Nieuwe bestemming Isropa: Libanon

Geschreven op 11 juni 2019 door Femke

De hoofdstad van Libanon, Beiroet
De hoofdstad van Libanon, Beiroet
Sinds kort heeft Isropa een nieuwe bestemming in haar aanbod, namelijk Libanon. Dit land heeft te maken gehad met een groot aantal beschavingen en culturen en dat is vandaag de dag nog steeds terug te zien. Naast vier accommodaties in Beiroet worden ook twee 3-daagse arrangementen aangeboden: Wine & Dine Libanon en Culturele hoogtepunten van Libanon. Deze zijn uiteraard met elkaar te combineren en te verlengen naar wens.

Wine & Dine Libanon

Voor de liefhebbers van gastronomie is er een speciale reis samengesteld die je laat kennismaken met de befaamde Libanese keuken. Je bezoekt onder andere een wijnhuis in de Bekaa vallei, geniet van een gastronomisch diner in een Libanees restaurant en kijkt je ogen uit in Beiroet. Bovendien is het mogelijk om een kookworkshop te volgen waarbij je zelf Libanese gerechten leert te bereiden voor de lunch. 

Culturele hoogtepunten van Libanon

Ben je geïnteresseerd in de vroegere beschavingen en de indrukwekkende cultuurschatten? De culturele reis is dan misschien wel wat voor jou. De standplaats in Beiroet, vanuit waar je dagexcursies aan bijzondere plaatsen brengt. De eerste reisdag begint met een bezoek aan Baalbek, een van de best bewaard gebleven steden uit de Romeinse tijd. Op de terugweg wordt er onder andere gestopt in Anjar, een vroegere pleisterplaats voor karavanen onderweg van en naar de havens aan de kust. De dag kun je afsluiten met een wandeling door Beiroet. De volgende dag staat Byblos op het programma. Dit is een pittoresk havenplaatsje met tal van souvenirwinkels in smalle straatjes.

Nieuws