Schrijf een ervaring over KLM en maak kans op mooie prijzen!

Honderd jaar luchtvaart in Nederland

Geschreven op 14 februari 2019 door Demi

Vliegtuig van KLM
Vliegtuig van KLM
In dit jaar bestaan KLM, het Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) en Fokker honderd jaar. Zij houden gezamenlijk het evenement '100 jaar luchtvaart in Nederland' in het Eye Filmmuseum in Amsterdam-Noord op 14 maart 2019. Het evenement zal bijgewoond worden door Koning Willem-Alexander.

Tijdens dit evenement wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van de internationale burgerluchtvaart en wordt er verder ingegaan op de uitdagingen voor de luchtvaart in Nederland. Hierbij staan drie pijlers centraal. Duurzaam, slim en economisch verantwoord vliegen. Speciaal voor het jubileumjaar is er een uitdaging voor studenten. Hierbij geven studenten antwoord op duurzaamheidsvraagstukken. Koning Willem-Alexander zal spreken met de deelnemers van deze challenge. De prijs voor het winnende idee wordt uitgereikt door Minister Cora van Nieuwenhuizen. Ook wordt er ter ere van de jubilea van de bedrijven een jubileummunt en een postzegel uitgegeven. De Koning zal tijdens het evenement de eerste munt slaan en Minister van Nieuwenhuizen neemt de eerste postzegel in ontvangst.

Eye Filmmuseum

De reden dat dit museum gekozen is voor het evenement is omdat in 1919 de Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling Amsterdam (ELTA) hier georganiseerd werd. Dit evenement was mede de aanzet tot oprichting van de KLM. De Koninklijke Nederlandse Vliegtuigenfabriek Fokker en de voorloper van NLR, de Rijksstudiedienst voor de Luchtvaart (RSL), werden tevens opgericht. De RSL werd opgericht om de veiligheid van de militaire- en civiele luchtvaart te vergroten.