Schrijf een ervaring over KLM en maak kans op mooie prijzen!

Jasper National Park nieuwste Boeing van KLM

Geschreven op 19 april 2016 door Felice

KLM nieuwste vliegtuig Jasper National Park
KLM nieuwste vliegtuig Jasper National Park
Luchtvaartmaatschappij KLM heeft vele vliegtuigen in haar vloot. Daar is er nu nog een bijgekomen. Deze maand is het vliegtuig 'Jasper National Park' (Boeing 777-300) gedoopt, het is de 11e Boeing in deze klasse.

De nieuwste Boeing van KLM is vernoemd naar het Canadese nationale park ‘Jasper National Park’. Dit omdat het vliegtuig gaat vliegen tussen Amsterdam en Edmonton in Canada. Deze Canadese stad ligt op drie uur rijafstand van het bekendste en grootste nationale park in de Rocky Mountains in Canada. In dit park zijn gletsjers, bergkammen en uitgestrekte alpenweiden te zien. Daarnaast leven er verschillende diersoorten als wolven, elanden, grizzlyberen, zwarten beren en de bedreigde boskariboes.

Jasper National Park is niet het eerste vliegtuig van KLM dat vernoemd is naar een natuurgebied. KLM heeft namelijk meer vliegtuigen die hun naam te danken hebben aan een nationaal park of UNESCO-Werelderfgoed, zoals het Chinese 'Wolong Nationaal Park' en het Amerikaanse 'Yellowstone National Park'.