Transavia vliegt in 2018 naar Alternatieve Elfstedentocht

Geschreven op 23 juni 2017 door Annefleur

De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee
De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee
Vandaag heeft Transavia aangekondigd 5 nieuwe vluchten aan te bieden met de bestemming de Weissensee, Oostenrijk. Deze nieuwe vluchten worden aangeboden naar aanleiding van de Alternatieve Elfstedentocht, die daar van 24 januari tot 3 februari 2018 zal worden gehouden. 

De vluchten

In totaal worden er dus 5 vluchten aangeboden tijdens deze periode. De vluchten vertrekken vanaf Rotterdam/The Hague Airport en zullen landen op het vliegveld van Klagenfurt in Oostenrijk. De vluchten vertrekken op woensdag en zaterdag vanuit beide richtingen. De tickets zijn vandaag al te boeken via de website van Transavia. Voor een enkele vlucht wordt een prijs vanaf 29 euro gerekend. De vluchten vertrekken op woensdag 24 en 31 januari en op zaterdag 20 en 27 januari en 3 februari vanaf Rotterdam/ The Hague Airport. Ook de vluchten vanaf Klagenfurt richting Rotterdam vliegen op deze data. 

De Alternatieve Elfstedentocht

Deze tocht wordt georganiseerd als alternatief op onze eigen Nederlandse Elfstedentocht. Nederland is tegenwoordig niet meer ijszeker genoeg. De laatste Elfstedentocht werd gehouden in 1997, wat inmiddels al 20 jaar geleden is. Vandaar dat er tegenwoordig op de Weissensee eenzelfde tocht wordt georganiseerd, waar maximaal 1.500 fanatieke schaatsers aan kunnen deelnemen. Veel Nederlandse schaatsliefhebbers willen het spektakel bekijken en vanuit daar kwam de vraag naar vluchten naar Klagenfurt. De Alternatieve Elfstedentocht werd in 1989 voor het eerst georganiseerd. Dit jaar zullen er 4 toertochten worden gereden. Deze vinden plaats op dinsdag 24, vrijdag 27, dinsdag 31 januari en vrijdag 3 februari 2018.

Nieuws