Geen inflight entertainment meer bij Transavia

Geschreven op 15 november 2013 door Anique

AMSTERDAM – Luchtvaartmaatschappij Transavia zal geen inflight entertainment meer aanbieden aan boord van de vliegtuigen. Uit een intern klantonderzoek is gebleken dat reizigers minder waarde hechten aan muziek en films die tijdens de vlucht worden aangeboden. Dit bevestigt directeur van Transavia, Mattijs ten Brink.

In het voorjaar van 2014 wordt de eerste nieuwe Boeing 737 voor transavia.com afgeleverd en die zal geen videoschermen meer hebben. Geleidelijk wordt ook bij de rest van de vloot de entertainment systemen verwijderd. In het winterseizoen van 2014/2015 moet dit volledig afgerond zijn.

Transavia kiest er ook voor om het entertainment niet meer op deze manier aan te bieden, omdat passagiers vaak zelf hun entertainment meenemen op de tablet, laptop, mobiele telefoon of iPod. ''Wel gaan we passagiers een alternatief aanbieden. Tegen betaling kunnen ze online films downloaden op hun laptop of tablet, zodat er tijdens de vlucht nog wel een film bekeken kan worden'', zegt ten Brink.

Nieuws