Tours.

Waarom is destijds voor de bedrijfsnaam gekozen?
UStravel? Amerika-reizen!

Wie is de doelgroep?
Onze doelgroep zijn vooral mensen die een gedegen reis en advies zoeken voor een goede prijs, maar ook reisbureaus kunnen voor hun klanten bij ons terecht.

Waarin onderscheidt de organisatie zich van concurrenten?
Doordat we een kleine organisatie zijn, kunnen we heel erg flexibel zijn. Alles kan en alles mag. Door ons grote netwerk van lokale agenten, kunnen we een groot aanbod aan producten bieden.

Welke bestemmingen verkopen jullie op dit moment het meest?
Florida is heel populair, met name ook door de villa’s die we hier aanbieden, maar ook de autorondreizen door West-USA worden veel verkocht.

Kun je trends of verschuivingen noemen m.b.t. bestemmingen?
Door de vele informatie op internet, zijn klanten vooraf al goed geïnformeerd en weten vaak al heel goed wat ze willen (zien).

Wat is echt kenmerkend/karakteristiek voor de organisatie?
Een hoog service-level en een klantvriendelijke benadering, wat we terugzien aan het grote aantal klanten die er voor kiezen hun volgende Amerika-reis opnieuw door ons te laten verzorgen. Iets waar we trots op zijn.

Hoe zou je graag omschreven willen worden door klanten?
Als klantvriendelijk en meedenkend.

Zijn jullie aangesloten bij ANVR/SGR/Calamiteitenfonds? Waarom wel/niet?
Ja. We geven onze klanten graag maximale zekerheid. Tevens zijn we IATA-agent.

Heb je nog iets toe te voegen?
Ons offerte systeem is uniek. Onze offertes worden voor de klant klaargezet in een online omgeving, zodat deze te allen tijde voor de klant in te zien is. Ook vindt de klant hier veel informatie in terug. Niet alleen over de vluchten, huurauto en accommodaties, maar ook over de bestemmingen. Tevens geeft het systeem de klant de mogelijkheid hier online op te reageren.